Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

fbi, 2013. április 23. - kedd 14:41

a robbantókat pár nap alatt megtalálták,nem hiszem el,hogy ha rá lenne állítva az ügyre egy csoport,nem talalnák meg őket!!!! MERT NEM IS AKARNAK FOGLALKOZNI VELE!!!! Hihetetlen,hogy simán csinálhatják ezt!!!!

Zsenyka, 2013. április 22. - hétfő 16:15

Ma voltam a postán, s azt mondtak, hogy nem tudnak segíteni mivel nem veszett el a csomag, hanem az a csótány átvette. Pedig bíztositottam a csomagot. Így hát már tudom, 150 000 ft-ra csaptak be...

Sólyom Gábor, 2013. április 21. - vasárnap 20:01

Sziasztok.Pár napja írtam,hogy engem is megtalált ez a Paulina Podolski, egy közel fél millás laptopot hirdettem az ex....-n ,belinkeltem neki ezt az oldalt..és jött rá válasz... Oh my God. Let me explain this to you, that guy's name is David Tai, I want to buy a mobile phone from him "Samsung Galaxy S3" he told me to make the payment which I did, he was now trying to get the money and run away the way he was acting, so I contacted the bank not to release money to his account until they get information of the transaction from him before they release money to his account. Luckily for me, he hasnt got the money so the bank put an hold on the money I transferred. He was now complaining I asked why didnt he respond when I made payment to his account, he didnt give me a genuine reason, so I quit the transaction. He threatening me that he will paste my name on the internet for fraud, I thought he was not serious.....Here we are, I am surprise anyway I am not forcing you to sell the laptop to me. I understand. You can sell it to someone else. Thanks for this information but what do you think I should do to this? ... Ezek tényleg hülyének nézik az embert...persze én meg el levelezgetek vele..

Zsenyka, 2013. április 20. - szombat 21:01

Rendben, hol van az a megjegyzés rovat? Még nem múlt el 10 nap, az nem baj?

Sudra, 2013. április 20. - szombat 17:30

ZSENYKA NEKED IS AJÁNLOM AZ ÁPRLIS 16 ÁN BEÍRTAKAT SUDRA

Zsenyka, 2013. április 19. - péntek 18:35

Jaj, emberek! De durván csaptak be tegnap, elküldtem a kamerámat nekik. De foggalmam se volt, s persze bankszámla sztori, cím, postai költség. De ez még ráadásul 50 000 ft. akart pluszba kérni, mivel nem müködik a bankjában a szolgáltatás. És akkor megláttam ezt az oldalt :) Hol voltam korábban???? De ezt így nem hagytam, felhívtam a magyar konzult Nigériában, azt mondta intézni fogja ezt a dolgot. Meg a postához is fordultam.

Sólyom Gábor, 2013. április 18. - csütörtök 14:08

Sziasztok,pont ma kaptam egy levelet az expressen hirdetett asus g75vx-em kapcsán.Persze,hogy angolul..elsőre a név és email cím google keresőbe és láss csodát ide jutottam!!! Paulina Podolski néven keresett meg.

Pal Lengyel, 2013. április 16. - kedd 23:50

Hello Koszonom a oldal letrehozojanak ezt a temat mert majdnem be huzott engem is a csöbe rohadjon meg elkultem volna a 400 fontott ero PC plusz 200 fontos postai koltseg de ratalaltam a oldara es koszonom megegyszer uj nevek vagy cimek nekemezel jelenkezet My daugther shipping address below.. Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria Bank details needed for the payment to be made.. Account Holder Name; Bank Name : Account Number: Bic: Fredson James fieldmarshal222@gmail.com Almási Igor

Sudra, 2013. április 16. - kedd 09:33

T Rafael István! Én is úgy jártam mint te. Kiküldtem a fényképezőgépem. Szerencsére értékbiztosítással küldtem, és a megjegyzés rovatban kértem 10 nap után hozzák vissza. Nem hozták ezért hosszú levelezést folytattam a postával kérve Őket, hogy igazolják hitelt érdemlően az átvételt, olyan igazolást kérjél amit az átvevő írt alá. Ha nem kapsz akkor fordulj a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz az ügyed kivizsgálása miatt. Nekem kivizsgálták megállapították, hogy a posta a hibás és visszafizették az általam megadott értéket + a szállítási költséget is. Sok sikert!!

David, 2013. április 14. - vasárnap 23:42

Üdv, Engem is megpróbáltak átverni. A számlaszámon elküldtem és a nevemet. Lehet ebből bármilyen problémám?? Paulina Podolski - paulinapodolski@rocketmail.com Like I said in my previous message. I can not come over to meet you to do this business due to the nature of my work. I work as a Network Administrator for a Network Company and I am most time busy with work. I actually want to buy this phone for my Uncle in the USA and I want it shipped to him although he told me some days ago that he will be traveling to Africa for an official assignment but I do not know when he will be traveling. I will let you know when I hear from him concerning the shipping destination. Send me the details of the phone and possibly some pictures. I will be waiting for your response as soon as possible.......


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés