Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zsolt, 2013. február 03. - vasárnap 10:07

Kétkedve fogadtam az amerikai-nigériai érdeklődést a gitáromra. Pár kattintás után erre az oldalra jutottam, köszönet mindenkinek az infókért, a megosztott tapasztalatokért. Gitár marad, a fekát "Mrs Anna Susy Hershey ladysity11@gmail.com" meg elküldöm a jó kurva anyjába!

Molnárné Krisztina, 2013. február 02. - szombat 14:45

Kiss Dániel jelentkezd hozzám! lenne kérdésem! Hkrissz@mailbox.hu

sznandor, 2013. február 02. - szombat 09:47

Itt a következő e-mail cím: linda.franco95@live.com Aki elküldi a csomagot az csak egy adományt ad fel a postán!!

J.bácsi, 2013. január 31. - csütörtök 18:08

zotya!Vissza kell válaszolni,nem kell megijedni! Ennyi.Aztán ő mehet el az anyukájába.

zotya, 2013. január 31. - csütörtök 15:11

jelenleg itt tart a levelezésünk, megirtam neki,hogy bukta van, POLICE va, minden van,erre írta,hogy ; FUCK YOUR DAD AND MUM

Zotya, 2013. január 31. - csütörtök 12:26

Basszus még szerencse rákerestem neten a nigéria ems kombinációra!!! 70ezres a videókamera amit árulok. íme a levele; 2013.01.29. 15:53, "Linda Franco" ezt írta: helló Nagyon köszönöm az e-mail .. Elégedett vagyok azzal a feltétellel, az elem. Én érdeklődöm vásárlással az elemet, az unokahúgom, aki az iskolában egy olyan országban, Nyugat-Afrikában, mint egy születésnapi ajándék neki, és azt is megmutatom neki az utat törődöm vele, meg fogom fizetni PayPal vagy banki átutalással, amely egy gyors, biztonságos és megbízható fizetési .. És én ajánlani € 240 tétel és 70 euró a szállítási és biztosítási, hogy visszatérjen hozzám most a fizetési adatokat a fizetési most, hogy én is folytathatja a fizetési tekintetében és ide kellene postázni; Name: Ayodele benson Address: No 12 gbadebo street mokola State: Oyo State City : Ibadan Country: Nigeria Zip Code: 23402 so get back to me now Szóval nekem is fura volt,hogy egy föld másik felén lévő manusz miért keres az apródon,mikor tuti a saját országában is van aukciós portál. lehet szivatni fogom valahogy :-D

Beri, 2013. január 30. - szerda 22:05

Sziasztok. Én ajnos bedőltem neki: I have just make the payment right now and hope by now you should have been notified by email that the payment has been successfully authorized and approved. If you didn't receive it, You can check you IN BOX,JUNK or SPAM MAIL. Notice that the money has been transfer and the exact amount of 820 euro has been deducted from my account and at the moment I cannot stop the payment but the money will not reflect in your account until you provide the shipment tracking number to the bank for shipment verification. So go and send the item and send the tracking number on the receipt been given to you in the post office to the bank for shipment verification and as soon as they are able to verify the shipment they will credit the money into your account with immediate effect. You can also send me the tracking number for record purpose. Here is the address where the package will be send to: Full Name: David Johnson Full Address: No.20 Uncle Joe Street Mokola City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zip code: 23402 Make sure the package is been shipped via Ems Post delivery to the above address. payment made include the shipping cost. I hope to hear from you soonest. Regards Joyce R Sajnos nem tudom lerázni sehogyan sem. Ráadásul elküldtem a csomagot is, csak később láttam meg a fórumot. Rendőrségi feljelentést megtettem, sok jót nem remélek. Bízom benne, hogy a bankszámlaszámommal nem él vissza, illetve a követelődzését abbahagyja!

Ambrus Norbert, 2013. január 30. - szerda 08:27

Hogy bővitsem a listát: Lajosné Hédi heid041@gmail.com címről. Állítása szerint Magyar, de a munkája miatt Angliána él. Ezt előszőr angolul írta, majd elküldte ugyanezt az üzenetet google-fordításban "Magyarul" is. Elképesztően kitartó, és a végletekig ragaszkodik az igazához. Természetesen Nigériába kellene küldeni az árut. A levelei: Hello am Heid from Hungary, but am now in UK due to my work,Am ok with the price 70 Euro so I will 50 Euro for the shipping cost Via EMS so the total cost will be 120 Euro so I want you to get the ship to my Son that got a transfer to Nigeria as a New Year gift so get back to me with your Bank details, so here is the details requested from you get back to me now so that I can send you the payment now ok. és "Magyarul": Helló am Heid Magyarországról, hanem vagyok most az Egyesült Királyságban köszönhetően a munkám, Am ok az ár 70 Euro úgyhogy 50 Euro a szállítási költség Via EMS, így a teljes költsége lesz, 120 Euro, így azt akarom, hogy a hajó Fiamnak, hogy van egy átadás Nigéria, mint egy újévi ajándék, így kap vissza nekem a Bank adatait, így itt az adatokat kért kapsz vissza nekem most, hogy tudok küldeni a befizetést most ok. A "megajándékozott gyermek" adatai: Name: heid.E.Akinade Address: No. 10,Danlinton Street,Dugbe Zip Code: 23402 State: Oyo State City: Ibadan Country: Nigeria Phone: 07041146103 Csak Óvatosan! Külföldre soha senkinek ne küldj semmit, amíg nem érkezett meg a pénz! Saját bankszámla adatokat SOHA! ne adj ki neten. 5 perc alatt tudsz PAYPaL számlát nyitni, ahol teljesen biztonságosan tudod intézni az esetleges külföldi eladásaid pénzügyeit.

Meixner Márk, 2013. január 29. - kedd 19:38

Bank of Canada jelent meg nálam. de a sablon ugyan az. tehát már mást irnak , vigyázzatok.....

Kiss Dánel, 2013. január 29. - kedd 19:03

Sziasztok! Aki elküldte nekik a termékét az jelentkezzen nálam az email címemen! Közös feljelentést készülök tenni!Aki sértett az ügyben és meg szeretné akadályozni hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő, az nálam jelezze!!! Egy ügyészi irodánál dolgozom és megteszünk minden tőlünk telhetőt! Üdvözlettel: Kiss Dániel


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés