Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mexi, 2013. január 29. - kedd 13:52

Sziasztok! Én mondjuk eleve nem akartam be dőlni a külföldi ajánlatnak, főleg hogy 27 000 ret kalkuláltak ki nekem szállitmányozással. ő adott volna 9000 ret.... nekem nem ilyen üzenettel jött de röviden :Thank you for mail.Am Ensign Luara am from Hungary,I am glad to read back from your respond quickly, because the point is also need to buy urgently, But am out of the country for a business trip as am Marine Engineering,However am buying this item as a Birthday Gift for someone who is currently in Africa, Nigeria, how am willing to offers you this sum 9000forint for postage charges+item cost total amount 39,000 forint to the address below and i want the item should be ship through EMS/LOCAL POST. Here's shipping address: Name: Oni Ojo Address: NO 51 oyo road opposite dhl office mokola City: Ibadan State: Oyo State Postal Code: 23402 Country: Nigeria ============= Here are the information need to make the transfer of your money bellow: Account Holder's Name:- Account Number:- Bank Name:- Bank Address:- Or PayPal Name: PayPal Email Address: I hope to read back from you soon with the details for me to make the transfer of your money as well. Thanks and Regards irtam neki hogy köszönöm nem. :D addig erősködött amig végűl meg adtam neki a bankszámlaszámom, egyetlen egy számeltéréssel, és irt hogy nem jo. nem észleli a bank.. valamit biztos buherálnak, de nem fogom magam ennek kitenni.. na meg az, hogy osztrákban vennék telefont magyar sim mel nem megy, akkor ott??? :)) ja a neve: Ensign Laura ensignlaura@yahoo.cc

Hrncsjár Szabolcs, 2013. január 26. - szombat 12:15

Engem is megkeresett,egy bizonyos Rose Rowland az apródon hirdetek egy macbook whitot,montam neki hogy nincs paypalom de ft-ban is tud utalni.Írtam neki az árat és azt mondta nemsoká utal is,megadta a címet:James Welton cím:20,Enuwa út Város:Ile-Ife,állam Ossun,Nigéria irányítószám:234036 még most is levelezünk,nem értettem hogy mi lehet a csavar,de hála ennek a cikknek már értem!:) Még most is ír hogy hajózás ma? gondolom hogy adjam fel még ma.Na azt lesheti!:)Írom neki hogy a posta nem lesssz olcsó de az sem volt gond,annyit utal amennyit kérsz!:) Na csak azért írtam le,nehogy valaki előre elküldjön bármit is!

Krisztián, 2013. január 25. - péntek 20:07

Szeretnék a hozzászólóhoz egy pár szót szólni. Köszönjük hogy figyelmeztet minket de nekem is ez volt az első Nigeriai üzenetem,én is azt hittem komoly,utána kerestem rá a netten akkor dobta ki a Nigeriai csalók,vagyis ezt az oldalt. Igaz én nem postáztam semmit ma is keresett postáztam e a terméket. Sajnos sokan vagyunk akik hiszékenyek és megbíznak az emberekben, ( velem együtt ) Üdvözlettel:Krisztián

Pere László, 2013. január 25. - péntek 19:07

Üdv: Hasonló helyzetbe kerültem én is! Tudja valaki,hogy lehet-e valamilyen hatósághoz fordulni ilyen esetben? Vagy érdemes-e egyáltalán?

Zsolti, 2013. január 25. - péntek 15:52

Vigyázzatok ezzel! A minap jártam így, és majdnem áldozat lettem. Egy drága laptopot küldtem el de nem jártam utána, bedőltem. Szerencsére csak el kezdtem kutatni és a feladás után pár órával rohantam vissza a postára! A csomagot visszafogták... Az alábbi email címről jött a beszélgetés:michealp57@gmail.com Szóval szerencsém van a postának köszönhetően.. Óvatosan mindenki!

hozzászóló, 2013. január 25. - péntek 12:11

Sokszor leírtuk már többen,hogy ez egy csaló társaság!Látszik,hogy mégis egyesek bedőlnek nekik.Törölni kell! Ennyire egyszerű!

Krisztián, 2013. január 24. - csütörtök 21:19

Meg is kaptam az értesítőt e-mailben megvan a pénz de csak akkor kapom meg ha a feladásról elküldök egy másolatot e-mailben és rögtön jóvá írják az összeget. Az üzenetben felhívja a figyelmemet ara ha csalást követek el akkor az Interpol körözést ad ki ellenem. Nagyon jól meg van csinálva rendes hivatalos PayPal számlát kaptam de írja nem látom a pénzt csak akkor ha a feladási másolatot elküldtem. Mindenki vigyázzon.

Krisztián, 2013. január 24. - csütörtök 21:04

Sikerült nekem is kapnom Nigériai üzenetet,picit be is dőltem neki. Engem az apród.hu oldalon találtak meg. Teljesen ugyan az megegyeztünk az árban,kérte a PayPal e-mail címem és küldi a pénzt. Ahogy megadtam az e-mail címemet remélem nem próbálják feltörni,vagy lehetséges? Ha Nigériai üzi jön kuka egyből mert kamu az egész.

freecom, 2013. január 24. - csütörtök 19:21

Én is beállok a sorba, engem is megtaláltak a Nigériaiak. A DJ börzén hirdettem egy keverőt és nekem is jelentkezett egy ember az USA-ból. A neve John Wilson és a johnwilson121th@gmail.com mindenki óvakodjon tőle!

sznandor, 2013. január 23. - szerda 19:50

Nagy ország ez a Nigéria:lowkeytinzz@yahoo.com !!!!!!!!!!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés