Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ljubljana, 2014. január 20. - hétfő 10:56

Bocsánat, Luis Spenser.

ljubljana, 2014. január 20. - hétfő 10:45

Köszi a bejegyzést és a kommenteket, megspóroltam sok percnyi angolul való fogalmazást és egy csomó felesleges kört. Nekem is Louis Spencer (luisspenser113@gmail.com) írt amúgy egy alig 15-20 perce meghirdetett termékkel kapcsolatban.

kriszti567, 2014. január 13. - hétfő 15:03

sziasztok! ma egy AUTÓT akartak tőlem hasonló módon megvásárolni. egy ralph darren nevezetű valaki jelentkezett sms-ben 44-es országhívó számról az autó hirdetésére,kérte, e-mailben vegyem fel vele a kapcsolatot. miután ezt megtettem, előadta, hogy ő egy hajón dolgozik, de paypal-on keresztül utalná az autó árát, és majd küld valakit a kocsiért. utalta is a kocsi árát euróban, plusz 1200 eurót szállítási költségre. kérte, hogy ezt az 1200 EURÓT saját zsebből utaljam tovább western unionon keresztül valami kínainak, pekingbe,majd utánna hozzáférhetek a pénzemhez... köszi, de inkább várok egy itthoni vásárlóra :-)

Bognár Viktória, 2014. január 13. - hétfő 14:09

szép napot szeretném jelezni hogy még a mai napig működik a szervezet mivel a hirdetésemre kapott levél feladója számomra nagyon furcsa módon Nigériába szeretné küldetni velem a meg hirdetett tvt. "van ott egyáltalán áram?" örülök hogy megtaláltam ezt a cikket. idézem a levelet: "Thanks for the mail, and i am sorry for the late reply i was waiting for my bank manager to advice me on the details that will be required for the bank transfer, Below is the details needed for the bank transfer Name of Bank: Account holder: Account number: Bic.. Total cost + shipment to my daughter in Nigeria .. EMS here is the shipping address below . Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria I wait.." Köszönöm, hogy az e-mail, és sajnálom a kései válasz vártam az én bankigazgató, hogy tanácsot nekem a részleteket, hogy lesz szükséges banki átutalás, alábbiakban szükséges információ a banki átutalás Bank neve: Számlatulajdonos: Számlaszám: Bic .. Összes költség + szállítás lányom Nigériában .. EMS itt van a szállítási címét. Név: Adwumi Tony Cím: No 10, agbowo UI Ibadan Ország: Oyo állam Város: Ibadan Irányítószám: 23402 Country ... Nigéria Várok .. " hát eddig jutott és nem tovább.... köszönöm sziasztok

Lukácsi László, 2014. január 09. - csütörtök 22:25

Helló Nálam is jelentkezett egy ilyen köcsög. Úgy látszik bekötötték az internetet Nigériában! A primitív módszere nem volt elég a terve végrehajtásához így nem estem bele a csapdába. Pontosan nem írom le hogy mint történt mert elég hosszú, de ha valaki kíváncsi rá szivesen elküldöm email ben. Pontosan most a pénz utalásnál járunk, holnap küldök neki egy pár hamis western union számot had járkáljon a bankhoz.... :D Remélem tudtam valakinek segíteni! A csaló adatai rosejjoe@gmail.com scotia-groups@accountant.com Name :Olanrewaju Adisa Address : 69 , Ashipa Road City: Oyo Town Zip Code : 23402 County:Nigeria Phone Number :+23408124331264

Németh Csaba, 2014. január 09. - csütörtök 10:49

Sziasztok! Teganap egy canon objektívemre vadászott "Mr Nelson Orton",de benézte :), mert újságíró vagyok és ami bűzlik azt nem nehéz kiszagolni, és még az angolja is primitív volt :)ezeket adta póstázási címnek: hát csak óvatosan!!! Full Name: Steven Akinyomi Full Address: No.5 Alafia Street Mokola City: Ibadan State: Oyo Zip code: 23402 Country: Nigeri

marika1955, 2014. január 04. - szombat 11:43

Ezt egy olasz hirdetési oldalon találtam. Ez a Varga Alexandra alexandravarga12@gmail.com....nagyon ügyesen taktikázik, minden oldalon ott van a hirdetése ahol a csalók hirdetései. Nagyon jól mehet a " vállalkozása" ha már nem csak magyar embereken segítene "rossz fordítással " megjelent hirdetéssel hanem spanyol, orosz, olasz és még kitudja milyen oldalakon. Vigyázzatok vele, olyan mint a többi szélhámos. Ezek csak kihasználják a rászoruló embereket. Vigyázzatok vele, nézzetek utána minden ilyennek aki pénzt kínál. Íme ezt találtam. [Maria Herrera] - ME Gusta su musica me gustaria que compusiera reggeton [Franz Lenz] - Hello, io sono un particolare finanziario per supportare qualsiasi persona nei momenti difficili. Ho credito tra particolare, alle persone in difficoltà finanziarie e in grado di rimborsare il prestito. mie condizioni di prestito sono semplici e ben determinato. da € 0000 ha 80,000,000 € con un tasso 2.5% di interesse ha condizioni molto semplice. Io sono un uomo di grande caso del mutuatario che offre prestiti a qualsiasi individuo nella c'è bisogno. Offro prestiti a breve, medio e lungo termine. Abbiamo conoscere il tuo USA ed i nostri trasferimenti sono assicurati da una banca per la sicurezza della transazione. Per tutte le vostre richieste proposte in relazione alla quantità dei pagamenti e farò sapere aiutarvi. e non abbiamo bisogno di molti documenti, ma seguita da un riconoscimento del debito non certificata il notaio o avvocato. leale e onesto e affidabile. Contattaci oggi e Fateci sapere la quantità di denaro che si desidera preter.nous sono pronto a incontrare i nostri candidati entro 72 ore il ricevimento della tua domanda fatta. Se siete interessati, prego contattatemi: alexandravarga12@gmail.com

marika1955, 2014. január 03. - péntek 21:04

Ezt az egyik oldalon találtam. Egy magyar hitelintéző nem kezdi a szöveget fele magyar és angol bemutatkozással. Már itt bűzlik az egész. Lukácsnénak üzenem olvasson utana, érdemes. Í e a hölgy level. " Szia, I am a magán pénzügyi támogatás minden személy nehéz körülmények között. Én eloirányzatok között különösen, hogy az emberek anyagi nehézségekkel is visszafizetni az összeget kölcsönzött. a hitelfeltételek egyszeruek és jól meghatározott. -tól Ft 1000 Ft 80.000.000 a kamat 2,5%-os nagyon egyszeru körülmények között. Én vagyok egy nagy üzlet hitelfelvevo, aki kínálnak hiteleket minden egyes rászoruló ember. Ajánlom hitelek rövid, közép és hosszú távon. Nem tudjuk, hogy a cél és a transzferek által nyújtott bank biztonságát a tranzakciót. Az összes kérelem javaslatai ellen Fokozatok kifizetések és én segítek neked. és mi nem nécessitons számos dokumentumot, de majd egy adóslevél nem hitelesített közjegyzo vagy ügyvéd. tisztességes és becsületes és megbízható. lépjen kapcsolatba velünk ma, és tudassa velünk az összeget szeretnénk fizetni. készek vagyunk, hogy megfeleljen a jelöltek 72 órán belül megkapták a megfogalmazott kérésnek. Ha felkeltettük érdeklodését, kérjük lépjen kapcsolatba velem: alexandravarga12@gmail.com "

Kovács Béla, 2014. január 03. - péntek 16:36

Luis Spencer ugyanezekkel a paraméterekkel engem is most keresett meg egy iPhone megvásárlása ügyében. Furcsa volt már az első üzenete, de a második után, hogy Afrikába kéne küldeni a csomagot utána néztem és megtaláltam ezt az oldalt. Visszaírtam neki magyarul, hogy sajnálom csak személyes átvétel lehetséges. Valahogy nem lehet utol érni az ilyen embereket?!

Lukács sándorné, 2014. január 03. - péntek 15:30

Alexandravarga12@gmail.com hitelt ajánl. Ki tudd róla valamit?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés