Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2014. július 14. - hétfő 20:33

Üdv! Danny White nevű nigériai csalónak van egy új honlapcíme, http://dannywhiteloanfirm.gnbo.com.ng/ Az új elérhetőségei: +2348057351930 dannywhiteloanfirm.usa@hotmail.com ahol alacsony kamatra kínál hitelt. Én már 3 weboldalát letiltattam mert engem sikerült átvernie több ezer dollárral. A teljes történetemet megírtam korábban itt a fórumon. Ne higgyen neki senki, mert hitelt soha nem fog kapni. Mindig újabb és újabb hitelköltségeket kell fizetni és mindig azt írja, hogy ez az utolsó. Kérlek benneteket, ne küldjetek neki pénzt és ne higgyetek neki. Vigyázzatok, ő egy dörzsölt csaló.

Nagy Ágnes, 2014. július 10. - csütörtök 11:05

Én is a telefonomat hirdetem a hirdetési oldalakon és engemet is be talált egy ilyen Ibadani köcsög Afrikai néger hogy a fiának kellene a telefon meglepetésként küldjem. el ő utalja a pénzt adjam meg a bankkártyám adatait. A számlaszámomat elküldtem neki többet nem de ő követelte a többi adatot is amit persze nem adtam ki mert hál istennek rá találtunk erre az oldalra és rá döbbentünk mi a helyzet. Azóta én szopatom őt írok neki minden kamu dolgot. Hál istennek velem nem. tudott elbánni a köcsög néger!!!!! Vigyázzon mindenki nagyon mert már hirdetni sem. lehet biztonságosan!

marika1955, 2014. július 10. - csütörtök 08:31

Szia Ádám! A magyar rendőrség le@rja, ezt tapasztalatból írom. Én feljelentettem a nigériai csalót de semmi. Soha nem kapod meg a pénzt, a telefonra vess egy keresztet. Egyre kevesebben vagyunk aki hisz nekik és átverhetőek, de még mindig elegen, hogy érdemes legyen ezzel foglalkozniuk. Szemét banda ez!

Ádám, 2014. július 08. - kedd 19:29

Életembe nem éreztem magam ennyire hülyének és nagyon szégyellem magam, de megtörtént a baj. John Carick nevű nigériai csaló szedett rá. Egy BlackBerry 9930 -as telefont árultam a telefonguru apróhirdetésén és erre jelentkezett a csaló. 135 Fontot kértem érte, amibe ő készséggel bele is ment, majd jött az "igazoló e-mail" a "scotiabank" -tól mi szerint Carick úr készséggel befizette a 135 fontot és a bank arra vár, hogy küldjem el a postai bizonylatot mi szerint feladtam a csomagot. Tudom, hülye voltam, de feladtam. (Cirka 14.000 forintért) Nigériába. Fél órája kaptam ismét egy levelet a "Scotiabank"-tól, hogy amennyiben a westernunionon keresztül befizetek 100 angol fontot, akkor kapok 235-öt. Ekkor kezdtem el kicsit bújni a google-t és eljutottam ide. Carick úr egyébként a Nigériában tanuló lányának szerette volna megvenni a telefont. A postázási névre rákerestem facebookon és a következő felhasználót adta ki (egy ugyan olyan telefon van a kezében amit én is feladtam neki): https://www.facebook.com/adewumi.emmatonyb A csaló google profilja pedig a következő: https://plus.google.com/100753271234686038164/posts A kamu bank pedig a Scotiabank: http://www.scotiabank.com/ Szerintetek van értelme bármilyen szervnél feljelentést tennem, vagy inkább igyak az egészre hideg-vizet?!

Jager, 2014. június 25. - szerda 12:03

NEMZETKÖZI BŰNBANDA, BEVÁLT, ALATTOMOS, RAFINÁLT MÓDÚ CSALÁSSOROZATTAL!!! NE UTALJANAK, ÉS NEHOGY FELADJANAK CSOMAGOKAT A KŰLDÖTT AFRIKAI CÍMEKRE, MERT ELLENSZOLGÁLTATÁST NEM KAPNAK SOHASEM!!!! RO..DT CSALÓ TÁRSASÁG!!!! A K..VA ANYÁTOKAT!!!!!

Matus László, 2014. június 12. - csütörtök 15:23

Még nem hallottam olyan emberről aki kapott volna pénzt tőlük,de olyanról már igen aki utalt nekik un. ügyintézési díjra és azóta is lesi a pénzét.Próbáld ki, ha válaszolsz nekik azonnal tartják a markukat az ügyintézési kőltségekért,meg a folyósítási díjért.

Mokkaczuka, 2014. június 12. - csütörtök 10:24

Sziasztok. Nem tudjátok, mi a helyzet azokkal, akik guglifordításban alacsony kamatú kölcsönöket ajánlgatnak akár milliós nagyságrendben mindenféle kezes és biztosíték nélkül?

APIKA76, 2014. június 08. - vasárnap 08:50

újabb Nigériai John Carick...carickjohn@gmail.com

Betti, 2014. június 06. - péntek 14:27

Nálam Pablo James néven próbálkoztak. És a "Nigériában élő fia" adatai:Thanks for the mail, I am interested in the phone and i will like to know the total cost plus shipping to to my son address via EMS SPEED POST and also send me the pictures and also want you to send me your bank details as follow... Account Name......... Account Number...... Bank Name........ Swift Code...... Total Cost + shipping Here is the shipping address to send the package. Name: Micheal Fakorede Address: 10 agbowo shopping complex ui State: Oyo state City: Ibadan Zipcode:23402 Nigeria. I will be expecting your reply Best Regard

whehehe nálam is próbálkoznak, 2014. június 05. - csütörtök 11:07

nekem most a meghirdetett szkeneremet akarták megkaparintani a büdös niggerek!!! de melléfogtak, megtaláltam ezt az oldalt!!! whehehehe eztnektek nigériai faszfejek!!! :DDDD


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés