Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Norbert, 2014. március 03. - hétfő 10:19

Engem tegnap keresett fel az Anett által említett Raymond Duarte ( Davids Wilson ) az alábbi e-mail címről: dvdwlon@gmail.com Meg akarta vásárolni az általam hirdetett laptopot és a történet hasonló. Bemásolom ide: 'Thanks for your response. i would have loved to come and inspect the item at your place myself. But,i am soldier at the base here in Hungary i did not have time to do the shipping. I am interested in buying this for my for my Son who is Schooling in West Africa as a surprise gift and please make sure it is in condition described. I will appreciate more pictures if available and will be sending your money immediately. i will be please to offer you $470 for the item and $160 for the shipping fees. You will be helping me to ship out the parcel as soon as payment is made. Do you have PayPal account?' Már kezdtem nézni a szállítási költségeket, miközben rábukkantam ezekre a honlapokra, ahol az ilyen csalásokról beszélnek. Ez a szerencse, mert különben vesztettem volna 1 laptopot...

Péter, 2014. március 01. - szombat 13:21

JENNA HARRIS! Csaló, sajnos engem is átvert, A laptopomat vásárolta meg, álcázott PayPal e-mail-ek jöttek, és elvileg ő elutalta a pénzt, de én csak akkor fértem volna hozzá amikor bescannelem az elküldött laptopról a bizonylatot! Hülye fejjel ezt meg is tettem. Ám aztán jött hogy fizessem 150$-t western union-on keresztül mert le van limitálva a számlám és ő kivizeti a különbséget, csak így adjam vissza neki, akkor már valami fura volt. Ekkor felhívtam a PayPal-t, Angolul elmondtam az illetékesnek, hogy mivan, és így reagált: This is not our e-mail adress! Its a scam! please do not send money or anything, call your post office and the police! -->Ez nem a mi e-mail címünk! Ez egy átverés! Kérem ne küldjön nekik pénzt, vagy mást, hívja fel a postát, és a rendőrséget! szóval így nekem egy laptop bukó, de lehetett volna még rosszabb is! remélem segítettem másoknak ezzel!

Anett, 2014. február 28. - péntek 15:32

Ipad hirdetésemre jelentkezett csaló: Raymond Duarte, Davids Wilson profilnéven, mail: dvdwlon@gmail.com.

Galczi Miklós, 2014. február 28. - péntek 14:41

Már ezzel kiegészíteném!!Fredson James fieldmarshal222@gmail.com ez is a csalók egyik álneve! Engem is megkerestek de mivel már halottam róla nem válaszoltam nekik!

bb, 2014. február 25. - kedd 21:57

Raymond Duarte szintén eme remek emberek közt van. 60ezres hirdetésemre 100 forintos díjat ajánlott postával mindennel a felségének ajándékba akarta venni :D

Nagy Gábor, 2014. február 25. - kedd 16:01

Nagyon hasznos ez az oldal hogy az ember bele ne szaladjon valami csaló karmaiba. Engem most keresett meg egy bizonyos "Ben Matt" Kanadából és szintén Nigériai ismerősének kellene küldeni egy karórát. Hát inkább megtartom az órát. Gábor, 2014 február 25 kedd

bicólacó, 2014. február 23. - vasárnap 11:36

Engem is megkeresett ez az illető (vagy illetők) Fredson James - fieldmarshal222@gmail.com - néven, szokásomhoz híven mindig rákeresek a névre, e-mail címre, vagy telefonszámra - így kerültem ide -, de egyből gyanús volt, ki a frász akarna pont Magyarországról vásárolni, ráadásul használtat, látatlanban?

Gábor, 2014. február 19. - szerda 02:36

MrsTru! Ne küldj semmi, sajnos én megtettem, mert nem voltam elég tájékozott... A mai napon szembesültem vele, hogy átvertek. Ugyan ez a Jenna Harris volt (gondolom én) ugyan így az Ipademet akrta, és sajnos meg is kapta... Elég drága tanulópénz volt, soha többet sehova addig míg a számlámon nem látom az összeget...

marika1955, 2014. február 18. - kedd 11:51

Helló, biztosan csalás. Eszedbe ne jusson feladni semmit Nigériába, se máshova. Ha fizetni akar, utalja a pénzt, utána küld az árut. Csinálnak hamis Paypal átutalási bizonylatot is, hogy hitelesek legyenek, de pénzt soha nem fogod megkapni. Ez 100%.

bajtárs, 2014. február 18. - kedd 09:16

Itt mindegyik csalás!!!!!!!!!!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés