Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

csaba, 2013. március 22. - péntek 20:01

hounfred az uj név

Kriszti, 2013. március 22. - péntek 18:37

Nem tudjátok h lehet elérni a Kiss Dániel mail címét?

Kriszti, 2013. március 22. - péntek 18:22

Sziasztok!Nekem is írt Fredson James,h megvenné a meghirdetett MTB-omat.Már rég szerettük volna eladni,örültünk végre van egy normális vevő...Sajnos el is küldtem a számlaszámom,hitelesnek tűnt a banki mail,bár gyanakodtam,elküldtem a kerékpárt tegnap d.u. 16:45kor.Ma találtunk rá erre az oldalra,bánom nem előbb...Azonnal elmentünk a postára,visszairányítottuk a csomagot,egyenlőre várjuk az értesítést,h tényleg sikerül e visszakapnunk a bicajt. Nekem ezen a címen írt: fieldmarshal222@gmail.com postázási cím: Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria

Réka, 2013. március 22. - péntek 15:38

Annyi még, hogy kiegészítésül itt a cime: davidjonesowo@gmail.com

Réka, 2013. március 22. - péntek 15:34

Sziasztok! Én ma futottam bele egy ilyenbe. A kérdésem csak az a számlámat nem tudják piszkálni? Mert most ezen parázok... köszi

N, 2013. március 22. - péntek 11:49

Fordítók az Elance.com-on, vigyázzatok! Andre Paul Carlton, aki egy Gender Studies szöveget küld fordításra (célnyelv meghatározatlan), majd elkéri a postacímeteket, és felad egy 3000 eurós csekket, egy utolsó csaló, és még béna is :) egy újszülött se dőlne be neki, de azért bosszantó XD

Angermayer Károly, 2013. március 21. - csütörtök 23:49

Sziasztok! Én március 13.-án kaptam egy érdeklődő levelet justinaabeng@yahoo.com címről, a Startaprón hirdetett mobilomra egy rövid angol kérédéssel: "Is the item still available for sell?" Visszaírtam neki angolul, hogy magyarul kommunikáljunk. Erre semmi válasz nem jött azóta. Viszont tegnap kaptam egy ingatlan hirdetésemre (szintén a Startaprón) egy másik levelet, amiben szintén egy kérdés volt: " i am in urgent need of your property please let me know your last price of sale repy now". Neki szintén megírtam, hogy magyarul kommunikáljunk. Erre ma kaptam tőle egy nagyon érdekes "nigériai levelet" ami Szíriából jött. "Hello, I am in receipt of your email and I also thank you for the provided information About your property. Am sorry I can not call you or receive calls at this moment based on the nature of security here in my country but I will make Syria out time and call you on a secured line if the need arises. The property is just a minor objective of Contacting you but I will buy it at your own asking price. I will appreciate, if you will reserve the property for at least the two weeks and remove the advert on the site. My major priority of Contacting you is to propose a deal That Requires immediate and swift execution. Will Provide The Necessary detail you all about me is eleven Established trust between us. Please read thoroughly and get back to me but You have the obligation to decline if you are not interested. I am a Syrian industrialist and a member of council Syrian business men in Damascus. My family is under the threat of President Bashar al-Assad for our resolute support for a true democratic Government in Syria. Due to the current President Bashar al-Assad protest in the country as you can find out in this websitehttp://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/ . Many families are running for Their dear lives as soldiers are killing Civilians, women and children. I want to bring to your notice That I have in my possession the sum of (Twenty Million Five Hundred Thousand Dollars) in my possession $ 20,500,000. This is the money I have saved for my Entire Life as an industrialist and I have it stored in my house Because putting money in a bank Could be a very big risk in a country like ours. This Money I have secured in a box and Have Consulted an envoy here in Damascus who will help me in moving out of my box for safe keeping Syria and possible investment. This is why I am in keen need of a Reliable and Trust worthy person who will receive the box, secure and protect it till my arrival Which Should be soon. I have to take this chance Because, I have no other alternative but to trust somebody. Am an orphan with no brother or sister so I can not risk my life here to avoid an end to my family lineage. All I have is my wife, my daughter and son. They deserve a decent life since I want them to grow up in a peaceful environment. I will relocate to your country with my family and invest the money in Accordance with Law, your advice and assistance. We Can Work Together and Achieve a better future for our families. You Will Have to Please Take Note That the envoy is not aware That my box contains money and this is for security reasons. All I ask is permit me register the consignment in your name as family treasure and you are expected to retrieve it once it's in Europe.There will be no risk in this deal, I have made the Necessary arrangement the safe delivery of the consignment box to your preferred location. I will assume you are capable of handling a deal of this magnitude And Also Trust You to Maintain absolute secrecy and confidentiality to protect This great achievement. In less than 4 days the box Should be in your possession if you are swift on your part. Beware, I have taken precautionary Measures to secure the money. The box is coded with high security gadget and am the only one That has the right combination to unlock it. You Will Be Entitled to 20% of the aggregate sum of $ 20.5 million while 80% will be mine. I will give you 20% of the money and 80% for me. I believe this is a fair deal. Full name .............................. Full address ....................................... Direct phone number ................ Occupation ............................ Scanned copy of your ID. I anticipate your positive response and on receipt of your information Will Provide You With further details. We do not have the luxury to waste time so kindly respond ASAP. Best regards". Valamelyik nap láttam a Vujity Trvko dokumentumfilmjét, azt hiszem a Pro4-en ment, és ezekről a levelekről szólt. Azonnal beugrott, hogy ez is egy ilyen. Igaz, hogy én nem tudok angolul, de a Google fordítóba átmásoltam, és abból is lejött, hogy ez átverés. Tudja valaki, hogy hova érdemes ezt jelezni, esetleg annak a pesti rendőrnek a nevét, aki a dokumentumműsorban is szerepelt, és Mo.-ob Ő foglalkozik ezekkel az átverős levelekkel?

Krisz, 2013. március 20. - szerda 16:32

Ez a következő o.l.a.m.i.d.e@globomail.com "am happy to read from you.my name is Mr Olamide Tom am from Canada" Óvatosan!!

Krisz, 2013. március 20. - szerda 15:56

Sziasztok Srácok! 10000Háláa és köszönet ezért az irományért. Én is kaptam emailt és Be is döltem volan Nekiha nem találok ÁR erre... Viszont a számla adataimat megadtam sajna.. szerintetek lehet baj abból??

Kovács Péter, 2013. március 20. - szerda 11:11

Fredson James keresett engem is hogy a nigériában élő lányának szeretne kerékpárt venni, zalki közöttünk egy levelezés, de eléggé bizonytalanná váltam a vételt illetően, így ezen az oldalon is és máshol is találtam infokat arról hogy ez egy csalás, szóval zotya hozzászólását tudom erősíteni én is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés