Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ARmy, 2013. február 22. - péntek 14:56

Én a jofogas.hu és hardverapro.hu oldalon hirdettem telefont és Thomos Tallis nevű ember akarja mindenáron megvenni. Írtam is neki, hogy kopjon le. Feladó: Thomos Tallis thomostallis@blumail.org Érkezett: Ma 11:38 Hello Friend, Good day to you over there...I'm Thomas Tallis,i am buying the item as a birthday gift for my Client in Nigeria and i am on sea at the moment as i am a marine engineer and due to the nature of my work,phone calls making and visiting of website are restricted but i squeezed out time to check this advert and send you an email regarding it.Let me know the condition of the item.I want you to let me know the price of the item including the shipping cost.And,I will prefer the shipment Via {DHL EXPRESS} for the Deliver of the Good to my Client..Here is the information i needed for the payment : Bank Name: Account Holder Name: Account Number: Iban: Swift Code: Item name: Total cost: And,i want you to know that this is the shipping address to my Client for the deliver of the Good.. Name :JOHNSON COLE Address:NO20,ORIOLOWO STREET AGBOWO,U:I City:IBADAN State :OYO Country:NIGERIA Zip Code :23402 Number : +2348074761758 So,i would like to hear back from you as soon as possible... Thanks, Thomas Tallis...... -- Do you still have this item available up for sale?what is the price...

Lali, 2013. február 15. - péntek 14:59

bénázok itt. milena.lauren@yahoo.com

Lali, 2013. február 15. - péntek 14:58

ja, nekem is van : milena Lauren

Krisztián, 2013. február 15. - péntek 14:33

Van egy új nevem,figyeljetek oda. Feladó kathy1957. e-mail címe: kathy1957@yandex.com Nem kell vele foglalkozni.

Lali, 2013. február 15. - péntek 14:32

Ja és a címe pedig: Name: Abiola Adebayo Address: No 12 Alarere Street Dugbe State:Oyo City:Ibadan Nigeria: Nigeria Egyébként a Magyar Postán hívták fel a figyelmemet a csalásra, amit utólag is köszönök!!!

Lali, 2013. február 15. - péntek 14:31

Íme egy újabb "gyöngyszem": milena Lauren Nekem már "magyarul" írtak: "Hello, Köszönöm a gyors választ .. Készen állok arra, hogy vegye meg most, mint egy ajándék az én ügyfél a nigériai és a tétel sürgosen szükség van, és nem tudom felvenni a tételt fel jellege miatt a munkám, azt kell az elemet sürgosen és én igazán akarom a tételt, hogy egy meglepetés társam, így én is fizet neked 110Eur a tételt, és azt is fogom fizetni Önnek 80eur a szállítási díj keresztül EMS POST így mit kell tenni most, hogy adja meg a bankszámlája adatait, vagy a PayPal e-mail cím, így én is a kifizetés így kap vissza nekem most a fizetési adatokat, így én is folytathatja a fizetési és most itt van a további részletek szükségesek Öntol fent: Név Account Number Total Cost OR PayPal Email Address Tehát én várom, hogy megkapja a fizetési adatokat, így most én is folytathatja a fizetési mihamarabb .."

Krisztián, 2013. február 15. - péntek 13:58

Mai napig kapom, az e-maileket,a citi-bankonlineservice.ownplace.com címról, hogy fizessem ki western union-on amit kérnek, illetve a nyomon követési számáta küldeménynek! :D

zotya, 2013. február 12. - kedd 08:13

NO PARA,ÜRES FENYEGETŐZÉS MIND!!! Számlaszámot ha kiad az ember,azt sem értem miért para? vateran ezerszer megadtam már, meg munkahelyeimen is mind megvan. Nem sokra megy vele,max utalhat rá! :-D nem értem aukciós oldalak miért nem figyelmeztetnek jobban? itt a komment írásánál miért kér email címet,ha nem akarom a sajátom,úgyis kamu címet adok,mint most is :-D amúgy a fényképeződ vagy telód visszakaptad??? MINDENKI FENYEGETŐ LEVÉLRE ,FENYEGETÉSSEL VÁLASZOLJON!!! NIGERIAI CSALÓ CÍMEN! Angolul írva persze :-) Azért ügyes emberkék,megszerzik a terméket,és akkor még egy bőrt lehúzván, a postai díjat is duplán lehúzzák! meglesznek ám elöbb utóbb ezek!

Krisztián, 2013. február 11. - hétfő 20:39

Sziasztok! Én írtam tegnap is! Annyi a változás, hogy közöltem vele, semmi pénzt nem küldök neki és kopjon le rólam! erre megint küldtek 2 citibank levelet és megint írt! Megint lekoptattam, most meg ezt írta: okay, okay, I have known some people like you I know what to do for you, you will soon get yourself!... bye... ilyenkor mi a teendő?

Zolo, 2013. február 11. - hétfő 20:07

Ez az email cím nagyon érdeklődik az optikám iránt euróban, se bemutatkozás se semmi csak két,három szavas kérdés. linda.franco95@yahoo.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés