Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2014. január 02. - csütörtök 08:08

Kata, ha nem akarod megírni nekem emailben a rövid történetedet és a csaló " álnevét" és email címét, Western Union pénzküldéshez a csaló adatait semmi gond. Csak gondoltam talán jó lenne megbeszélni egy hasonlóan pórúl járt nővel. Nem hiszem, hogy több pénzt csalt ki tőled az a szemét mint tőlem. Én 5100 $ küldtem neki különböző hitelügyintézési díjakra. Nem vagyok büszke arra, hogy így áttudott verni, mert nem tartom magam buta nőnek, de elszédített. Az én ügyemmel foglalkozott a magyar rendőrség is, mert feljelentettem. Ha meggondoltad magad írj az alább megadott email címre.

marika1955, 2014. január 01. - szerda 13:29

Kata, megtudod nekem írni privát üzenetben a csaló nevét és email címét és átküldöd nekem azt a levelet amit a csalótól kaptál? Gondolom Western Unionon keresztül fizettél te is. Érdekel az is, milyen névre kérte a pénzt és milyen teszt kérdést és milyen valaszt kért. Az " én" csalóm a napokban is intenzíven volt a gmailen és biztosan sürgette a pénz küldést. reveszne55@freemail.hu Félek, hogy téged is ugyanaz a csaló vert át mint engem. Köszönöm ha válaszolsz.

marika1955, 2014. január 01. - szerda 12:56

Kata, megtudod nekem írni privát üzenetben a csaló nevét és email címét és átküldöd nekem azt a levelet amit a csalótól kaptál? Gondolom Western Unionon keresztül fizettél te is. Érdekel az is, milyen névre kérte a pénzt és milyen teszt kérdést és milyen valaszt kért. Az " én" csalóm a napokban is intenzíven volt a gmailen és biztosan sürgette a pénz küldést. reveszne55@freemail.hu Félek, hogy téged is ugyanaz a csaló vert át mint engem. Köszönöm ha válaszolsz.

Kata, 2014. január 01. - szerda 11:07

Sajnos én beleestem egy csapdába, nem is kevés pénzzel. Szeretnék sürgősen segítséget kapni, hogy miként lehetne lebuktatni az illetőt, persze ez is Nigériában zajlik....

SucReasD92, 2013. december 31. - kedd 12:14

Expresszen van fent egy órám és meglepődtem mikor Luis Spencer (luissppencer113@gmail.com)érdeklődött 2 napja hogy milyen állapotú ilyesmi (nem nagyon értek angolul) persze visszairtam neki majd jött ugyanez a fenti beszélgetés, hogy küldi a pénzt meg minden aztán csak kiváncsiságból rákerestem a google-ba a cimre amit megadott: Nigéria no.5alafia street mokola ...ekkor találtam meg ezt az oldalt...thx

abc, 2013. december 31. - kedd 01:14

Üdv mindenki, engem is megtaláltak, kedves Mary Johnson szeretne Iphone-t venni a fiának. Dettó ugyanez a szituáció, a folyamat, én is kaptam megerősítést emailben stb. Mondtam neki, szintén Felixnek hívják a kedves fiát. Nos megmondtam neki, hogy amint a számlámon van az ár, küldöm is, nem vagyok naív és nem folytatok ügyletet olyan rendszeren kersztül amit nem ismerek. Utolsó levelében az FBI-al fenyegetőzött, hogy én biztos nem küldeném az árut. Még meg is lepődtem mindidáig míg rá nem bukkantam most erre az oldalra. Természetesen válasz emailben megírtam hogy szerintem meg ő akar átverni engen, és hogy nem küldöm mivel nem tartom biztonságosnak ezt a megoldást. Nos ez az én sztorim, valami hozzáfűzni való ?

Szilvia, 2013. december 27. - péntek 17:39

Nálam Macbookra kattantak rá Expresszen. Fredson James, fieldmarshal222@gmail.com Én már össze is csomagoltam a cuccot, pár perc választott el attól, hogy elinduljak már a postára... Minden szó szerint történt, ahogy a cikkben le van írva. Nálam is gyanús volt, hogy miért keres magyar oldalon egy angol eladó cuccot. Nem válaszolt arra sem, hogy baj-e, hogy más a dugója, és arra sem, hogy a kedves lányának mikor van a szülinapja (tettem volna bele neki egy kis képeslapot köszöntőnek). A jó szívem :)

marika1955, 2013. december 14. - szombat 18:58

Nagy szerencséd volt a bringával. Most már biztosan utána jársz mindennek, hogy mégegyszer ne történjen semmi rossz. Örülök, hogy jól alakult a történet. A csaló így hoppon maradt, hála Istennek. :D

István91, 2013. december 14. - szombat 18:27

Érdekes fejlemény történt a bringám ügyében. Kb egy hónapja adtam fel a "kanadai" Daivis Paul fiának a csomagot Angliába. Miután megtudtam, hogy átvertek(western unionnal kértek pénzt Nigériába) már teljesen letettem róla, hogy viszontlátom a biciklit. És erre varrjatok gombot: Tegnapi napon felhív a posta, hogy az ajtómnál állnak egy csomaggal(nem voltam otthon épp), --mondom milyen csomag? -Hát, jó nagy. -(aztakurva...) És honnan jött? -Angliából - :D A csomagot tehát nem vették át Angliában, és némi postán töltött idő után hazaküldték. Mondanom sem kell minden úgy volt benne, ahogy csomagoltuk. Ezek szerint nem is volt emberük Angliában, vagy időközben esetleg lekapcsolták, elcseszett valamit, vagy ki tudja. Így szerencsére a csaló nem látott egy lyukas forintot sem az egészből. Egyedül a postaköltséget buktam, de le is szarom, mert a lényeg, hogy megvan a bringa.

Nikoge1111, 2013. december 14. - szombat 17:48

Köszönöm a választ. Az én kedves csalóm evelynlane1st@gmail.com e-mail címmel keresett meg! VIGYÁZZATOK VELE IS!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés