Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mihályi Erzsi, 2013. október 08. - kedd 22:19

Egy szemét katona tőlem is nagyon sok forintnak megfelelő dollárt csalt ki, külömböző katonai hivatalosnak látszó nyomtatványokkal. ( balesetek, orvosságok vétele, szabadságolási hozzájárulás) Állitólag Nigériában szolgál a békefenntartóknál. Szeretném megtatlálni,és jól pofán vágni. Sajnos csak e-mail cimeim vannak tőle (vagy tőlük) Erzsébet

Norbert, 2013. október 06. - vasárnap 22:42

Sziasztok ! Nagyon figyeljetek oda! Már a hangszer piacon is dolgoznak. gitárshop.hu, tőlem is gitárt akart venni. Fredson James, ugyanez az emailcím, mint amit Ádám is írt. A sztory ugyanaz, Anglia, Lánya szülinapjára akarja meglepetésnek és Nigériába küldjem ! Nagyon durva !

marika1955, 2013. október 06. - vasárnap 10:17

Ezek csaló email címek. Egy ember áll mögöttük. Most is látom, hogy folyamatosan fent van gmailen, mert valamikor nekem is innen írt, azóta nekem megjelenik a zöld jel. Van egy anno nekem küldött úgynevezett privát email címe is: dannynino0147@gmail.com Hátha másnak is írt erről az email címről... Pl. egy nőnek akit leakar venni a lábáról mint egykor engem is sikerült.Ezért kérlek benneteket, vigyázzatok!Egy könyörtelen csaló!Ha valakit sikerül becserkésznie, kérheti a pénzt Western Unionnal,Emily Ossy...Daniel Oyakhire névre...vagy bármilyen más névre. Vagy ha valaki beszél vele telefonon onnan is ráismerhet, hogy a beszélgetés végén mondja, " Ilove you" és hangos cuppogással küldi a puszit ha nő az illető áldozat.Remélem, hogy egyre kevesebben esnek áldozatául ezeknek a csalóknak! dannysmithloancompany7@gmail.com, thomasrawlings1111@gmail.com, dannynino0147@gmail.com, dannywhiteloancompany47@gmail.com

lol, 2013. október 03. - csütörtök 15:57

Újabb üzenet...expressz.. "Advert still available for sell? Is it new or used? Kindly get back to me with the condition of the item and your final price..." Kapcsolatfelvétel oka: Bővebb információ kérése Érdeklődő elérhetősége: luisspenser113@gmail.com

marika1955, 2013. október 03. - csütörtök 10:02

Szia Luki, ha hitelt ígérnek, csalók. Gondolom Western Unionnal kellene fizetned valamilyen hitelköltséget. Csak remélem tévedek, de voltunk páran akiknek ugyanezek az emberek írtak. Azt kell tudni, hogy semmilyen bank, legyen az magyar vagy külföldi nem kér Western Unionnal pénzt előre hitelbírálatra. Én már ezt az utat végig jártam és hidd el utána jártam ezeknek a dolgoknak. Mivel 2009- 2011-ig több mint 5000 $ csaltak ki így, hogy hitegettek. Higgyj nekem és felejtsd el őket örökre.

Luki, 2013. október 03. - csütörtök 09:46

SZIASZTOK! Rita Nicolas és Frank Benedictröl szeretnék infót kapni. Segitsetek!

lol, 2013. október 02. - szerda 10:27

Szintén christyarjen@yahoo.com Ment a scammerspammer és egy üzenet az expresszen, hogy fck you. Köszi, hogy jelen vagytok itt!

csubakka, 2013. szeptember 28. - szombat 12:42

christyarjen@yahoo.com illető Nigériából nálam is bepróbálkozott expresszen! Ezzel az oldallal vissza tudjátok kutatni az email feladóját, így egyből lebukott a kis mocsi :)) IP Address: 197.210.248.70 (197.210.248.70) IP Address Country: Nigeria IP Continent: Africa IP Address City Location: IP Address Region: IP Address Latitude: 10, IP Address Longtitude: 8 Organization: MTN Nigeria http://www.ipaddresslocation.org/email-tracking/email-header.php

scammerspammer.com/index.php, 2013. szeptember 18. - szerda 00:01

scammerspammer.com/index.php ide kell beírni a scammer EMAIL CÍmét és a válaszban ugyan azt a szöveget kell visszaküldeni , kap egy kis SPAM adagot a majma .

marika1955, 2013. szeptember 17. - kedd 20:14

Helló! Van egy oldal ahol csaló email címek vannak. Amikor ezt az email címet beírtam a google-ba, egy oldal jött be ezzel a szöveggel. Scammers $ $ $ $ Colpistas Virtuais! Na itt van egy csomó csaló email cím. Én is kaptam egy emailt, egy hitelajánlatot a régi " ismerőstől" bizonyos Danny White- től, csak most másik email címről. dannysmithloancompany7@gmail.com. Na én ezt az email címet írtam be a gogle-ba és ekkor találtam az oldalt. De ez a másik email cím is az övé, dannywhiteloancompany47@gmail.com Mielőtt bármit is tesztek, nézzetek utána így. Ezen az oldalon van egy email cím is, ahová lehet jelenteni a csaló üzeneteket. Vigyázzatok!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés