Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Roland, 2013. június 13. - csütörtök 14:01

Hát igen, én is ugyan így jártam, annyi, hogy a kép és a bank más, de a szöveg is ugyan ez.. Már eleve ott kezdett furcsa lenni, hogy 190Euró helyett 300 at ajánlott+posta. Újabb név és email cím(ek): lilian dennis mrskemi401@gmail.com scotia bank scotiaservice@accountant.com

Alexandra, 2013. június 12. - szerda 14:13

Sziasztok! Engem is megtalált a kedves Leo Smith. Köszönöm a kedves telefonos ügyintézőnek a Magyar Postán, hogy azonnal figyelmeztetett ezekről a csalásokról. Nagyon rendes dolog volt tőle. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen dolgok vannak....vicces... Bár az egész szituban kételkedtem, de úgy voltam vele, ha átutalja a pénzt, akkor ok. Addig tuti nem küldöm el az eladó objektívem!

Pepe, 2013. június 06. - csütörtök 12:08

Nagyon hasznos volt a topicod, mert engem is a napokban próbáltak így átverni. Nekem is bűzlött a dolog, hogy miért pont M.o-ról akar tőlem venni ey bicajt. AZ álnevek közé vedd még ezt is fel: Fredson James - fieldmarshal222@gmail.com

segítő, 2013. június 04. - kedd 20:10

Král Balázsnak.Londonban ilyen fényképező nincs? Már ez beugrató!Aki ilyenért még a bankszámlát is megadja,az teljesen megérdemli,hogy átverjék!A többi no comment!

Král Balázs, 2013. június 04. - kedd 15:27

A napokba engem is palira akart venni egy David Boss nevezetű "valami/ki", a fényképezőmet akarta megvenni. Londonból írt, hogy a Nigériai kuncsaftjának szeretné venni. Ez mind szép és jó, de ez a gép nem drága, megérdeklődtem és kis híján a szállítási költség majdnem annyi, mint maga a gép...Kérdem én, kinek éri ez meg??? Egy pont Londonból író MR. David Boss-nak biztos, de nekem nem...Utána is néztem a fenti kis cikknek, és jó pár adat és a szituáció maximálisan egyezett (bankszámlaszám, a csomag küldés, stb). Így hát tárgytalanná tettem a boltot és írtam neki, hogy amíg nem érkezik meg a pénz, addig nem küldök semmit. Ha megérkezett nekem aztán oly mindegy, hogy ki mit kezd vele Nigériába.

Krisztian, 2013. június 02. - vasárnap 17:50

érdeklődő: jAMES E-mailje: Fieldmarshal222@gmail.com Kapcsolatfelvétel szövege: Hello is item still available for sale. A gitáromat szerette volna megszerezni.

Vikuska, 2013. május 31. - péntek 13:35

Sziasztok, aprod.hu-n keresztül keresett meg engem is Anita Scoles tegnapi napon... Ahogy Elek Ildikó is írja, hasonlóan Mózes jött volna a bútorokért. Paypal rendszeren keresztüli utalás, kaptam is e-mail-t "paypal"-tól, h elindult az utalása - termék ára + a fuvardíj. A furcsa az volt, h az utalást konfirmáló e-mail nem ugyan olyan végződésű volt, mint amit a paypal egyéb esetekben használ. Aztán a fuvardíjat, 150 eurot, kellett volna gyorsan westernunion elutalnom, ezt igazolnom, s rögtöni,iziben megjelent volna ez az összeg a paypal számlámom. Vicc :(. A teljes megerősítés akkor ért, amikor "paypal" egy másik e-mail címemre is írt egy sürgető levelet :), ami nincs is regisztrálva, viszont Anitával arról leveleztem. Pfffff.... Nincs lehetőség vhogy bebuktatni az ilyen embereket???!!!

Maróti Emese, 2013. május 30. - csütörtök 23:09

Sziasztok! Engem is elért ez a csalás... még szerencse, hogy részletesen rákerestem, hogy hogyan is kellene nigériába csomagot küldeni... Az illető, aki a netbookomat venné meg egy amerikai nő és a rokonának kellene a gép aki hol lakik?? hát az itt általatok leírt nigériai címen. Sarah Shovkonski a neve az érdeklődőnek, ilyen e-mail címmel sarahshovkonski@gmail.com kreatív, nem? Köszönöm, hogy vanna ilyen oldalak és emberek, akik mernek hozzászólni a témához. Önálló keresettel nem rendelkező, albérletben lakó diák lévén eléggé megviselt volna az árveszteség..

Elek Ildikó, 2013. május 30. - csütörtök 18:56

Újabb csaló :Anita Scoles a vásárló és a nigériai partner: AFILAKA MÓZES Cím: No 4 Abaymi St. Város: Ibadan Állapot: Oyo Zipe Kód: 23402 Ország: Nigeria

palacka75, 2013. május 29. - szerda 12:26

Sziasztok! Nekem is a napokban a LEO SMITH nevű lény írt :-). Korábban már autóvétellel kapcsolatban belém ültették a félszt, így rögtön google az én barátom és láss csodát, nem megtaláltam... Viszont én kategorikusan kijelentettem hogy amennyiben azonnal hozzáférhetően nem lesz a számlámon a pénz, úgy nem érdekel az ügylet. Na azóta sem írt...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés