Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tamás, 2013. augusztus 05. - hétfő 13:37

Sziasztok! John Smith ismét próbálkozott, ahogy Tinuskánál, csak most a fiának akart "vásárolni" tőlem egy terméket... Name:Felix Smith country:Nigeria state;oyo state City:ibadan Address:no 17 best way street dugbe Ibadan mobile number:+2348153269747 Postal code:23402

Lukács Sándorné, 2013. augusztus 01. - csütörtök 18:06

Moncsi pontosan hogy volt ez a történet Ritával és Frank Benedictel? Érdekelne. Hol és milyem email cimen keresték meg önt? Irhat az email cimemre is. Köszi lukacs.sandorne00@freemail.hu

Lukács Sándorné, 2013. augusztus 01. - csütörtök 18:06

Moncsi pontosan hogy volt ez a történet Ritával és Frank Benedictel? Érdekelne. Hol és milyem email cimen keresték meg önt? Irhat az email cimemre is. Köszi lukacs.sandorne00@freemail.hu

Átvert..., 2013. augusztus 01. - csütörtök 10:36

Nekem Fredson James játszotta el ugyan ezt, bár kétkedtem, de feladtam a csomagot, sürgetett így csak utána néztem rá a neten, gyorsan vissza is fordítottam a csomagot! Szerencsére erre is van lehetőség.

Dani, 2013. július 31. - szerda 23:14

Csatlakoznék az alábbi névvel amire figyeljetek! John Smith "testvére": >>Name:Felix Smith >>country:Nigeria >>state;oyo state >>City:ibadan >>Address:no 17 best way street dugbe Ibadan >>mobile number:+2348153269747 >>Postal code:23402

Tinuska, 2013. július 31. - szerda 11:22

Minket is a barátommal ez a bizonyos FREDSON JAMES keresett meg...hogy meg akarja venni a telefont..amit kiraktunk a Jófogásra..csodálkoztunk is..hogy Angliából akarják megvenni a telefont..és ott is a lányának Nigériába..hát jó.. tegnap elküldtük neki az adatokat..és mára már mondta, hogy megvan a pénz a banknál..csak küldjük el a telefont..mert csak akkor aktiválódik a pénz..de mi tegnap megtaláltuk ezt az oldalt..és innentől kezdve..nem foglalkoztunk már vele.. de még egy címet hozzá lehet írni a listához: Name: Adwumi Tony Andress: No 10 Agbowo ui rd ibadan Zip-code:23402 State:Oyo City: Ibadan Country:Nigeria.

Peter, 2013. július 31. - szerda 09:33

Hu dejo, hogy van ez az oldal... Tolem most probalta megvenni a MacBook Pro-mat...

V.v, 2013. július 25. - csütörtök 17:16

Sziasztok! Én egy laptopot szeretnék eladni és engem is egy bizonyos FREDSON JAMES talált meg,szokásos szöveg a lányának kell szülinapjára Nigériába,de még mielött bármit tettem volna,megtaláltam ezt az oldalt és felfedeztem a nevét...megírtam neki hogy csalás az egész,azóta semmi...Ma jött megint egy levél más névvel,email címmel,szerintem az is kamu,de majd megírom ha így lesz!

Moncsi, 2013. július 25. - csütörtök 14:24

Sziasztok,Engem Rita Nicholas,és Maxwell Fellani keresett meg,hogy hitelt intéznének nekem,elég hamar gyanússá váltak,a Fellani már szinte a legelején belebukott,mikor mondta,hogy Western Union utalással utaljak át neki 14000 forintot,erre kėrdeztem tőle,hogy ez mind szép és jó,de hol a szerződės...Na akkor küldött egy szerződés félét,ami után úgy gondolom,hogy minden értelmes ember rájön,hogy csalás,a szerződés a google fordítóval lett lefordítva,illetve a hitelt igénylőnél csak a nevem szerepelt,semmi más.Nagy nehezen sikerült lekoptatni Fellanit,jött Rita,Ő már óvatosabb volt,tanulva társa hibájából,csak ő 79000 forintot kért,de aztan nagylelkűen felajánlotta,hogy részletbe is fizethetem,küldött egy szerződést ugyanazzal a álpecséttel stb.Na ,de mondom megszivatom egy kicsit,mondtam neki,hogy küldjön magáról egy olyan képet,amin az útlevelėt tartja a kezében,hogy lássam,hogy nem csaló,erre küldött két képet,természetesen nem látszódnak az adatok stb,megkértem valakit,aki ért ehhez,sikerült leolvasnunk a nevet,természetesen nem Rita Nicolas szerepelt rajta,míly meglepő...Erre mondtam neki,hogy küldjön nekem egy olyan kėpet,amin rendesen látszódnak az adatok,már nem küldött,hanem értetlenkedett először,majd azt mondta,hogy azon a leánykori képe és neve van.......Majd írta újra,hogy küldjem ezekkel az adatokkal a pénzt,és kapom a Hitelt Receivers Name: Frank Benedict Receivers Address: Plot 9, Airport Road ,Edo State Country: Nigeria Test Answer: colour Test Question: pink Írtam,hogy nincs pénzem,de ha küldi a hitelt majd kifizetem,erőszakoskodott,majd kicsit durvábban elküldtem a fenébe,ma reggelre megint írt,hogy hogy vagyok,és kell-e a hitel....Három hete küldtem el a fenébe,de nem adja fel...

Ádám, 2013. július 18. - csütörtök 10:52

A következő próbálkozónak gyűjtsünk össze egy doboznyi szart és postázzuk neki notebook, bicikli, stb. néven. Meglesném a fejét a csomag felbontásakor! :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés