Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Scarpa, 2014. augusztus 03. - vasárnap 23:59

Nálam is jelentkeztek épp ma: Ezen a néven: Jusssara Gómez Fernández Ezzel a mail címmel: jusssara37@hotmail.com És ide kelene postázni: Name: OluwaSeun Saidi Address: No 5, Idi-Oro Ekotedo State: Oyo City: Ibadan Country: Nigeria Postal Code:+23402 Telephone No: 08076838707

Scarpa, 2014. augusztus 03. - vasárnap 23:58

Nálam is jelentkeztek épp ma: Ezen a néven: Jusssara Gómez Fernández Ezzel a mail címmel: jusssara37@hotmail.com És ide kelene postázni: Name: OluwaSeun Saidi Address: No 5, Idi-Oro Ekotedo State: Oyo City: Ibadan Country: Nigeria Postal Code:+23402 Telephone No: 08076838707

marika1955, 2014. augusztus 01. - péntek 17:14

Egyszerűen ez egy csaló. Nem fog hitelt adni. Egy próbát megér ha nem hisz nekem. Kérjen tőle hitelt és még aznap vagy egy két napon belül azt fogja írni, hogy " küldjön hitelelbírálási díjat x összeget Western Unionon keresztül és a számláján lesz a hitel. Ön vár csak vár, majd újabb nem várt hitelköltség, vagy adóhivatali, ügyvédi költség merül fel amit szintén Önnek kell megfizetni. Ez mindaddig így megy amíg csak azt látja a csaló, hogy mindenre hajlandó csak megkapja a hitelt. Még a bankigazgató is felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy még hitelesebbnek tünjön. De hitelt sohasem fog kapni. Higgyen nekem, tőlem egy rohadék, a neve Danny White így csalt ki 5100 dollárt. Nem a levegőbe beszélek, tapasztaltam. Teljesen mindegy, hogy milyen néven ígér hitelt. A nevüket is változtatják. Ha ígényel tőlük hitelt és beigazolódik amit írtam és tényleg kéri, hogy fizessen Western Unionnal, kérem ossza meg itt. Egyet kérek Öntől, ne fizessen egy fillért sem. Sohasem látja viszont a pénzét. Én 2009- óta harcolok ezzel a szeméttel. Tudja, hogy tudom, hogy ő egy csaló. Ennek ellenére azt ígéri nekem, ha küldök neki valós email címeket és az embereket áttudja verni, abból a pénzből küld nekem és előbb utóbb visszaküldi az 5100 dolláromat. Idézem mit írt: kérlek Mari küldj email címeket, kevesebb munkával keresünk együtt sok pénzt" Amikor elküldtem az anyjába csak ennyit írt ". Fuck you, your family! " Nem, hogy hülyének néz engem de még pofátlan is. Iszonyúan dühítő amit merészelnek csinálni. Szemét gazemberek egytől egyig.

Luki, 2014. augusztus 01. - péntek 11:49

JOUSTEN FINANCIAL mond e valakinek a neve valamit? Hitelt ajánl. szeretném aki tud válaszoljon Köszőnőm

Luki, 2014. augusztus 01. - péntek 11:49

JOUSTEN FINANCIAL mond e valakinek a neve valamit? Hitelt ajánl. szeretném aki tud válaszoljon Köszőnőm

Zoli, 2014. július 22. - kedd 17:19

Sziasztok!John Carick továbbra is műveletben.Vigyázzatok vele.Ellenőrizzétek facebook-on is. Kicsit vicces , hogy csak 2014. május 14óta van fent, meg egyébként is olyan szar angolsággal irt, hogy sirni tudnék.Szval óvatosan!

Gábor, 2014. július 15. - kedd 06:03

Üdv! Engem is próbált lehúzni a John Carick álnevű csaló, akit Ádám is említett.Egy iPadet hirdettem meg a magyar használtalma oldalon és pár órára rá már jött is az email, hogy ő megvenné. Gondolom nem kell mondanom, mennyire meglepődtem. Teljesem valószerűtlennek tűnt, hogy egy angol férfi Magyarországról akarna venni egy ilyen készüléket a lányának születésnapi ajándékba, aki Nigériában tanul. Ráadásul, mikor megláttam, hogy Nigéria, el elkezdett rémleni, hogy mintha már hallottam volna úgynevezett nigériai csalás sorozatról. Ezt a szöveget küldte: "Thanks for the mail... Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present and I will like to know the total cost including the shipment fees via (EMS post) to my Daughter. You can as well send me more pictures, Payment will be made via Bank transfer." Direkt utánaszámoltam, hogy rohadtul nem éri meg neki és meg is írtam: "I'm glad that you want to buy it. But in my opinion you would be better off if buy an iPad in your country, because the shipment fees is large enough. Specifically: EMS post to Nigeria is 14.105 HUF = 36,4 GBP or to UK is 10685 HUF = 27,6 GBP (1 GBP = 388 HUF) So the total cost is 191 GBP (to Nigeria) or 183 GBP (to UK). Plus your bank tranfer fees! Are you sure that you want to buy my iPad?" De aztán erősködött, hogy neki így is megéri, írjam meg a bankszámlaszámot, mert már nagyon utalná a pénzt és megírta hova küldjem a csomagot: "Name: Adwumi Tony Address : No 10 , agbowo U.I ibadan State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria" A neve alapján biztos, hogy az Ádám által belinkelt facebook profilú féregről van szó (https://www.facebook.com/adewumi.emmatonyb) A lényeg, hogy folyamatosan az járt a fejemben, le tudnak-e húzni bárhogy vagy veszélyeztetem-e a számlám azzal, ha megadom a számlaszámom. Úgy voltam vele, ha tényleg megérkezik a számlámra a pénz, akkor feladom a csomagot, de csak akkor. Miután átküldtem a számlaszámom, pár órára rá válaszolt, hogy átutalta és a bankjától (Scotia Bank) is kellett kapjak emailt erről, ami lehet a SPAM-be ment! Na itt lett végkép gyanús a dolog, mert 1. mi az, hogy egy hivatalos banki értesítőt a gmail SPAM-nek ismer fel? 2.Még nem hallottam olyat, hogy "lekötik" azt a pénzt és nem rögtön átutalják. Na ez után kezdtem el nyomozni és akkor lyukadtam ki ennél az oldalnál is. Persze a pénz azóta se érkezett meg, gondolom ez nem lep meg senkit. A lényeg, hogy SOHA ne adjatok fel csomagot úgy, hogy a pénzt nem kaptátok meg már. Szerencsére én nem dőltem be neki.

marika1955, 2014. július 14. - hétfő 22:49

Üdv! Danny White nevű nigériai csalónak van egy új honlapcíme, http://dannywhiteloanfirm.gnbo.com.ng/ Az új elérhetőségei: +2348057351930 dannywhiteloanfirm.usa@hotmail.com ahol alacsony kamatra kínál hitelt. Én már 3 weboldalát letiltattam mert engem sikerült átvernie több ezer dollárral. A teljes történetemet megírtam korábban itt a fórumon. Ne higgyen neki senki, mert hitelt soha nem fog kapni. Mindig újabb és újabb hitelköltségeket kell fizetni és mindig azt írja, hogy ez az utolsó. Kérlek benneteket, ne küldjetek neki pénzt és ne higgyetek neki. Vigyázzatok, ő egy dörzsölt csaló.

marika1955, 2014. július 14. - hétfő 21:31

Üdv! Danny White nevű nigériai csalónak van egy új honlapcíme, http://dannywhiteloanfirm.gnbo.com.ng/ Az új elérhetőségei: +2348057351930 dannywhiteloanfirm.usa@hotmail.com ahol alacsony kamatra kínál hitelt. Én már 3 weboldalát letiltattam mert engem sikerült átvernie több ezer dollárral. A teljes történetemet megírtam korábban itt a fórumon. Ne higgyen neki senki, mert hitelt soha nem fog kapni. Mindig újabb és újabb hitelköltségeket kell fizetni és mindig azt írja, hogy ez az utolsó. Kérlek benneteket, ne küldjetek neki pénzt és ne higgyetek neki. Vigyázzatok, ő egy dörzsölt csaló.

marika1955, 2014. július 14. - hétfő 20:54

Üdv! Danny White nevű nigériai csalónak van egy új honlapcíme, http://dannywhiteloanfirm.gnbo.com.ng/ Az új elérhetőségei: +2348057351930 dannywhiteloanfirm.usa@hotmail.com ahol alacsony kamatra kínál hitelt. Én már 3 weboldalát letiltattam mert engem sikerült átvernie több ezer dollárral. A teljes történetemet megírtam korábban itt a fórumon. Ne higgyen neki senki, mert hitelt soha nem fog kapni. Mindig újabb és újabb hitelköltségeket kell fizetni és mindig azt írja, hogy ez az utolsó. Kérlek benneteket, ne küldjetek neki pénzt és ne higgyetek neki. Vigyázzatok, ő egy dörzsölt csaló.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés