Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Csabesz, 2013. május 27. - hétfő 17:45

Sziasztok! Engem is megtaláltak és a köv beszélgetés volt: Fredson James: hello seller do you still have this item available for sale ? Én:Yes it is still available.Anyway these books are used and there are highlights in most of the books except histopathological practicals book. You can buy it together or separately as you want.Which book are you interested? Volt közte egy angol könyv gondoltam ez érdekli majd erre jött a válasz Fredson James:Thanks for the mail... Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present and I will like to know the total cost including the shipment fees via (ems post) to my Daughter. You can as well send me more pictures, Payment will be made via Bank transfer .. Regards Erre elkezdtem erős,penetráns kamu szagot érezni beütöttem googleba és lattam miket irnak nah erre mondom magamban LET'S PLAY:):D Beszelgetes folytatódott Én:The total cost is :....$ and you have to pay to my Pay Pal account first if the amount is arrive my Pay Pal account I'll send the package to Nigeria Fredson James:I can only make a bank transfer.. Én:I have no bank account I have only Pay Pal account Fredson James:Okay bye Én:Aren't you interested in? coz I'd send it tomorrow morning if you pay me ....$ to my Pay Pal account Nem jött válasz azert irtam le az egészet h lassatok h mennyire probalkoznak és NE DŐLJETEK BE!!!!

Annie, 2013. május 27. - hétfő 13:45

Sziasztok! Engem is megkeresett ez a bizonyos Fredson James:)))) Közöltem vele,hogy kicsit utána néztem és további sok sikert kívántam neki! Azóta mély hallgatás:) Köszi,hogy ennyi infót megosztotok az emberrel.Vagyunk akik miattatok nem futunk rá az ilyen *#%+**/# emberekre!!! Még egyszer köszönöm!

marika1955, 2013. május 21. - kedd 15:12

Az én történetem fent volt a facebookon és láss csodát, egymás után jelöltek ismerősüknek nigériaiak. Volt aki jó szándékkal írt és elnézést kért a bunkó f* emberek miatt. Ott is vannak normálisak is, de ők vannak kevesebben.Szerintem jó ötlet kiírni a facebookra...Vigyázat nigériai csalások korát éljük!Igaz jönnek levelek angliai telefonszámokkal is de a végállomás Nigéria. Mielőtt bárki üzletelni akar velük üsse be a google-be a nevet..weblap címet,vagy bármi ami infót tud róla. Kiadja az oldalt..419 nigériai csalások.. Bizonyára felfigyelnének rá az emberek.

Zsófi, 2013. május 21. - kedd 14:20

Miért csak a sok f*szságot osztjuk meg a Facebookon, erről miért nem látok soha 1 betűt sem??? A Postáról meg inkább ne beszéljünk!!! Basszus, kurva nagy betűkkel ki kellene írniuk, hogy vigyázat, Nigériai csomagokkal, 99%-uk csalás! Én komolyan nem értem ezt az országot! A Rendőrségre meg nyugodtan mehettek... Belföldi bűncselekményeket sem tudnak megoldani...

Slampixxx, 2013. május 20. - hétfő 01:17

Úristen, emberek, hogy lehettek ilyen szerencsétlenek... 3 oldalt olvastam át, és már ketten tuti bedőltek. Sok sikert a csalóknak, aki igy el küldi a fél millás laptopját. :-D

Szita Tamás, 2013. május 18. - szombat 17:24

Hát későn vettem észre ezt az oldalt...:( engem behuzott "Mr. Fredson James" aki Nigériába akart a lányának egy ipodot...elküldtem majd mire megérkezett a bank nem tudta átutalni a pénzt mert nem engedi a bankkártya elvileg limit van rajta...elmentünk a bankhoz megkérdeztük van-e ilyen a bank mondta hogy nincs ekkor már gyanús volt, de az ipodom már ott volt a kezébe.... Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria

Dániel, 2013. május 14. - kedd 17:10

Sziasztok! Újra akcióban vannak a Nigériai csalók! Tőlem telefont akartak venni, és nekem is küldtek egy HAMIS BANKI ÁTUTALÁSOS PAPÍRT! CSALÓ NEVE: FREDSON JAMES "Regards" KÜLDÖTT ÁTUTALÁSI SZÁMOT IS!! erre a címre akarta ,hogy elküldjem: Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria VIGYÁZZATOK!!!!!!!!!!!!!!

Turo géza, 2013. május 10. - péntek 22:16

Jóó estét Én épp most E-mailozok a Rosa L Brown nevezetü férfi/lány .Üzletelni akakr velem de én me bizok bene mert látom sokat át vert. Hogyan kéne le buktatni ?? Vároma válaszukat ide vagy ere email cimre:fegyvernek99@freemail.hu

Turo géza, 2013. május 10. - péntek 22:04

Sziasztok Engemet is pon ma a héten akakrt behuzni meg aza jo h felnéztem eere az oldalra ugyan ezeket irta nemeis és 220eurot kinált nekem .De énis gondolkodtam h egy angol nevezetü férfi mit kere a DJBörze oldalon a keverömet .ez még nem is volt ojan nagy baj hen maz h aszt mondta a euro a banszámlámon van megnéztem nem volt rajta semi de aszt mondta hogy levan kötve de én eszt nem hitem el.és aszt is modta hogy akor oldja fel ha elküldöm neki a keveröt és ö feloldja. Elöre is meg köszönöm neke te hogy ijenek is ki irto Sziasztok

Csaba, 2013. május 10. - péntek 12:06

Ugyanaz a szitu, Fredson James megkeresett az eladó Iphone-om miatt, Nigériában tanul a lánya,postázzak neki..Nekem is eléggé feltűnt,és már kapásból tudtam,hogy átverésről lesz szó!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés