Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Steadart, 2013. július 13. - szombat 01:44

Szervusztok! Sajnos én is belesétáltam ezeknek a csapdájába. Én a DJbörzén hirdettem egy terméket, amire nagyon gyorsan jött is egy vevő, bizonyos Rosa L. Brown néven. Minden ugyanígy zajlott le: mennyi az ára, egy nagyobb összeget ajánlott, ő kanadában lakik, de a fiának akarja nigériába küldeni, inkább küldjem én el neki, mert az jobban megéri,stb-stb-stb. Kérte a bankszámla számomat, én naív elküldtem neki, utána jött az említett levél a banki nyilatkozattal (a gáz az, hogy elvileg a scotia banktól, ami létezik is, s a levél alján pedig egy FBI-os banner...), s a nő (már ha egyáltalán nő az illető) levele szinte követelődző volt, hogy küldjem már el minél hamarabb. Így én se küldöm el a terméket. Kérnék viszont tőletek egy kis segítséget: Szerintetek megváltoztassam az email címemet és a bankszámlaszámomat?

bank, 2013. július 11. - csütörtök 20:12

Gondolj bele,a számlaszámunk hány cégnek megadtuk már, és aki vateran hirdet annak szerinted hogyan,mire utalnak? hát perxe,h számlaszámra! és??? azzal ugyan semmit nem tud kezdeni,max utalhat rá! Amúgy nem értem miért nem kapják el még ezeket mindíg????? nem érdeke senkinek????????

Szandra, 2013. július 10. - szerda 19:30

Sziasztok! Engem is Fredson James keresett meg ugyanazzal a szöveggel, mint mindenkit.. szegény lánya Nigériában tanul és szülinapi ajándékba akarja a Samsung Galaxy Note 2 telefonomat, amit az üzenet megkapása előtt egy nappal tettem fel az egyik oldalra. Gyanús is volt, hogy miért pont innen-ott nincs ilyen teló, miért néz magyar oldalt stb.. Aztán mivel nagyon el akarom adni, gondoltam levelezek vele párat hátha nem csalás, még vannak normális emberek. Kikötöttem neki egy jóval magasabb összeget, mivel a szállítása nem olyan olcsó Nigériába.. Elfogadta.. Hát mondom jól van, talán kicsit nyerek is rajta. Természetesen megadtam a bankszámla számom, nevem azzal a kikötéssel, hogy csak akkor küldöm a telefont, ha megjött a bankértesításem (a saját bankomtól!!), hogy itt a pénz.. Később nekiálltam lefordítani a visszaigazolást, melyben az áll, hogy ha megadom a szállítási számot majd jóváírják az összeget. Ekkor vált egyértelművé, hogy mekkora csalásról van szó, nem ebben állapodtunk meg. Rákerestem az adataira, és kihozta ezt az oldalt. Bánom, hogy nem előbb, mert akkor nem lenne a számlaszámom a tulajdonában.. Valaki nyugtasson meg, hogy nem tud vele mit kezdeni. Holnap azért bemegyek a bankomhoz, hogy mi ilyenkor a teendő. Köszönöm, hogy voltatok, írtatok!! Senki ne dőljön be ezeknek a csaló szemétládáknak!

Zsuzsi, 2013. július 10. - szerda 09:25

Sziasztok!!! Azt hittük velünk soha nem történhet meg ilyen, és még is majdnem sikerült ennek a nyomoréknak csőbe csalnia!!! Történetünk a következő: Mi egy házaspár vagyunk, a férjem unszolására felraktuk az esküvői ruhámat az expessz-re. Rá egy hétre jött is az érdeklődő emil, hogy megvan-e a ruha???Egy kedves öregembernek adta ki magát és, hogy a lányának kéne a ruha a születésnapjára, mert ezzel szeretné meglepni!Visszaírtunk neki, és elkezdődött egy levelezés közöttünk. A megállapodás úgy szólt, hogy a számlánkra fogja a pénzt utalni. Én a ruhát szépen kimostam , kivasaltam és elküldtük a megadott címre. Majd kitalálta, hogy az ő bankja nem tud olyan kicsi összeget elutalni, ezért ő a dupláját elküldené nekünk, de előbb mi utaljunk neki előbb 60.000Ft-ot és utána az ő bankja aktivizálja a pénzt a mi bankunk felé! Gyanúsnak éreztük egy picit már itt, de valamiért még is a férjem elment a postára, hogy feladja a pénzt!Most jön az izgalmas rész.....ott egy nagyon kedves postai dolgozó megkérdezte a férjemet, hogy biztosan fel akarja adni a pénzt, mert itt valószínű, hogy csalásról van szó és nézzünk előbb utána a neten! Hála a jó égnek a férjem azonnal felhívott és beütöttem a nevét és kiadta nekem egyből ezt az oldalt. Amint megláttam hívtam a férjemet, hogy el ne utalja a pénzt, mert csalóval van dolgunk. Az esküvői ruhám bánta+15.000Ft-om, de sosem gondoltam volna, hogy így rászednek.....!Kérlek titeket akit már átbaszott ez a féreg, mert szerintem sokan vagyunk, írjatok nekünk hátha össze tudunk fogni ez ellen a patkány ellen és tömeges feljelentést tudnánk tenni! Szoszi0225@freemail.hu

Dani, 2013. július 08. - hétfő 10:56

en epp most levelezek paulina podolskival aki a nagybatyjanak akarja megvenni a laptopomat es persze azt szeretne ha kikuldenem afrikaba a kis hulye. itt ay uj cim: Adedeji Haastrup Continental Medical Centre Engr. Adebayo Osinbowale Close, Opp. Globacom House, Elewura Bus Stop, Challenge, Ibadan, Oyo State, 23402 Nigeria. BUS STOP konyorgom mi ez a hulyeseg. csak akkor adnam fel a laptopom ha a kezemben a penz.

Gábor, 2013. július 06. - szombat 19:55

Újabb nével tudom böviteni a listát: Linda Johnson Itten a címe, amire várja a csomagot: Name:Felix Smith country:Nigeria state;oyo state City:ibadan Address:no 17 best way street dugbe Ibadan mobile number:+2348153269747 Postal code:23402

Bikerbors, 2013. július 05. - péntek 20:21

Sziasztok! Engem egy Fredson James nevű alak akart megetetni.... Ugyanaz a szisztéma expresszen hirdettem és Nigériában élő lányának akart kerékpárt vásárolni....de bűzlött a dolog beírtam egyszerűen a nevét a keresőbe és jött is egyből a sok-sok komment róla. Elkerülni messzire....!!!!

Scarletty, 2013. július 04. - csütörtök 23:15

hello engem is bepróbáltak a név Nora Havel ha valaki ilyet kap azonnal törölje

KHZSOFI, 2013. július 04. - csütörtök 17:22

Sziasztok, en a heten kaptam ilyen levelet es a Samsung Tabletemet sikerült majdnem eladnom!!!de szerencsere a postan mar tudtak a csalásrol igy mondtak hogy semmikeppen ne küldjem el a csomagot!!!! nev: luisspencer113@gmail.com mindenki nagyon vigyazzon!!!!!

Robee, 2013. július 04. - csütörtök 15:09

Sziasztok!Nekem egy Linda Smith illetve egy Linda Jonhson nevű illető irogatot,akinek szintén a Nigériában élő Fiának kellet volna feladnom a telefonomat.Persze az idiótája mind a két néven ugyan azt az email szöveget küldte el.Ugy hogy még csak véleltlenül se jusson eszetekbe bárkinek,bármit feladni Nigériába ! 😉 Szép napot! Robee


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés