Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zsolt, 2017. október 27. - péntek 11:26

Engem is megtalált Tamaz Kristian tamaz04061@gmail.com Egy Samsung NX300 fényképezőmre tette az elsőnek elég jónak tűnő ajánlatot, Cseh országba kellett volna küldenem a csomagot, jött a banki vissza igazolás, akkor kerestem rá a bankra és jutottam erre az oldalra :D így nem szaladok feladni. A bankom mostantól küld e-mail címre fizetési visszaigazolást. Győződjön meg róla, hogy az e-mail címét a beérkező levelek vagy a Spam dobozok időről időre ellenőrzi, hogy átvételi visszaigazolást kapjon a bankomtól. Ez a szállítási cím: Ajare K Uche Suite #12483 Slevacska 476/2A Rumburk 40801 Czech Republic Csak győződjön meg róla, hogy ma szállítja a csomagot, és elküldi a szállítmány átvételét a banki e-mailemre az ellenőrzés céljából, és a bankom lehetővé teszi, hogy pénze azonnal megjelenjen bankszámláján. Ma a szállítási átvételi elismervényt várlak tőled. Kérjük, ellenőrizze az e-mailt a banki fizetési visszaigazoló üzenetet illetően. A bankom neve (Bank of Austria). Várni fogom a szállítmány átvételét tőled Ma. Köszönjük, és csodálatos napunk van a munkában Buyer Bank Account Details: Name: Tamaz Kristian IBAN: AT42 720171-00005-00091071 SWIFT/BIC: BKAUATWW Bank Name: BANK AUSTRIA AG

Misi, 2017. október 26. - csütörtök 18:20

Osztom az egyik előttem szóló sztoriját!!! Nekem a jó kis 57000-es Panasonic fényképezőmre jelentkezett Kristian Tamaz!! Kérte angolul, hogy +20000 extra fejében postázzam UK-be... és előreutal 77000-et!! Ok, beleegyeztem. Szólt, hogy kapok mailt az utalásáról! A BANK OF AUSTRIA küldte a levelet, sürgetve a postára adást, hogy a feladó vevényre tovább utalják a pénzt a számlámra! Be is csomagoltam. De gondoltam még egyszer ránézek a levélre, volt benne egy tranzakció szám, ezt gyors még elküldtem a bank hivatalos oldalán, hogy igazolják vissza.. kaptam is választ, ami elutasította az adatkérést - de észrevettem a figyelmeztetést a bank oldalán a hamis néven szereplő levelekre... És már bukott is a csapat! A valós: UniCredit Bank Austria,és nem BANK OF AUSTRIA!!!! Nagyon figyeljen mindenki!!!! Kérjetek visszaigazolást, ha lehet ilyen esetben!!!

Varga Zoltán, 2017. október 25. - szerda 12:17

A banki levélben ezt írták: ***ATTENTION*** Protection against fraud and misrepresentation ! Hahaha

Varga Zoltán, 2017. október 25. - szerda 12:11

Helló mindenkinek. Tamaz Kristian tamaz04061@gmail.com Ez az email cím is egy átverős csapat. FIGYELJETEK!!!!!!!!!!! financieralert@accountant.com Ez a banki tranzakciós email cím. Bank of Austria Nincs is ilyen bank. Bank Austria van. Tök hülyék.

Szigetközi Judit, 2017. szeptember 18. - hétfő 22:33

Sziasztok! Jófogáson lévő bringás hirdetésemre jelentkezett rowlandcollins5@outlook.com Paypal-t kért és már utal is. Az volt a gyanús, hogy Angliában kb. annyiba kerülne a bringám újonnan mint, itthon használtan.... legalábbis az angol forgalmazó szerint. Aztán rátaláltam a neten a sok-sok csalásos cikkre. Válaszként az e-mailjére belinkeltem neki párat :)

Szigetközi Judit, 2017. szeptember 18. - hétfő 22:32

Sziasztok! Jófogáson lévő bringás hirdetésemre jelentkezett rowlandcollins5@outlook.com Paypal-t kért és már utal is. Az volt a gyanús, hogy Angliában kb. annyiba kerülne a bringám újonnan mint, itthon használtan.... legalábbis az angol forgalmazó szerint. Aztán rátaláltam a neten a sok-sok csalásos cikkre. Válaszként az e-mailjére belinkeltem neki párat :)

Szigetközi Judit, 2017. szeptember 18. - hétfő 22:31

Sziasztok! Jófogáson lévő bringás hirdetésemre jelentkezett rowlandcollins5@outlook.com Paypal-t kért és már utal is. Az volt a gyanús, hogy Angliában kb. annyiba kerülne a bringám újonnan mint, itthon használtan.... legalábbis az angol forgalmazó szerint. Aztán rátaláltam a neten a sok-sok csalásos cikkre. Válaszként az e-mailjére belinkeltem neki párat :)

Szigetközi Judit, 2017. szeptember 18. - hétfő 22:31

Sziasztok! Jófogáson lévő bringás hirdetésemre jelentkezett rowlandcollins5@outlook.com Paypal-t kért és már utal is. Az volt a gyanús, hogy Angliában kb. annyiba kerülne a bringám újonnan mint, itthon használtan.... legalábbis az angol forgalmazó szerint. Aztán rátaláltam a neten a sok-sok csalásos cikkre. Válaszként az e-mailjére belinkeltem neki párat :)

Mary F., 2017. szeptember 07. - csütörtök 20:52

Üdv mindenkinek! Egy újabb e-mail címmel szeretném kiegészíteni a csalók sorát: f.sofia1011@gmail.com

Christelle, 2017. augusztus 19. - szombat 14:55

Különleges ajánlatok, gyors és megbízható hitelek egyének-24 óra között. Szeretne részesülnek a hitelt, hogy ebből a zsákutcából, okozza a bankok hitel-alkalmazás fájljait elutasította. Szeretné, hogy részesüljenek a hitel, a projektek végrehajtásának A tevékenységeket folytassanak A lakások építése Ház vagy lakás bérleti díjak; Vásárol házat stb.... Kínálunk a hitelek emberek, a jó erkölcs, akik képesek, hogy visszafizeti. Te elégedett a rövid idő alatt. Tudod fizetni 3 mennyiségétől függően a nyújtott kölcsön akár 20 évet. Ez rajtad múlik, hogy a 3 %-os kamat havi fizetés. Csak lépjen kapcsolatba az E-MAIL: dersolechris@gmail.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés