Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ú.A., 2017. július 01. - szombat 18:12

Bővülget a lista.. f.sofia1011@gmail.com az 1-gyel előttem lévő hozzászólásban leírt kenyai címre kéri az utalást. jantvanessa0678@gmail.com az Ibadani Repülőtér címére :D Egész pontosan ide....... Shipping Agent Name: ADELEKE JOHN DAVID Address: zone 9 barrack airport State: Oyo City: Ibadan Zip Code: 23402 Country: Nigeria

Bandi, 2017. július 01. - szombat 10:56

Hasonló eset f.sofia1011@gmail.com email címmel. És adatokkal Name: Charity Kamunya Address: No, 6 church RD city sq City: Nairobi Country: Nairobi ZIP: 00100 Country: Kenya

vidias, 2017. június 22. - csütörtök 16:52

Damiano Drera Damiano Drera d.drera@mobileoffshore.net A fenti egy újabb jelentkező a "nigériai" sorba.Csak ez olasz. A jófogáson keresztül jelentkezett,nem alkuszik,rögtön "utalt",küldi a "PayPal" igazoló e-mail-t is,hogy utalta az összeget.Aztán már nekem csak el kellene utalni 500Eu-t egy KIEVI címre a Western Unionon keresztül...A PayPal a beszkennelt igazolás után aktiválja majd az összeget az előre befizetett postaköltséggel együtt...Ilyen nincs!A PayPal ilyet nem kér! Vigyázni kell:a HAMIS PayPal email cim megjelenésre nagyon hasonlít az igazira:service@intl.paypal.com Notification via PayPal !!!! Kevésen múlt,hogy bedőltem,és nagyon jó,hogy volt ez az oldal!

vidias, 2017. június 22. - csütörtök 16:51

Damiano Drera Damiano Drera d.drera@mobileoffshore.net A fenti egy újabb jelentkező a "nigériai" sorba.Csak ez olasz. A jófogáson keresztül jelentkezett,nem alkuszik,rögtön "utalt",küldi a "PayPal" igazoló e-mail-t is,hogy utalta az összeget.Aztán már nekem csak el kellene utalni 500Eu-t egy KIEVI címre a Western Unionon keresztül...A PayPal a beszkennelt igazolás után aktiválja majd az összeget az előre befizetett postaköltséggel együtt...Ilyen nincs!A PayPal ilyet nem kér! Vigyázni kell:a HAMIS PayPal email cim megjelenésre nagyon hasonlít az igazira:service@intl.paypal.com Notification via PayPal !!!! Kevésen múlt,hogy bedőltem,és nagyon jó,hogy volt ez az oldal!

Noire, 2017. június 15. - csütörtök 11:52

:D Jó nap, Ana Pastor úr vagyok, én vagyok az adminisztratív vezeto egy Pénzügyi és Biztonsági Intézet kabinjában, itt Barcelonában. Kapcsolatba lép veled egy olyan pénzügyi lehetoséggel, amelyet itt találtam bankunkban. Ez körülbelül egy 26,7 millió amerikai dollár (huszonhat millió hétszázezer amerikai dollár) elmaradt összege a mi biztonsági letéttárunkban, amely az egyik külföldi ügyfele, az Ön országának polgára, akinek ugyanaz a vezetékneve van veled, Aki 2008. március 11-én halt meg családjával együtt Porto Portugáliában egy szörnyu autóbalesetben A banki politika csak akkor engedélyezheti az ilyen pénzeszközöknek a jótevo számára történo átadását, ha az alkalmazottak az örökhagyó legközelebbi hozzátartozója. Halála után a bank egy lehetséges kedvezményezettre számíthat, de nincs szerencséje, ez az intézet minden más etikai lehetoségeit kihasználva másokat is kapcsolatba lépett a lehetséges kapcsolatával vagy örököseivel, de nem sikerült. Mivel hat éve senki sem jött létre, saját kutatást végeztek egy magánnyomozó segítségével, tudomásom szerint ez az ember már az elmúlt 22 évben Barcelonában élt és soha nem tért haza. Azt is megtudtam, hogy a felesége és a 13 éves lánya a balesetben halt meg vele. Szinte 110% -ban biztos vagyok benne, hogy senki sem ismeri az alapok létezését. A nemzetközi pénzügyi válságok miatt azonban számos reform történt a spanyol pénzügyi rendszeren belül; Ez magában foglalja az öröklésrol / követelésekrol szóló új törvényt, amely jelzi azt az idõtartamot, amelyben az ilyen öröklés tolerálható. A Spanyol Nemzeti Bank megbízta intézetünket, hogy a pénzeszközöket a lehetséges örökösökre bocsássák. Az ezen ultimátumra való válaszadás elmulasztása jogilag megengedi, hogy a Spanyol Bank elkobozza ezeket a pénzeszközöket nem követelt ingatlanként (ami persze egyenesen a kormány zsebbe jutna) . Ezért ez a teljes felfedezés, hogy úgy döntöttem, hogy kapcsolatba léphetek veled. Azt akarom, hogy tudd, hogy én vagyok az irodának egy vezeto tagja. Bennfentesekként fel vannak szerelve minden titkos titkos információval, amely a pénzeszközök felszabadításáról szól. Elkötelezett lennék azzal, hogy megbizonyosodnék róla, hogy minden lehetséges dokumentációt és információt elolvashatok ezen alapok jóváhagyásához és kiadásához. Miután elfogadta az együttmuködést, egyetértek abban, hogy ez a pénz 40% -a az Ön számára, 50% számomra és 10% -uk bármely elfogadható jótékonysági szervezetnek Spanyolországban vagy az Ön országában. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a férjemmel vitatták meg. Az idoeltolódás és a bizalmas okok miatt erosen javaslom, hogy velem kapcsolatba léphessenek férjem elérhetoségein keresztül; Ezt eloször faxon, e-mailben vagy telefonon kell elvégezni. Azonnal kapcsolatba lép velem, tudnám tájékoztatni Önt arról, hogyan lehetne ezt megkötni. Összefoglalva, aggodalomra ad okot arra, hogy a végso becsületességet, az együttmuködést és a titkosságot követeljük, hogy lehetové tegyük a tranzakció lezárását. Kérjük, tartsa ezt a titkot, és ne beszélje meg senkiivel. GARANTÁLJAM, hogy ezt a folyamatot olyan törvényes megállapodás keretében hajtanák végre, amely jogilag megvédi Önt a jogsértésektol. Köszönöm és Isten áldjon meg. Válaszolj privát e-mail címedre. E-mail: pastor.ana@yandex.com Mrs. Ana Pastor

Pásztor Regina, 2017. június 12. - hétfő 15:50

bocsi, egyszer akartam elküldeni :D

Pásztor Regina, 2017. június 12. - hétfő 15:43

Ma nekem is jelentkezett, Sofia Fitoussy néven, tesójának kellene a hirdetett menyasszonyi ruhám, jófogáson hirdetem, tegnap este óta. Azt kérte csináljak PayPal-t és még többet is fizet mint kérek...Gyanús lett, beírtam a címet amit megadott és itt találtam magam. Charity Kamunya-nak kellett volna címeznem, mint ahogy mások is írták. Köszi hogy írtatok róla!!!!! Remélem nem csap be senkit hála ennek a posztnak.

Pásztor Regina, 2017. június 12. - hétfő 15:41

Ma nekem is jelentkezett, Sofia Fitoussy néven, tesójának kellene a hirdetett menyasszonyi ruhám, jófogáson hirdetem, tegnap este óta. Azt kérte csináljak PayPal-t és még többet is fizet mint kérek...Gyanús lett, beírtam a címet amit megadott és itt találtam magam. Charity Kamunya-nak kellett volna címeznem, mint ahogy mások is írták. Köszi hogy írtatok róla!!!!! Remélem nem csap be senkit hála ennek a posztnak.

Pásztor Regina, 2017. június 12. - hétfő 15:41

Ma nekem is jelentkezett, Sofia Fitoussy néven, tesójának kellene a hirdetett menyasszonyi ruhám, jófogáson hirdetem, tegnap este óta. Azt kérte csináljak PayPal-t és még többet is fizet mint kérek...Gyanús lett, beírtam a címet amit megadott és itt találtam magam. Charity Kamunya-nak kellett volna címeznem, mint ahogy mások is írták. Köszi hogy írtatok róla!!!!! Remélem nem csap be senkit hála ennek a posztnak.

Roland, 2017. június 01. - csütörtök 13:22

Még egy: Name..Yusuf Adebimpe Address.. Slevacska 476/2A , Suite-7382 City..Rumburk Zip code.. 40801 Country..Czech Republic yusufadegary@gmail.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés