Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gyula, 2017. augusztus 04. - péntek 13:35

Hihetetlen, de Daniel barátom (danielfred517@gmail.com) még egy év után is elérhető! Sajnos alig tudtam beszédbe elegyedni vele, nagyon mogorva lett a csávó valamiért...

SD, 2017. július 28. - péntek 19:11

Utólag rákeresve a neten, már tavaly is ugyanezzel az e-mail címmel garázdálkodott, akkor egy finn fórumon beszéltek arról, hogy egy finnországi hirdetési portál hirdetőit ámította azzal, hogy vevő lenne, PayPalon keresztül fizet, és Szófiába kéne küldeni az árut, stb, stb... patriciajohansson91@gmail.com emailcímről írt most nekem is. Miután finoman jeleztem, hogy gyanús az ajánlata, és más megállapodást kínáltam, nem válaszolt többet

SD, 2017. július 28. - péntek 19:10

Utólag rákeresve a neten, már tavaly is ugyanezzel az e-mail címmel garázdálkodott, akkor egy finn fórumon beszéltek arról, hogy egy finnországi hirdetési portál hirdetőit ámította azzal, hogy vevő lenne, PayPalon keresztül fizet, és Szófiába kéne küldeni az árut, stb, stb... patriciajohansson91@gmail.com emailcímről írt most nekem is. Miután finoman jeleztem, hogy gyanús az ajánlata, és más megállapodást kínáltam, nem válaszolt többet

berthier, 2017. július 14. - péntek 15:04

Szia minden szükség kínál 2 % nagyon alacsony kamatozású hitelek, leszünk képesek ajánlat összege 1000 € - 500.000 € forgatható kamatláb, a kifizetési engedélyt 1-20 év, ha érdekel, kérjük lépjen kapcsolatba velünk: berthiercoienne@gmail.com

UA, 2017. július 10. - hétfő 16:47

macovmiro200@gmail.com - hoz tartozó név Miroslav Amacov. PayPal-on próbálkozna.

UA, 2017. július 10. - hétfő 16:41

Megint egy.. macovmiro200@gmail.com

UA, 2017. július 06. - csütörtök 19:07

Sok kommentárt ehhez sem fűznék :D Ma délelőtt kaptam ezt a levelet: Kedves Kedvezményezett, Biztos vagyok benne, ez a levél nem lenne Önhöz, mint a meglepetés, hiszen mi soha nem találkoztunk, és akkor is kérdés, hogy miért döntöttem úgy, hogy téged választott között számos internetes felhasználó van a világon. Pontosan nem tudom megmondani, hogy miért én választottalak titeket, de nem kell félni, mert én láttam a profil az interneten, ami engem elérni kérésemet. Lehet a mindenható Isten áldjon, és látom át ezt a küldetést, ha figyelmesen olvassa el, és megemészteni az alábbi üzenetet. Mielőtt mozog tovább, engedje meg, hogy adjak egy kicsit az én életrajz, én anya Emilly Alison, 67 éves nő, és a felesége néhai Sir Jackman Alison, aki meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben hétfőn a szeptember 7, 1998 GMT 14: 22 UK miközben ők repülnek New York és Genf. Halála után a férjem lett a vezetője a beruházás, és most, hogy öreg vagyok, és gyenge úgy döntöttem, hogy tölteni az egész életem a családom Törökországban és szerettei, akiket soha nem volt ideje során én üzleti élet, de halála előtt a férjem volt egy terve, hogy használja az utolsó nap az életünk adományozni fele annak, amit dolgoztunk, hogy a kevésbé kiváltságos és jótékonysági otthonok, a másik fele a magunk számára, a családtagok és a közeli barátok , és ez annyira szerencsés, hogy a férjem nem él ma, hogy ezt velem, és nagyon gyenge vagyok, és már öreg, ezért úgy döntöttem, hogy ezt az emberbaráti munkát nevében a férjem és én Jelenleg már akarta ki majdnem a fele a vagyon több jótékonysági otthonok és néhány kevésbé kitüntetett a különböző országokban. Annak ellenére, hogy a megállapodás között a férjem és én, hogy támogatást a rászoruló, azt is vállalta, hogy tegye támogatást egyedi már nem felel meg, mielőtt az élet annak a ténynek köszönhető, amikor még fiatalok voltak az életben meg nem kapja a névtelen segítséget egy egyén nem tudtuk, és amit még nem tudja, hogy tudja, amíg időpontot, a hatás kaptunk ilyen gesztust tett minket, hogy nem ugyanaz. Sajnálattal értesítjük, hogy soha nem lesz az esélye, hogy ismer engem, mert már most megkötött a megbízást, amely a férjem és én megállapodtak előtt hirtelen halála és történetesen a kedvezményezett az utolsó WILL, függetlenül a előző pénzügyi állapotát, ezért azt meg kell tenned nekem egy szívességet elfogadásával kínálatunkban hogy kerül semmit. Én jelenleg letétbe a Check összegű 5,800,000.00 amerikai dollár a UPS Express szállít neked, hogy mit kell tennie, most, hogy a kapcsolatot a UPS futárszolgálattal a lehető leghamarabb, hogy mikor fogja megjeleníteni a csomagot, mert a lejárati időt. Csak tette a betéti e-mail címét és a biztonsági VEZETÉS KÓD (KAT / 0409 / F), mert nem tudom a nevét és a címét, amit szeretne kapni a csomagot. Nem találtam őket net böngészés közben a profilját, ha nem adtam volna meg a UPS azonnali és gyors szállítási ezt a csomagot az Ön számára. Tájékoztatásul közöljük, hogy már fizetett a szállítási díjat, biztosítási díj és Végső igazolás díja az ellenőrzés azt mutatja, hogy ez nem egy kábítószer pénzt vagy azt jelentette, hogy egyedül Terrortámadás az Ön országában. Hadd ismételjem meg újra, próbáld felvenni velük a kapcsolatot, amint megkapja ezt a levelet, hogy elkerüljék a további késlekedés, és ne feledje, hogy kérje meg őket, hogy az Ön számára információt, hogyan kívánja használni a befogadó saját biztonsági vezetésére díj $ 200.00 Egyesült Államok dollár az azonnali akció. Kérjük, kedvesem, ha tudja, hogy nem fogja segíteni a $ 200,00 dollárt ne forduljon hozzám, vagy a UPS nekem szükségem van néhány, amelyik segít nekem. Meg kell a kapcsolatot a UPS futárszolgálat, Emlen st philadelphia pa USA most a szállítás az ellenőrzés ezt az információt foglalja össze; KAPCSOLATTARTÓ SZEMÉLY: Mr.William Knox E-mail: mr.williamknox982@gmail.com Ismét, ha nem kell fizetni a szállítási díjat, a biztosítási díj és a Végső igazolás díja a csekket, mert már fizetett nekik, csak pénzt várhatóan fizetni 200 $ amerikai dollár a biztonsági vezetése a ellenőrizze eddig. Kérjük, lépjen kapcsolatba Mr.William Knox azonnal megkapta az e-mailt. Cím: mr.williamknox982@gmail.com Azt kellett volna fizetnie a díjat, de a cég hangsúlyozta, hogy nem kellene, mert nem tudom, mikor lesz velük a kapcsolatot, és hogy elkerüljék a várakozási díjon vagy további költség. Ön hogy erősítse meg az alábbi információkat a számukra, hogy elkerülhető legyen a hibát Delivery. Postázási cím; Teljes neve: Közvetlen telefonszám; Az alábbiakban a biztonsági vezetésére kódja: (KAT / 0409 / F) a tervezetet, akkor a szintén bemutatja nekik az ellenőrzés kiszállítás előtt. Megjegyzés: Kérjük, én nem akarom, hogy köszönd meg, vagy későn a férjem. Annyit kell tenned az, hogy amikor kapsz ezt az alapot, akkor csak 800.000.00 (Nyolcszázezer Egyesült Államok dollár) a erőfeszítés és a maradékot használjuk ezen alap jótékonysági célra az ÚT tetszeni fog az emberiség számára. Tisztelettel Mrs. Emilly Alison

Ú.A., 2017. július 04. - kedd 21:48

Közben megnéztem ezt a MobileOffshore oldalt, (ami a jún. 22-ei hozzászólásban a postafiók neve), azt is Amerikában regisztrálták, Ohio államban, természetesen kamu névvel ("Registration Private"), 2017. május 2-ai dátummal. Az oldal egyébként már most elérhetetlen (vagy legalábbis privát), mert a hozzá kapcsolódó e-mail fiók üzeneteit még olvassák.

Ádám, 2017. július 02. - vasárnap 22:20

Hirdetési oldalon futottam bele én is :( Megelőzés gyanánt (kicsit mindig gyanakodj!): - Soha ne utalj csomagot se előre! - Nincs olyan hogy letétbe helyezik a pénzed banknál! - A megadott címeket (email -t is) mindig ellenőrízd le a neten (ha lehet minimum kettő böngészőben böngészőben, pc -n, NEM TELEFONON!) A történetemben megfordult nevek és címek: jofogas.hu (ahol hirdettem a termékem) Tamás Csaba (vevő) ibadan201981@gmail.com Barbara Terri (vevő lánya akinek a csomagot küldtem) UK David Adebayo (akinek küldjek még pénzt) Nigéria/Oyo Bank Austria (financieralert@europe.com) Ahogy olvastam a hozzászólásokat én még a szerencsésebbek közé tartozom, ugyanis a csomagom tárgyát vissza tudtam szerezni, 'csak' a csomagküldés árait buktam.

Ádám, 2017. július 02. - vasárnap 22:19

Hirdetési oldalon futottam bele én is :( Megelőzés gyanánt (kicsit mindig gyanakodj!): - Soha ne utalj csomagot se előre! - Nincs olyan hogy letétbe helyezik a pénzed banknál! - A megadott címeket (email -t is) mindig ellenőrízd le a neten (ha lehet minimum kettő böngészőben böngészőben, pc -n, NEM TELEFONON!) A történetemben megfordult nevek és címek: jofogas.hu (ahol hirdettem a termékem) Tamás Csaba (vevő) ibadan201981@gmail.com Barbara Terri (vevő lánya akinek a csomagot küldtem) UK David Adebayo (akinek küldjek még pénzt) Nigéria/Oyo Bank Austria (financieralert@europe.com) Ahogy olvastam a hozzászólásokat én még a szerencsésebbek közé tartozom, ugyanis a csomagom tárgyát vissza tudtam szerezni, 'csak' a csomagküldés árait buktam.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés