Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vozák Csanád, 2014. december 05. - péntek 12:33

Sziasztok! Én is feltettem egy hirdetést a össztelós MTB-t. John Carick engem is felkeresett a Nigériában tanult lányának szánja ajándékba! Ne dőljetek be! Intéztem a biztosítást a csomagra a bankot... és akkor hívták fel rá a figyelmemet, hogy Nigériás dolgokkal vigyázni kell!!!

Vas Zsolt, 2014. december 01. - hétfő 17:54

Sziasztok! Tőlem is Olx-en szerettek volna vásárolni,egy kamerát!!!!! Cim,amit átküldött: Name: Richard Micheal Address: No.27, Oba Adebimpe St. Dugbe City: Ibadan State: Oyo Zip Code: 200263 Country: Nigeria

Mr Jack Warmer, 2014. november 28. - péntek 11:59

Jó napot mindenkinek vagyok Mr. Jack melegítő, egy legitim, jó hírű pénzt hitelező. Adunk ki hitelt, hogy a cég üzleti férfiak és nők, akik a Business tranzakció adunk ki a hosszú lejáratú hitel három 30years maximum alacsony kamatláb 2%, ebben lehet is mondani az összeget, amit kell, mint hitel. Hitel adják ki Pounds euró, és $ USD maximális adunk a 500000000 mind fontban EURO és $ USD, és a minimális 5000 £ euró és dollár $ így ha tényleg érdekel, írjon nekünk (jackwarmerloanlender@gmail.com) több információt, hogyan lehet a hitel

Eötvösné, 2014. november 20. - csütörtök 13:14

Legujjabb változat.Nem Nigéria.nem Beninből indulnak a dolgok hanem PÁRIZSBÓ vagy Magyar néven vagy Francia néven.Ha pl:pénzre van szükséged kapsz a hitel 9%-a közjegyzői díj befizeted reggel mert ugy kérik, pár perc elteltével közlik minden rendbe 3 órakor utalják az összeget. fél óra mulva felveheted. Vagy nem mert 15 óraelőtt 3-5 percel közlik még x összeget fizess de azt már ne Párizsba küld hanem Beninbe.Persze pénzed soha nem általuk a számládon.Alexandravarga12@gmail.com

Péter, 2014. november 19. - szerda 18:45

Én a Playstation 3-am hírdettem meg és egy bizonyos John Carick írt hogy megvenné. Elsőre kicsit meglepett hogy egy Angol egy Magyar oldalról nézte ki pont az én hirdetésem. Azt írta hogy ő Angliában lakik és a lányának venné aki Nigériában tanul. Írta hogy fizeti a postaköltséget is, csak küldjem el a banki adataim. elküldtem számlaszám, név, bankneve...stb. Kaptam egy e-mailt hogy gyorsan küldjem el a csomagot mert a lányának születésnapja lessz. Egy külföldi bank is írt hogy utalásom érkezett, a fickó is írt hogy átutalta a pénzt és külgyem el a csomagott, ha megérkezett akkor a számlámon is lessz a pénz. Itt gyanussá vált a dolog mondom megnézem Google maps-on a címet Address : No 10 , agbowo U.I ibadan Ekkor találtam rá erre az oldalra. Mikor elolvastam és láttam hogy mennyire hasonló az esett, sőt még ahogy olvastam a kommenteket láttam hogy ez a John Carick nem csak engem szemelt ki.

Johny27, 2014. november 16. - vasárnap 18:58

Sziasztok! OLX fényképezőgép hirdetés... Engem is megkeresett egy Andrea Balsamo nevű "kedves" egyén. vásárlás ürügyén, tört (Google fordító?!) magyarsággal :) Ezt a levelet kaptam tőle miután megérdeklődtem hogy hová is szeretné a gépet: Csak azt akarom, hogy megvásárolja a terméket az unokatestvérem, mint egy születésnapi ajándék, és én is inkább hajózási keresztül Magyer Posta Express Mail Service (EMS), így kiszámítható a szállítási árat a http://www.posta.hu/international-services Itt az alábbi címre szállításra: Cím: No.27, Oba Adebimpe St. Dugbe Város: Ibadan State: Oyo Zip Code: 200263 Ország: Nigéria Remélem, hogy újra hozzám a bankszámla adatait a lehető leghamarabb. Üdvözlettel" szomorú hogy ilyen emberek vannak :(

nagy lászló péter, 2014. november 13. - csütörtök 22:28

Engem tegnap keresett meg az itt már említett John Carick. Egy biciklit árulok amit elmondása alapján a Nigériában tanuló lányának venne meg. Még a bicikli postaköltségét is állja. Na itt vált gyanússá a dolog. Ha ez a gyökér mással is bepróbálkozik inkább hajtsátok el gyorsan én is ezt tettem.

nagy lászló péter, 2014. november 13. - csütörtök 22:28

Engem tegnap keresett meg az itt már említett John Carick. Egy biciklit árulok amit elmondása alapján a Nigériában tanuló lányának venne meg. Még a bicikli postaköltségét is állja. Na itt vált gyanússá a dolog. Ha ez a gyökér mással is bepróbálkozik inkább hajtsátok el gyorsan én is ezt tettem.

Ivanics Márk, 2014. november 11. - kedd 15:07

Még jó hogy rákerestem a fiának a nevére "Adwumi Tony" már majdnem átvertek engem is.Tőlem az xboxom akarták ellopni.

dr. Kőnig Balázs, 2014. november 09. - vasárnap 17:46

Sziasztok! Én is épp ugyanígy jártam a mai napon. John Cornick álnéven próbálkozott nálam valaki (cornickjohn@gmail.com), és Scotia Bank lett volna a pénzintézet. Gyanúsan törte az angolt barátunk, ahhoz képest, hogy állítása szerint az Egyesült Királyságban él, továbbá a Scotia Bank, bár létező pénzintézet, de neve ellenére nem Skóciában van, hanem Kanadában (Nova Scotia). Továbbá az átutalás elindításáról szóló e-mail egy-az-egyben, pontosan ugyanígy nézett ki, mint a fenti képen. Több helyen is meghirdettem a készüléket amúgy, és adtam már el dolgokat így - az egyetlen újítás, hogy ezúttal az almapiac.com weboldalon is hirdettem. Feltűnhetett volna nekem már az is, hogy ha magyar az oldal, akkor miért .com a vége; bár ez önmagában még nem lenne baj, hisz ilyen elképzelhető. Viszont az onnan érkező e-maileket notóriusan a spambe tette a Gmail.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés