Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

csfero, 2014. január 27. - hétfő 22:57

nekem 7 percen belül fredson james irt a lányának nigériába ajándékba venne fénylépezőt elötte luis spencer 7 percel a fiának nigériába azonnal levágtam hogy csaló

Fischer Katalin, 2014. január 21. - kedd 21:48

Nálam 2 napja, az új gitárért jelentkezget a csaló Enrico Samir néven, a nigériai fiának kellene a gitár. E-mail címe: samirenrico25@gmail.com és ezt a nigériai címet adta meg a gitár kézbesítéséhez: Name:Fritz James Address:No 20 Sotomi street Oke-Itunu Mokola City:Ibadan State:Oyo Country:Nigeria Zip code:23402 Phone number:08146797413 Szerencsére átláttam rajta, amint a Bank of Amerika furcsa pénzátutalási módszerét magyarázgatta nekem. Ez ugyanis az állítólagos bankja.

Brutalcsirke, 2014. január 21. - kedd 20:20

Én Daivis Paul címét stb. utána leadtam a Bank Of Citizen munkatárásának, elmondtam neki, hogy mit akart az ember és biztosított, hogy utána néznek! Ez volt november vége december eleje talán...:D

Brutalcsirke, 2014. január 21. - kedd 20:17

Az én rablómat Daivis Paulnak hívták és daivispaul11@gmail.com-ról írt.... Annyira elküldtem a rákba! :D

Benson Lucas, 2014. január 20. - hétfő 22:51

Szüksége van anyagi segítséget, ha igen, kérjük, forduljon hozzánk további információért keresztül (goodnew2004@outlook.com) kell kitöltött jelentkezési lapot és jelentkezési követelményt. tisztelet. Benson Lucas

ljubljana, 2014. január 20. - hétfő 10:56

Bocsánat, Luis Spenser.

ljubljana, 2014. január 20. - hétfő 10:45

Köszi a bejegyzést és a kommenteket, megspóroltam sok percnyi angolul való fogalmazást és egy csomó felesleges kört. Nekem is Louis Spencer (luisspenser113@gmail.com) írt amúgy egy alig 15-20 perce meghirdetett termékkel kapcsolatban.

kriszti567, 2014. január 13. - hétfő 15:03

sziasztok! ma egy AUTÓT akartak tőlem hasonló módon megvásárolni. egy ralph darren nevezetű valaki jelentkezett sms-ben 44-es országhívó számról az autó hirdetésére,kérte, e-mailben vegyem fel vele a kapcsolatot. miután ezt megtettem, előadta, hogy ő egy hajón dolgozik, de paypal-on keresztül utalná az autó árát, és majd küld valakit a kocsiért. utalta is a kocsi árát euróban, plusz 1200 eurót szállítási költségre. kérte, hogy ezt az 1200 EURÓT saját zsebből utaljam tovább western unionon keresztül valami kínainak, pekingbe,majd utánna hozzáférhetek a pénzemhez... köszi, de inkább várok egy itthoni vásárlóra :-)

Bognár Viktória, 2014. január 13. - hétfő 14:09

szép napot szeretném jelezni hogy még a mai napig működik a szervezet mivel a hirdetésemre kapott levél feladója számomra nagyon furcsa módon Nigériába szeretné küldetni velem a meg hirdetett tvt. "van ott egyáltalán áram?" örülök hogy megtaláltam ezt a cikket. idézem a levelet: "Thanks for the mail, and i am sorry for the late reply i was waiting for my bank manager to advice me on the details that will be required for the bank transfer, Below is the details needed for the bank transfer Name of Bank: Account holder: Account number: Bic.. Total cost + shipment to my daughter in Nigeria .. EMS here is the shipping address below . Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria I wait.." Köszönöm, hogy az e-mail, és sajnálom a kései válasz vártam az én bankigazgató, hogy tanácsot nekem a részleteket, hogy lesz szükséges banki átutalás, alábbiakban szükséges információ a banki átutalás Bank neve: Számlatulajdonos: Számlaszám: Bic .. Összes költség + szállítás lányom Nigériában .. EMS itt van a szállítási címét. Név: Adwumi Tony Cím: No 10, agbowo UI Ibadan Ország: Oyo állam Város: Ibadan Irányítószám: 23402 Country ... Nigéria Várok .. " hát eddig jutott és nem tovább.... köszönöm sziasztok

Lukácsi László, 2014. január 09. - csütörtök 22:25

Helló Nálam is jelentkezett egy ilyen köcsög. Úgy látszik bekötötték az internetet Nigériában! A primitív módszere nem volt elég a terve végrehajtásához így nem estem bele a csapdába. Pontosan nem írom le hogy mint történt mert elég hosszú, de ha valaki kíváncsi rá szivesen elküldöm email ben. Pontosan most a pénz utalásnál járunk, holnap küldök neki egy pár hamis western union számot had járkáljon a bankhoz.... :D Remélem tudtam valakinek segíteni! A csaló adatai rosejjoe@gmail.com scotia-groups@accountant.com Name :Olanrewaju Adisa Address : 69 , Ashipa Road City: Oyo Town Zip Code : 23402 County:Nigeria Phone Number :+23408124331264


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés