Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Steadart, 2013. július 17. - szerda 21:07

Sziasztok! Úgy néz ki, hogy sikerült lezárnom a társalgást ezzel a faszicsajjal... A tegnapi este elküldtem neki egy levelet, amelynek megírásához [Tamás, 2012. november 01. - csütörtök 20:35] kommentjéből merítettem ihletet. Az illető mindig napközben írt, de ma sehol egy levél, semmi. A biztonság kedvéért sztem fogok csinálni egy új mailt.

Nagy Richárd, 2013. július 16. - kedd 17:34

Vigyázzatok.Luis Spencer néven is van csaló! luisspencer113@gmail.com Angliában él,és a barátja fiának vásárolna .Sajnos én nem néztem utána,furcsa volt de a banki igazolást bevettem.Soha nem adtam még el semmit így.Igaz most sem sikerült eladni,viszont már nincs meg.Egy táblagép volt 70000ft értékben.Akkor mondtam,hogy na ne amikor még 40000ft vámot akart Western Unionnal kifizetetteni velem,hogy majd azt is letétbe helyezi.Még fel volt háborodva,a levelemre amit írtam neki.Mondjuk azt nem csodálom!Én elbuktam az biztos,vissza nem jön a gép.Én nem vagyok ilyen,hülye sem vagyok,hogy bárki megvezessen de ezeknek sikerült mert nem néztem utána rendesen.

lukács sándorné, 2013. július 16. - kedd 08:21

rita nicolas és frank benedict igért hitelt az union bank által nigéria. már fizettem is nekik . valaki tud róluk infóval szolgálni?

Steadart, 2013. július 15. - hétfő 19:28

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni egy kicsit? Szombaton már írtam ide, hogy engem is megkerestek. Most a tőlük jött levélre visszaírtam, hogy csak akkor vagyok hajlandó elküldeni, ha fixen a számlámon van a pénz, addig pedig felejtse el. Azóta ezt az üzenetet küldte vissza: ""You have to understand me ,Because the transfer of the money has been now ready and transfer, I want made a many promise you at this time around that your money will transfer immediately without any delay at all ok..so all you need just go ahead and get the items send because 100% guarantee is now ready because the bank have giving me the alert that the money have already deducted so you have to believe this and go ahead and send the items and don't waste a time about the transfer of your money ok.understand that i have done all my effort to assist you to get your money out from my bank manager and my bank manager told me that the only thing is delay the full activated completed transfer is the shipment scan receipt of the items by ems express post they are waiting for so that they can quick made the full activated completed the whole money into your bank account immediately instant transfer ok.. Am Guarantee you immediately you shipped out the items by ems speed post kindly fast and get back to my bank manager with shipment scan receipt by ems speed post so that they can quick make the full activated completed transfer immediately within 2-12 hours as soon as the shipment was made ok.. Understand that the bank need to get the shipment evidence proof for important verification ..because my bank is very secure now and also the FBI is monitor this bank because my bank have a secure by FBI and also they have a procedure rules for secure international transfer once the shipment made 100% ensure that the bank will give you full cash activated completed transfer ok.."" Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem lesz belőle semmi gondom, ha nem küldöm el neki (már pedig nem fogom), illetve nem írok neki többet.

Szandra, 2013. július 14. - vasárnap 10:41

Sziasztok! Hát mint írtam..be is mentem megkérdezni mi a teendő, csak, hogy nyugodtan borítékoljam valóban semmit nem tud kezdeni a megadott adataimmal. Ha nem adjuk ki a bankadatainkat, akkor semmit sem tudnak csinálni a bankszámlaszámunkkal - ez volt a válasz :) Viszont újabb nevet tudok felíratni a listára, ugyanis ma kaptam egy újabb külfölditől egy levelet a telefonomról érdeklődve. ALEXENDRA NICOLE; alexendranicole@gmail.com Inkább nem is válaszolok neki..

Steadart, 2013. július 13. - szombat 01:44

Szervusztok! Sajnos én is belesétáltam ezeknek a csapdájába. Én a DJbörzén hirdettem egy terméket, amire nagyon gyorsan jött is egy vevő, bizonyos Rosa L. Brown néven. Minden ugyanígy zajlott le: mennyi az ára, egy nagyobb összeget ajánlott, ő kanadában lakik, de a fiának akarja nigériába küldeni, inkább küldjem én el neki, mert az jobban megéri,stb-stb-stb. Kérte a bankszámla számomat, én naív elküldtem neki, utána jött az említett levél a banki nyilatkozattal (a gáz az, hogy elvileg a scotia banktól, ami létezik is, s a levél alján pedig egy FBI-os banner...), s a nő (már ha egyáltalán nő az illető) levele szinte követelődző volt, hogy küldjem már el minél hamarabb. Így én se küldöm el a terméket. Kérnék viszont tőletek egy kis segítséget: Szerintetek megváltoztassam az email címemet és a bankszámlaszámomat?

bank, 2013. július 11. - csütörtök 20:12

Gondolj bele,a számlaszámunk hány cégnek megadtuk már, és aki vateran hirdet annak szerinted hogyan,mire utalnak? hát perxe,h számlaszámra! és??? azzal ugyan semmit nem tud kezdeni,max utalhat rá! Amúgy nem értem miért nem kapják el még ezeket mindíg????? nem érdeke senkinek????????

Szandra, 2013. július 10. - szerda 19:30

Sziasztok! Engem is Fredson James keresett meg ugyanazzal a szöveggel, mint mindenkit.. szegény lánya Nigériában tanul és szülinapi ajándékba akarja a Samsung Galaxy Note 2 telefonomat, amit az üzenet megkapása előtt egy nappal tettem fel az egyik oldalra. Gyanús is volt, hogy miért pont innen-ott nincs ilyen teló, miért néz magyar oldalt stb.. Aztán mivel nagyon el akarom adni, gondoltam levelezek vele párat hátha nem csalás, még vannak normális emberek. Kikötöttem neki egy jóval magasabb összeget, mivel a szállítása nem olyan olcsó Nigériába.. Elfogadta.. Hát mondom jól van, talán kicsit nyerek is rajta. Természetesen megadtam a bankszámla számom, nevem azzal a kikötéssel, hogy csak akkor küldöm a telefont, ha megjött a bankértesításem (a saját bankomtól!!), hogy itt a pénz.. Később nekiálltam lefordítani a visszaigazolást, melyben az áll, hogy ha megadom a szállítási számot majd jóváírják az összeget. Ekkor vált egyértelművé, hogy mekkora csalásról van szó, nem ebben állapodtunk meg. Rákerestem az adataira, és kihozta ezt az oldalt. Bánom, hogy nem előbb, mert akkor nem lenne a számlaszámom a tulajdonában.. Valaki nyugtasson meg, hogy nem tud vele mit kezdeni. Holnap azért bemegyek a bankomhoz, hogy mi ilyenkor a teendő. Köszönöm, hogy voltatok, írtatok!! Senki ne dőljön be ezeknek a csaló szemétládáknak!

Zsuzsi, 2013. július 10. - szerda 09:25

Sziasztok!!! Azt hittük velünk soha nem történhet meg ilyen, és még is majdnem sikerült ennek a nyomoréknak csőbe csalnia!!! Történetünk a következő: Mi egy házaspár vagyunk, a férjem unszolására felraktuk az esküvői ruhámat az expessz-re. Rá egy hétre jött is az érdeklődő emil, hogy megvan-e a ruha???Egy kedves öregembernek adta ki magát és, hogy a lányának kéne a ruha a születésnapjára, mert ezzel szeretné meglepni!Visszaírtunk neki, és elkezdődött egy levelezés közöttünk. A megállapodás úgy szólt, hogy a számlánkra fogja a pénzt utalni. Én a ruhát szépen kimostam , kivasaltam és elküldtük a megadott címre. Majd kitalálta, hogy az ő bankja nem tud olyan kicsi összeget elutalni, ezért ő a dupláját elküldené nekünk, de előbb mi utaljunk neki előbb 60.000Ft-ot és utána az ő bankja aktivizálja a pénzt a mi bankunk felé! Gyanúsnak éreztük egy picit már itt, de valamiért még is a férjem elment a postára, hogy feladja a pénzt!Most jön az izgalmas rész.....ott egy nagyon kedves postai dolgozó megkérdezte a férjemet, hogy biztosan fel akarja adni a pénzt, mert itt valószínű, hogy csalásról van szó és nézzünk előbb utána a neten! Hála a jó égnek a férjem azonnal felhívott és beütöttem a nevét és kiadta nekem egyből ezt az oldalt. Amint megláttam hívtam a férjemet, hogy el ne utalja a pénzt, mert csalóval van dolgunk. Az esküvői ruhám bánta+15.000Ft-om, de sosem gondoltam volna, hogy így rászednek.....!Kérlek titeket akit már átbaszott ez a féreg, mert szerintem sokan vagyunk, írjatok nekünk hátha össze tudunk fogni ez ellen a patkány ellen és tömeges feljelentést tudnánk tenni! Szoszi0225@freemail.hu

Dani, 2013. július 08. - hétfő 10:56

en epp most levelezek paulina podolskival aki a nagybatyjanak akarja megvenni a laptopomat es persze azt szeretne ha kikuldenem afrikaba a kis hulye. itt ay uj cim: Adedeji Haastrup Continental Medical Centre Engr. Adebayo Osinbowale Close, Opp. Globacom House, Elewura Bus Stop, Challenge, Ibadan, Oyo State, 23402 Nigeria. BUS STOP konyorgom mi ez a hulyeseg. csak akkor adnam fel a laptopom ha a kezemben a penz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés