Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

http://scammerspammer.com, 2013. október 15. - kedd 20:53

Gondolom régebbi email címeket nem biztos hogy használnak már mert a világban rengeteg blogban ha bejegyezték akkor azzal biztos hogy már nem annyira sikeresek mint egy újjal kevésbé ismert vagy teljesen új .. EZÉRT VANNAK IDÉTLEN emailcímek + NEVEK SZÁMOKKAL KOMBINÁLVA :D Aztán ki tudja. Sehol nem szokás előre elküldeni a terméket még a PIACON IS ELŐRE leteszi az áruért a vevő a pénzt majd adjuk oda a TERMÉKET nem ? :D ....Nálam még be-be esnek spamek kínao szemetet tolják. AZ nem lenne rossz ezeket is jól belefolytani a sok levélbe. Reméljük idővel kiéheznek nem lesz a spammelés és átverés megélhetési forma. Sajnos most még mindkettőt magas iparággá fejlesztették ki a netező maffiózók. Németországabn új törvényt akarnak hamisítványok árusítóira lecsap a hatóság.

marika1955, 2013. október 15. - kedd 14:17

Napok óta amikor csak időm engedi töltöm a megadott oldalra az emaileket és email címeket. Már közel 50-100 csaló email címet töltöttem fel. Még így is maradt rengeteg, több oldalnyi csaló levél, amiket külön mappába gyűjtöm 2009- óta. Remélem ezekkel a robotokkal elvesszük a kedvüket egy időre, hogy ezekről az email címekről írják az átverős leveleiket.

http://scammerspammer.com/, 2013. október 13. - vasárnap 09:40

A levelet általában olyan szerverekről IP-ről küldik hogy ne lehessen azonosítani sok esetben a levélben található címet használják, későbbi kapcsolattartásra . Nos ha mindenki legalább 20 áldozat felpakolná a szemetet erre az oldalra , http://scammerspammer.com/ az már akkora káoszt akaszt a majom arcára , KÉNYTELEN másik email címet csinálni. Ezzel az előző levelezését és MEGSEMMISÍTJÜK. Én speciel a Magyarorsazágon erhíresült spammereket vettem célpontba , a sok ratyi átverős ILLEGÁLIS weboldalak csalók spamjeire küldök spam-re Spammal válaszolok . A hirlevél feliratkozásnak is meg van a rendje .Sajnos 2013-ban még mindig magyar ál vállalkozások erre szó szerint szarnak egy jó nagyot .Nem kevés számban magyar vállakozások is vették a bátorságot PRIVÁT mailcímek bombázását , engedély nélkül. Az email fiók tulajdonos beleegyezése nélkül zúdítják a netezőkre a foß-nál foßabb agyalágyult ajánlataikat , Kínai hulladék árút és igénytelen lehúzós szolgáltatásnak tűnő tukmálást.

marika1955, 2013. október 13. - vasárnap 09:18

Én mindig megnézem a levél küldőjét is, mert van, hogy nem egyezik a levél írójának email címével. Mintha válaszolnék, azt az email címet és akitől kaptam azt az email címet is felteszem az oldalra ugyanazzal a levéllel. Erre fel is hívják a figyelmet az oldalon, hogy figyeljünk a levél küldőjére. Nagyon rutinos lettem! Reszkessetek csalók! :D Az nevet, aki utoljára nevet! Érdemes megcsinálni, ha ezzel borsot törhetünk az orruk alá!

marika1955, 2013. október 13. - vasárnap 09:07

Helló, az itt olvasott email címek közül nagyon sokat én is felraktam erre az oldalra. Előkerestem az összes csaló email címét és mindet beírtam az általad megadott oldalra a levelekkel együtt. Én 2009- 2011 óta mióta a csalás megtörtént velem gyűjtöttem egy külön mappába a leveleket. Egy délutánom azzal ment el, hogy mindezeket az általad megadott oldalra feltöltsem. Szeretném látni a pofájukat ezeknek a csalóknak amikor a robot bombázza őket ugyanazokkal a levelekkel amiket ők küldtek. Mégegyszer köszönöm!

scammerspammer.com, 2013. október 12. - szombat 23:56

http://scammerspammer.com/examples.php .. levél sémák az érkeztető email címre kell küldeni a levélszemetet vagy átverést.

scammerspammer.com, 2013. október 12. - szombat 23:44

Marika1955 , üdv az OLDALON :) Sok férget be kell vágni szó nélkül automatikusan ! Nyugodtan lehet magyar spammereket bombázni is nem csak külhonból próbálkozó majmokat , nem kivánatos reklámszemét feladóját vissza kell spammelni sok ratyi hazug lehúzús illegális webportálokat hülyére kell szivatni . Elég volt a spam levelek törölgetéséből szopjanak .

Pető Tamás, 2013. október 12. - szombat 21:52

Szia. Ezzel kapcsolatban csak annyi,hogy nem szabad bedőlni az ilyeneknek! Én is hirdetek az oldalon,és sok ilyen "külföldi" emberke szokott írni, de én személy szerint alapból kitörlöm,mert hát miért pont egy több mint 1000-2000 km-re lévő xy emberke ír egy magyar dologra...soha nem értettem,de nem is vettem be! Ha eladsz valamit akkor vagy személyesen,vagy nagy rizikóval utánvétel, de akkor vissza igazoló papírt kérj! Üdv.Tamás

marika1955, 2013. október 10. - csütörtök 14:07

Gondolom egy idióta csaló.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés