Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2013. november 14. - csütörtök 10:10

Kedves penc andrea! Én áldozata lettem egy hitelt kínáló csalónak. Érdemes lenne visszaolvasni az itt írtakat. Tőlem több mint 5000 $ - árt csalt ki. Kérlek tedd itt közzé a csalö nevét és email címét és gondolom Western Unionnal kellene különböző hiteldíjakat fizetni.Azt is írd meg, hogy milyen névre, hová és milyen biztonsági kérdést és választ kér a nigériai. Csupán szeretném összehasonlítani,hogy egy csalóval volt, van e dolgunk. Soha nem adnak hitelt, ezt jobb ha tudod. Én is elkeseredettségemben fizettem a díjakat, mert minden fizetés előtt azt írta, hogy ez lesz az utolsó díj. Nagyon sok utolsó díj volt, de az ember nem akarta veszni hagyni az előzőleg fizetett díjat, ezért hisz, hittem neki. Soha ne fizess!

Matus László, 2013. november 14. - csütörtök 09:03

Ami eleve gyanús lehet szerintem, ha bárminemű költségre,eljárási díjra vagy bármire hivatkozva pénzt kér.Még akkor is ha azt mondja/írja hogy ezt később, a szerződés megkötésekor visszaadják. Nem jó az sem,ha a szerződés külföldi nyelven van ,mert sokszor még a magyar sem érthető a sok szakkifejezés miatt. Ilyenkor előfordulhat például,hogy később derül ki,hogy a zálog lakást végül is megvette a kapott pénzért az helyett hogy csak zálogtárgy legyen. Bár nem ismerem a körülményeit,de én nem mennék bele ilyen kétes üzletbe.

pencz andrea, 2013. november 14. - csütörtök 07:07

Kedves mindenki?végső elkeseredésemben emailt vàltotam egy nigériai magân hitelezővel.csalâs még nem történt mert râtok talâltam.igazâbol nem irtok ilyen jelegü csalâsról hogy valaki kért volna ilyen jelegű kölcsönt de nekem elég volt annyi hogy" nigériban csalok vannak".de mégis kèrdezem ilyen jelegü ât verésröl hallotatok e mâr ès szerintetek mennyire lehet hinni pl. egyangol hitelezőnek? Most lehet hogy sokan butânak tartanak de kèt gyönyörü gyerek mellett muszâly valami kiutat talâlnom.

Kecsó, 2013. november 12. - kedd 08:19

Na elküldte a postacímét a csalóm: Teljes név: Steven Akinyomi Teljes cím : No.5 Alafia Street Mokola Város : Ibadan Állapot : Oyo Ország : Nigeria Irányítószám : 23402 Szóval senki ne legyen na0v, CSALÓK!

boruzs tamás, 2013. november 11. - hétfő 11:59

nekem is írt egy csóka daivis paul.neki a fia lakik angliába és ő cnadába.neki akar venni egy kerékpárt tőlem.hallótatok erről az álvévről?

Kecsó, 2013. november 11. - hétfő 10:01

Üdvözlet! Gondoltam kicsit megtréfálom a csalóinkat fals adatokkel (vöröskereszt számlaszám, hamis név) elküldtem a válasz levelem és persze kb. 20 perc múlva jött is a válasz. Most ICICI BANK-os átutalással próbálkoznak. Szóval még mindig hülyének néznek minket, remélem egyre kevesebb áldozatuk lesz, hála ennek az oldalnak is. Üdv. Kecsó

Kecsó, 2013. november 11. - hétfő 09:00

Üdv Mindenkinek! Velem is próbálkozott ma és tegnap a magát Joyce Richie-nek nevező valaki az Expresszen hirdetett brillköves fülbevalómra jelentkezett (ami furcsa volt,hogy anélkül tett vételi ajánlatot,hogy legalább képet látott volna a termékről (mert elfelejtettem feltölteni:) Szóval vigyázzon mindenki és a google bizony erre is jó,hogy kicsit utánanézzünk az embereknek mielőtt belefognánk valami hülyeségbe. Szóval "joyceriche1st@gmail.com" ne higgy neki. Üdv. Kecsó

Zoltán., 2013. november 10. - vasárnap 22:08

Én is kaptam 1 e-mailt Köszönöm a levelet, Am Mrs. Consuela formában Kanada így Érdekelne a tárgyat, én felajánlja 370Euro plusz postaköltség Van (POST) a fiam Nyugat-Afrikában (Nigéria). Így küldje el a banki adatait, mint követni a kifizetése item.also akarom, hogy küld nekem a kép a elem ... Számla neve: Számlaszám: Bank neve Bic / Iban Ország: Mondd Telefon Itt a szállítási címet. Név: Mosope Iyanu Cím: N0 31 Agbowo UI Road, Város: Ibadan, Állapot: Oyo, Zip Code: 23402, Ország: Nigeria. Telefonszám: 2348138252505 consuela005@blumail.org

marika1955, 2013. november 10. - vasárnap 20:37

Iszonyú sok, nekem újnak számító csaló email címet látok ezen a weboldalon. http://scammerspammer.com/ Ezek a csalók nem kispályáznak, "dolgoznak " rendesen. Amint látom sok ember teszi fel az email címeket és leveleket erre az oldalra. Remélem, hogy ezáltal sokkal kevesebb embert tudnak becsapni. Az "én" csalómat is ritkábban látom gmailen, amikor látom, néhány perc csupán. Ezért arra gondolok, hogy sok levelet visszakapott a saját szemetei közül. Bízom abban, hogy sikeresen megállítható, vagy minimálisra csökkenthető a csalás.

marika1955, 2013. november 09. - szombat 21:02

http://scammerspammer.com/ Pepe, ide írd be a csaló email címét és a levelet és Attack! Utána bízd rá a robotokra, ők majd megszórják ezt a csalót is levélbombával.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés