Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Laura, 2014. március 15. - szombat 11:12

Úristen, de hülye vagyok. Luis Spencer írt és eladtam a tabletemet, hitelesnek tűnt küldött a bank is e-mail meg minden, Steven Akinyominak, pénzem nem jött még meg, írt, hogy hétfőn elintézi. Akkor várhatom, ugye?

Slip, 2014. március 10. - hétfő 20:58

Most jelentkezett objektív vásárlásért angol nyelven egy fickó, és google-ben ellenőriztem a címét. Pár sorral lejjebb már írták: luisspenser113@gmail.com a címe. Akkor írok is neki, hogy felejtős. Köszönöm Vivi, hogy beírtad.

edi, 2014. március 10. - hétfő 14:15

Sziasztok˘ Hát nem vagyok rá büszke,de én is bele estem a csapdába.Egy psp játékkonzol,10 db játékkal lett az áldozat.És ki más lenne a vevő mint Raymond Duarte.Én is szépen végig aszisztáltam.Feladtam postán Nigériába,majd elküldtem a követési számot,aztán vártam a pénzt.Majd közölte ,hogy utaljak még 195 dollárt mert nemzetközi limit van és 450 dollár alatt nem tud utalni.Ugyan én ezt is visszakapom,mert ö teljes összegben elutalt a paypal-ra.És tudjátok mi a legszomorúbb,hogy a paypal is ezt a levelet küldte.Ha meg nem ő akkor ki?Így jártam én,naivan,bután belementem.Sajnos én sem tudtam erről.

Üvegasztal Nigériába, 2014. március 04. - kedd 09:52

Sziasztok! Malson Jonark malsonjonark@outlook.com Name : S E G U N - O J O Address: No 4 church street mokola, City: Ibadan State: Oyo Post Code: 23402 Country: Nigeria. Emberünk, az expresszen, egy üveg étkezőasztalt szeretne megvásárolni, szintén Nigériába:) Gondolom, csak a keretre van szüksége:)) Volt egy megérzésem, hogy csalás és kigoogleztam, így találtam ide! Nagyon jó ez az oldal!!!!!

Vivi, 2014. március 03. - hétfő 10:32

Nekem is sikerült belekeverednem egy ilyenbe, ugyanúgy az expressz.hu hirdettem egy Canon objektívet. Pár órán belül megérkezett az első érdeklődő Luis Spenser személyében, ugyanaz volt a történet, mint, ami a cikkben is. Az Afrikában élő barátja fiának szeretné a terméket ajándékba, és fizeti a postaköltséget is mindent előre. Éppen ma kaptam meg az erről szóló ,,bizonylatot", de a pénz persze sehol. Szerencsémre egy ismerősöm hallott ezekről a csalásokról, így még idejében figyelmeztetett, miután megláttam a postázási címnél Nigériát már nem volt kétségem. A név és az emailcím: Luis Spenser - luisspenser113@gmail.com

Norbert, 2014. március 03. - hétfő 10:19

Engem tegnap keresett fel az Anett által említett Raymond Duarte ( Davids Wilson ) az alábbi e-mail címről: dvdwlon@gmail.com Meg akarta vásárolni az általam hirdetett laptopot és a történet hasonló. Bemásolom ide: 'Thanks for your response. i would have loved to come and inspect the item at your place myself. But,i am soldier at the base here in Hungary i did not have time to do the shipping. I am interested in buying this for my for my Son who is Schooling in West Africa as a surprise gift and please make sure it is in condition described. I will appreciate more pictures if available and will be sending your money immediately. i will be please to offer you $470 for the item and $160 for the shipping fees. You will be helping me to ship out the parcel as soon as payment is made. Do you have PayPal account?' Már kezdtem nézni a szállítási költségeket, miközben rábukkantam ezekre a honlapokra, ahol az ilyen csalásokról beszélnek. Ez a szerencse, mert különben vesztettem volna 1 laptopot...

Péter, 2014. március 01. - szombat 13:21

JENNA HARRIS! Csaló, sajnos engem is átvert, A laptopomat vásárolta meg, álcázott PayPal e-mail-ek jöttek, és elvileg ő elutalta a pénzt, de én csak akkor fértem volna hozzá amikor bescannelem az elküldött laptopról a bizonylatot! Hülye fejjel ezt meg is tettem. Ám aztán jött hogy fizessem 150$-t western union-on keresztül mert le van limitálva a számlám és ő kivizeti a különbséget, csak így adjam vissza neki, akkor már valami fura volt. Ekkor felhívtam a PayPal-t, Angolul elmondtam az illetékesnek, hogy mivan, és így reagált: This is not our e-mail adress! Its a scam! please do not send money or anything, call your post office and the police! -->Ez nem a mi e-mail címünk! Ez egy átverés! Kérem ne küldjön nekik pénzt, vagy mást, hívja fel a postát, és a rendőrséget! szóval így nekem egy laptop bukó, de lehetett volna még rosszabb is! remélem segítettem másoknak ezzel!

Anett, 2014. február 28. - péntek 15:32

Ipad hirdetésemre jelentkezett csaló: Raymond Duarte, Davids Wilson profilnéven, mail: dvdwlon@gmail.com.

Galczi Miklós, 2014. február 28. - péntek 14:41

Már ezzel kiegészíteném!!Fredson James fieldmarshal222@gmail.com ez is a csalók egyik álneve! Engem is megkerestek de mivel már halottam róla nem válaszoltam nekik!

bb, 2014. február 25. - kedd 21:57

Raymond Duarte szintén eme remek emberek közt van. 60ezres hirdetésemre 100 forintos díjat ajánlott postával mindennel a felségének ajándékba akarta venni :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés