Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kovács Gabriella, 2014. november 05. - szerda 11:28

Kedves Zoli, és Luki 08.01 és 07.22-re érdeklődésetekre szeretném a JOUSTEN Financiallal kapcsolatban felvenni a kapcsolatot. Köszönöm. Kovács Gabriella e-mail: kovacs.6310@gmail.com

Krisztián, 2014. november 02. - vasárnap 19:38

Velem szinte ugyan ez történt: Olx: Mr Nigéria: Érdekel a kamera, és mi az az ár? Kedves válaszolni az e-mailt a balazs.emeth@gmail.com gyors választ. köszönöm Én:Szia, az irányár 95 000Ft. A kérdés az,hogy te mennyit ajánlasz érte? Üdv.:Krisztián ITT MÁR VAKARTAM A FEJEM,HOGY MI LŐTTE SZEGÉNYT Mr. Nigéria e-mail válasza: Beleegyeztem, hogy vásárolni Öntől. Én kínál 112 000ft beleértve a szállítási költség. Van Banki átutalás a fizetés? Várom, hogy olvassa vissza tőled. köszönöm ENNÉL A PONTNÁL KECSEGTETŐ VOLT AZ ÁR,DE VALAMIT FURCSÁLTAM Én:Felőlem rendben van,de csupán előre utalással. Azt had kérdezzem meg,hogy belföldi címre lenne vagy külföldire? Mr. Nigéria: Csak azt akarom, hogy megvásárolja a terméket, az unokatestvérem, mint egy születésnapi ajándék, és én inkább a hajózás a Magyer Posta Express Mail Service (EMS), lehet számítani a szállítási ár http://www.posta.hu/international-services Itt van a cím alatt szállításra: Cím: No.27, Oba Adebimpe St. Dugbe Város: Ibadan State: Oyo Zip Code: 200263 Ország: Nigeria Remélem kap vissza hozzám a bankszámla adatait a lehető leghamarabb. Üdvözlettel VÉGÜL RÁKERESTEM A CÍMRE Ezt az oldalt dobta ki,nagyon megköszönöm az első postolónak,sokat segített,bár előre biztos nem küldtem volna a gépet. Azért bele lehet húzni az embert a csőbe,ha nem figyel és ha nincsenek ilyen segítőkész emberek mint TI. köszi

Szandra, 2014. november 02. - vasárnap 18:01

Sziasztok! Engem ma akartak átverni szinte ugyanígy. Olx-en hirdettem a fényképezőgépemet. Szinte azonnal reagáltak a hírdetés frissítése után. Ami furcsa volt, hogy Németh Balázs néven írtak , de magyarul úgy írt, mintha a google fordítót használná. Ott már gyanús volt, de azért kíváncsi voltam. Két email váltás után a meghirdetett összegen felül ajánlott, majd kérte a banki átutalás és a magyar posta szolgáltatások igénybe vételét. Ekkor már angolul kommunikáltunk, mert zavart a magyarja. A nigériai unokatestvérének szülinapjára szerette volna és nigériai címet adott meg. Ott már biztossá vált, hogy át akar verni. Szerencsére nem bízok ilyenekben és rákerestem a cím majdnem ugyanaz volt, mint a cikkben. Address: No.27, Oba Adebimpe St. Dugbe City: Ibadan State: Oyo Zip Code: 200263 Country: Nigeria Vigyázzatok

Olessák András, 2014. november 02. - vasárnap 11:34

Ja, ja... Most is működik a business. Engem egy bizonyos John Carick keresett meg. Tehát az Ő nevét is érdemes megjegyezni.

jóakaró, 2014. október 29. - szerda 12:14

Aki ezeknek bedől,az megérdemli,hogy átverjék! Rengetegen megírtuk,hogy az egész csalás! Ennek ellenére próbálkoznak? Nem kell sírni,ha átverték!

Virág, 2014. október 29. - szerda 02:54

Andrea Balsamo írta ---- I just want to purchase the item for my cousin whose is in Nigeria as a gift and I will prefer shipping through Magyer Express Service EMS. No. 27, Oba Adebimpe St. Dugbe Ibadan, Oyo Sate, 200263 Nigeria I will need your bank account details for payment.

András, 2014. október 25. - szombat 22:01

Mai nap folyamán én is kaptam hasonló email-t ami gyanús volt számomra mert fél évvel ezelőt is kaptam egy ugyanilyet és szerencsére most sem dőltem be neki. Kicsit utánanáztem és erre az oldalra bukkantam a gyanum beigazolódott ez egy rohadt nagy átverés vigyázzon mindenki és legyen nagyon óvatos bármi jóval is kecsegtetnek. Ha egyszer elküldted akkor annak annyi!!!!

Balázs, 2014. október 01. - szerda 13:04

carickjohn@gmail.com akart tőlem egy hete iPad Minit venni! Szintén a szokásos, ami a cikkben is le van írva! Angliában él, de a terméket Nigériába küldjem a lányának stb... Vigyázzatok!

Petra, 2014. szeptember 26. - péntek 01:29

Sziasztok. En is belecsúsztam tavaly, csak mondjuk en egy MAC Pro laptoppal :( annyira bant a mai napig... Senki semmit nem Tud vele kezdeni, akárhol jelentem. En sajnos fel is adtam, es buktam shippinggel egyutt ~400.000ft-ot. Megvannak az e-mailek,- miket a fickoval váltottam, a feladási papir ia megvan, miután rajottem h átvert, hiába irogattam neki, meg fenyegettem meg az FBI-al... Szerintetek mit tehetnek?! :/

Kapornai Richárd, 2014. szeptember 19. - péntek 20:50

Szia! Ma írt ez a suttyó banánevő, küldtem is neki egy kedves linket: https://www.youtube.com/watch?v=Yie1iAMX4c8 Kár, hogy nem érti :)))


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés