Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

pbalogh, 2013. december 07. - szombat 15:19

Én is kaptam levelet a joyceriche1st@gmail.com címről... Szintén Angliába éll és Nigériába kellene küldenem, amit meghirdettem az express-en. Felhívtam a EMS-t, akik röbgtön kérdezték, hogy hirdetésről van e szó, és röngtön mondták, hogy nagyon vigyázzak, és nézzek utána a neten....

marika1955, 2013. december 05. - csütörtök 10:19

Lám..lám! Megcsappant az átverős levelek száma? Csak remélem, hogy ez annak köszönhető, hogy sok ember ismeri a ScammerSpammer.com oldalt és beírja az email címeket és a csaló által írt leveleket bemásolja és "Attack" ! Köszönöm, hogy megosztásra került ez a lehetőség.

Balazs, 2013. november 28. - csütörtök 18:57

Ezt is dobd hozza...... Hello Friend, I am Trend Yeung from Canada,i will like to inform you that am interested in buying your item for my Son who go to Netherlands Please let me know the cost of the item plus the shipment cost via Local Post to where Base in Netherlands i will be remitting your money via my bnak to you. However here below is the shipping address:- Name: Anne Rossell Street/nr: Smidspad 34, PostCode: 5046JC City: Tilburg, Netherlands +31682098756 Hoping to read from you fast. Regard

varadym, 2013. november 26. - kedd 19:46

Hi, csütörtök óta engem is megtaláltak az alábbi email címekről: christyarjen@yahoo.com evelynlane1st@gmail.com I live in Canada but I am presently in Budapest for an official assignment. Like I said in my previous message, I can not come over to meet you to do the business due to the nature of my work, I work as a Network Administrator for a Network Company and I am most time busy with work here. I actually want to buy this item for my Uncle in the USA and I want it shipped to him although he told me some days ago that he will be traveling to Africa for an official assignment but I do not know when he will be traveling. I will have to contact him concerning the shipping destination. Send me some pictures of the item. I will be waiting for your response as soon as possible...... ------------------------------ On Tue, Nov 26, 2013 6:05 AM PST ....@gmai...wrote: >The Budapest laptop you can watch or colleagues can meet a common point and there you can see > >-----Original Message----- >From: Christina Arjen [mailto:christyarjen@yahoo.com] >Sent: Tuesday, November 26, 2013 2:56 PM

marika1955, 2013. november 23. - szombat 14:01

Szépen gyarapodnak a csalók email címei a ScammerSpammer.com oldalon. Az " én" csalóm is egyre kevesebb időt tölt gmailen. Bizonyára amikor megnyitja a leveleket akkor szembesül, hogy ez a robot által küldött egykori saját levelei. Szeretnék láthatatlan lenni és megnézni a pofáját. Csak abban bízom, hogy egyre kevesebb embert tudnak átverni. Jó lenne ha minden ember aki kap ilyen átveréses leveleket, tudna erről a lehetőségről, hogy ide lehet beírni és elküldeni az email címeket és leveleket.

Zagyva Ákos, 2013. november 20. - szerda 15:32

Egy ilyen megkeresésem volt daivispaul11@gmail.com-ról! Anglia Southall-middlesex- be kellett volna küldeni!

inkeva54, 2013. november 18. - hétfő 17:18

Én ugyanezen portálon hírdettem, és szó szerint ugyanezt az üzenetet kaptam! Attila, 2013. november 14. - csütörtök 11:28 Hirdetést adtunk fel a legnagyobb magyar ingatlan portálon, melyen angolul is megjelennek a hirdetések. Pár napja kaptunk egy angol nyelvű emailt, melyben a végső ár felől érdeklődtek. Nem lepődtünk meg, gondoltuk, külföldi keres Budapesten lakást, válaszoltunk. Az alábbi válasz érkezett, egyértelmű egy "nigériai csaló". Azt írja, amerikai katona-nő Afganisztánban, aki több millió dollárt akar kimenteni:) Hogy a hideg szántaná végig a hátukat az ilyeneknek...! Hello dear friend Thanks very much for your good response about the property. I am very much interested for the property if my request will be grant for me I want to respectfully ask you to keep the property for me until the date I requested as soon as we conclude in regards to this platform of my request. If Only this is possible for you with my reason of contacting you. This is due to the fact that I am not currently staying in your country at the moment; I am a U.S.A woman Captain: I am writing from Afghanistan and the reason why I wish to rent the property from you is because I am coming to your country for my investment plan project in your country because I will be in one the Europeans countries during my retirement. Please permit me to introduce myself. I was born in State of Utah USA, Upon graduation from High School, I and other of my acquaintances volunteered to join the U.S. Army. Below is my address for to know me and know who you are dealing with. FULL NAME: JENNIFER .R. CURTIS LOCAL ADDRESS: 28,86E30 ST, HILL AFB, UTAH UNITED STATES OF AMERICA CURRENT ADDRESS: U.S MILITARY CAMP KUNDUZ PROVINCE AFGHANISTAN, I believe I can trust you. In our military I can only reach you through email for now because I can not call you or receive call from you to discuss this business over the phone because our calls is been monitored in our military communication facilities is secured they will monitor our calls I just have to be sure I know whom I am dealing with. Having held the posts of branch nursing officer and training officer within the U.S Army, I was head of Rancho Cucamonga Branch from 1998 to 2001 and of North Beach as well. In April 2011, I received a short-notice deployment to Firebase Chamkani, Afghanistan, where I embedded with some of the U.S. Army I got attached with the UNRC. The UNITED NATION for the Red Cross (UNRC) Based on the United States legislative and executive decision for withdrawing troops from Afghanistan come soon, I have been among US soldier’s to be deploy to move to Syria and work in there military base soonest. Our mission is to help beef up terrorist targeted states, mostly the United States, Europe, Asia and Arab on the war against terrorism. I served in first amore division, therefore for my request I will need the property and other properties for my Investment project and that is why I contacted you primarily in confidence that you will assist me achieve this goal in your country. On the other hand's I want to inform you that I have in my possession here in Afghanistan the sum of 7.5million Dollars ($7.500.000M) Which I made from crude oil deal here in Afghanistan due to that I have a friend a Government official who is an oil bunker here in Afghanistan. I want us to invest this money in Hotel and Real Estate construction. Anyway you can advice me more on that since I am not a business person. I deposited this money since then as a consignment box to the Red Cross cargo/shipment service informing them that I are making contact to ship the box to the owner because I don't want them to know that box belongs to me and contain such money in it and It is under my power to approve to them where to ship the box so for your permission and assistance, I will give you a commission of (30%) from this money and as well as to pay for the property. My sincere intentions for writing to you is to gain your kind permission and support to assist me receive the money on my behalf to your country and also make investment with it. For your permission and assistance you have a commission of (30%) and therefore, if you are interested to comply with my plans I want you to respond to me with your complete detail information as stated below so that I will register the safe box in your name as the receiver to your country. In the next 4 to 5 days the safe box will be in your country for safe keep until my arrival to your country. Get back to me with your full information: Full Name……………. Direct telephone Number…….. Full house Address………….. Sex………. Age..................... Nearest Airport …………. I look forward to hear from you Best Regards, Capt. Jennifer Curtis

marika1955, 2013. november 16. - szombat 14:00

Helló mindenki. Úgy tűnik az email cím amit kérdeztem nem átverős. Internetes munka után kutattam és sok panaszkodó ember említette ezt az email címet, de a cím tulajdonosa állítólag segít azoknak az embereknek akiknek a reklámoztató cég nem akar fizetni. Így legyen, végre egy jó hír.

marika1955, 2013. november 15. - péntek 18:24

Helló! Ismerős valakinek ez az email cím? dwighthegg@gmail.com

pencz andrea, 2013. november 14. - csütörtök 18:11

Kedves mindenki. Tőlem nem csalt ki egy fillért sem de sajna meg adtam tel.szàmot + cimemet.kővetkezö lehetet volna a bank sz.szàmom.mèg jo h idejében ràtalâltam erre az oldalra.sajnos ebben anyagi vàlsàgban az ember bàr mit meg tenne a csalàdjàért! Ezen néven fut: ügyfél vàgya bizalmat cég.Mr.churchil west hitel feldolgozâs lagos nigèria afrika(381251)tel.+2348077545641.egyébkènt magyar szövegel irtàk kis nyelv tani hibàval. Alig birtuk kibogozni h mire gondolhatnak.és persze a jòl megszokot Isten àldja szöveg végén.Hozzâ tenném h úgyan ezzel a tel.szmal mâs email cimel:oceanfinancefirm@xwms.com Mcdona Cross ès a Abuja -ból.remélem tudtam segiteni kedves marika1955.fel a fejjel mindenkinek és remélem rendeződik mindenki élete.üdv. Andi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés