Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2013. október 18. - péntek 11:45

Köszönöm, valóban dolgoztam vele. Remélem megéri és elmegy a kedvük a csalóknak. Ha csinálnak új címeket azokon is fognak szétküldeni hitelajánlatokat, vagy hasonló sza@kat. Akkor azok is erre a sorsra jutnak. :) :D

marika1955, 2013. október 17. - csütörtök 17:20

Ha jól értettem az angol szöveget, csakis a csaló által küldött leveleket kell bemásolni a megadott helyre, különben rájönnek ha olyan szöveget látnak, hogy "szégyeld magad, vagy átverés" Persze ez magától értetődik. Igen azt én is észrevettem, hogy ritkábban jönnek a csaló levelek

http://scammerspammer.com/attack.php, 2013. október 17. - csütörtök 16:52

Hirtelen eltüntek a HITELTUKMÁLÓK ? :D.............What the heck is ScammerSpammer all about?......... When a scammer sends out emails he/she sits by their email waiting for a reply from some sucker! What ScammerSpammer does is clogs up the scammers email with a random number of pointless and complete nonsense emails that contain NOTHING meaningful except for the subject line. This will cause the scammer to waste time sorting through all these Emails in the hope of finding one sucker. In most cases the scammer will simply abandon the Email account and move on and create another Email address to try scamming from. So if some poor sap did send his personal account information to the scammer it will most likely go unnoticed in the sea of ScammerSpammer Email that has clogged his/her Email address. This is why it is important to enter the subject exactly as it is in the scam email you received. If the scammer sees subjects like: "I hate Spam" or "Shame on you" it will just get deleted without being read. The goal is to fill the mailbox with emails that seem legitimate which will force the scammer to either go through EVERY email or abandon the account.

marika1955, 2013. október 17. - csütörtök 09:49

Köszönöm az infót. Ma is tettem fel vagy 26 email címet amikről az elmúlt hetekben kaptam leveleket a nigériai csalóktól. Remélem meglesznek szórva a levelekkel. Igen kapok rengeteg színes reklámanyagot amiket utálok, kifogom próbálni amit írtál. Azokkal a vackokkal telik meg a "levelesládám"

marika1955, 2013. október 16. - szerda 20:24

Értem mire gondolsz, de hogyan kell felíratni?

http://scammerspammer.com, 2013. október 16. - szerda 18:12

beírod a goüglibe :D azt hogy hirlevél feliratkozás kupon. Lesz bőven, majd a kötsög email címét beírod és már fel is iratkozott hirlevelekre , ha ezt angolul teszed akkor angol oldalakot fog beadnai ,pl ujságok rovatok értesítőket kapnak rád bízom a fantáziád engedd el mondjuk pl van sok gyógyszer vagy mit tudom én :D , de nem kizárt az email címét pl az interpolhoz is beírhatod :) A másik biztos kapsz sok spamet emailben ratyi cégektől ugyebár : Nyisd meg a cég weboldalát és nekik is háláld meg hogy küldtek egy Zaklatást , te meg ajándékozd meg őket egy MAJOMMAL , vagy egy csordával :D A trógereket összekötöd email címmel ennyi :D

marika1955, 2013. október 16. - szerda 17:06

Értem mire gondolsz, de hogyan kell felíratni?

http://scammerspammer.com, 2013. október 16. - szerda 16:14

Érdemes még az email címet sok hirlevélre feliratni lehet ausztrál vagy angol, usa orosz :D , de vannak keményen spammelő magyar fickók , azok weboldalait nyisd meg és pakold őket fel pl sok kuponos oldal van azt nagyon szeretik . Ha belekerül sok féreg egy email címekkel kereskedő hálózatba CÍMLISTÁBA még kapnak + gratis emaileket is nem kell aggódni :D :D

marika1955, 2013. október 16. - szerda 06:52

Amikor úgynevezett nem "élő" vagyis hamis email cím amit akarok feltölteni erre az oldalra, megjelenik egy szöveg, ami megdorgál engem és azt kérdezi. Szerinted bolond ez a robot, hogy hamis címet adsz? Pedig csak olyan címet írok ami a levelekben található. Az biztos, hogy az "én" csalóm ugyanazokat az email címeket is használja mint amikor engem átvert, mert látom amikor fent van gmailen, de mellettük van több tucat, amiket felismerek a levelek stílusáról. Egyszer nagyon pipa lettem, mert "ismeretlen " címre kaptam több tucat levél szemetet is és amikor fent volt rákérdeztem. "Te idióta ezekről az email címekről is te írsz?" Annyit válaszolt.... "Yes Mary and sorry, but I love you." És még azt is írta, vissza fogom fizetni neked a pénzt, ígérem, csak adj egy kis időt még, abba fogom hagyni. Ja persze, csak győzzem kivárni. Azt a pénzt sose látom vissza. Remélem belefulladnak a robot által továbbított saját szemetükbe. Egyébként 2012- től is kaptam több tucat levél szemetet. Azok még elég frissnek számítanak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés