Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Viktor, 2013. április 28. - vasárnap 13:36

Vigyázzatok minden téren és minden formában,mert ezek csalók és semmi sem igaz amit mondanak.Pénzt soha nem fogtok látni és az árút ha elkülditek azt sem kapjátok vissza soha.Hasonló példa mikor az emailetekre olyan email érkezik,hogy egy nagy összeget örököltél vagy nyertél csak fizesd be annak és annak a költségeit.Soha nem lesz nyereményed sem öröklésed és megkönnyitenek több száz ezer forintal a költségek fedezete érdekében.Akit tudnak be is csapják.Ne higyjetek az ilyen szélhámosoknak és az is szomorú,hogy saját hatóságaik szinte élvezik ezeknek a börtönbe való szélhámosok tevékenységeit.Ha angliáról és nigériáról van szó akkor automatikus szélhámosok.

Attila , 2013. április 25. - csütörtök 13:32

Na akkor majdnem én is áldozata lettem de egy kicsit odafigyelve és óvatosan email váltásba kerültünk Rosa L Brown néven futó vásárlóval aki a fiának akarta nigériába küldetni .Na persze én is gyorsan kapcsoltam és utánna járva annyit küldtem neki hogy az Internetes csalással foglalkozó ügyosztálynak átadtam ezeket az automatikusan generált üzeneteket . Elküldtem neki hogy csak abban az esetben küldöm az árút ha itt a pénz Íme a levél küldés időpontja Pike Atta 13:11 (19 perce) és jött a válasz Rosa L Brown 13:14 (15 perce) Akkor jó gyorsan ír mert ez szerepelt benne :Look here, i want you to know that the payment has already been deposited in care of your bank account and cannot be returned back to me by the bank because any payment been made by the Buyer to the Seller's account cannot be returned back to the buyer and the money has automatically belong to you and will be released and credited into your account once my bank received the shipment details from you ok.. However, i do assured 100% maximum guarantee that your money will be credited into your account once my bank received the shipment details from you and within 24hours your money will arrived and reflect into your account for you to cashed ok.. So,i will henceforth urge you to kindly bear with my bank procedure so that we can both have a successful transaction and kindly ship out the item directly now and then contact my bank with the shipment scan receipt and your money will be credited into your account instantly without any delay ok.. Hope you understand me and i do not want any further argument because the transfer of the payment will be completed into your account within 24hours once my bank received the shipment scan receipt from you.. Awaiting for the shipment scan receipt now .... Best regards and have a nice day.. szóval senki ne dőljön be.. mert csalás

Dorka, 2013. április 24. - szerda 13:13

Adedeji Haastrup Continental Medical Centre Engr. Adebayo Osinbowale Close, Opp. Globacom House, Elewura Bus Stop, Challenge, Ibadan, Oyo State, 23402 Nigeria. Ez volt a cím amire küldeni kellett volna... még szerencse hogy nem történt semmi, még a számlaszámomat sem adtam meg!

Dorka, 2013. április 24. - szerda 13:10

Paulina Podolski :D Üdv a klubban! Laptopot akart venni... :) expresszen, apródon hirdettem egy 5 éves laptopot amit Nigériába kértek, és a cím az OYO 23402.... :D jót röhögtem ezen az egészen, de azért bosszant is, mivel majdnem bedőltem. Még jó hogy van egy okos nővérem, aki már hallott erről, én meg kikértem a véleményét...

Sudra, 2013. április 23. - kedd 14:55

Zsenyka! Csak az átvevő által aláírt igazolást fogadd el!!!

fbi, 2013. április 23. - kedd 14:41

a robbantókat pár nap alatt megtalálták,nem hiszem el,hogy ha rá lenne állítva az ügyre egy csoport,nem talalnák meg őket!!!! MERT NEM IS AKARNAK FOGLALKOZNI VELE!!!! Hihetetlen,hogy simán csinálhatják ezt!!!!

Zsenyka, 2013. április 22. - hétfő 16:15

Ma voltam a postán, s azt mondtak, hogy nem tudnak segíteni mivel nem veszett el a csomag, hanem az a csótány átvette. Pedig bíztositottam a csomagot. Így hát már tudom, 150 000 ft-ra csaptak be...

Sólyom Gábor, 2013. április 21. - vasárnap 20:01

Sziasztok.Pár napja írtam,hogy engem is megtalált ez a Paulina Podolski, egy közel fél millás laptopot hirdettem az ex....-n ,belinkeltem neki ezt az oldalt..és jött rá válasz... Oh my God. Let me explain this to you, that guy's name is David Tai, I want to buy a mobile phone from him "Samsung Galaxy S3" he told me to make the payment which I did, he was now trying to get the money and run away the way he was acting, so I contacted the bank not to release money to his account until they get information of the transaction from him before they release money to his account. Luckily for me, he hasnt got the money so the bank put an hold on the money I transferred. He was now complaining I asked why didnt he respond when I made payment to his account, he didnt give me a genuine reason, so I quit the transaction. He threatening me that he will paste my name on the internet for fraud, I thought he was not serious.....Here we are, I am surprise anyway I am not forcing you to sell the laptop to me. I understand. You can sell it to someone else. Thanks for this information but what do you think I should do to this? ... Ezek tényleg hülyének nézik az embert...persze én meg el levelezgetek vele..

Zsenyka, 2013. április 20. - szombat 21:01

Rendben, hol van az a megjegyzés rovat? Még nem múlt el 10 nap, az nem baj?

Sudra, 2013. április 20. - szombat 17:30

ZSENYKA NEKED IS AJÁNLOM AZ ÁPRLIS 16 ÁN BEÍRTAKAT SUDRA


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés