Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2015. január 19. - hétfő 09:55

Üdv! Semmit nem tud kezdeni a bankszámlával, legfeljebb utalhat rá. Ezek a szemetek soha nem adják fel, mindig próbálkoznak.

vivien, 2015. január 18. - vasárnap 23:52

Velem így vette fel a kapcsolatot SMS-ben: "I saw your advert on aprod and I will like to know if you still have this for sale? Reply to my email: linda.johanssen@yahoo.com" Először is az volt gyanús, hogy már nem Apród, hanem OLX. Arra gondoltam, hogy már korábban is vásárolt itt, vagy netán itt tanuló érdeklődőről van szó... Majd e-mail-ben közölte, hogy ő kanadai és a nagybátyjának kellene küldenem a cuccot(nagy értékű telefont)Afrikába. Gyanús is volt, hogy miért akar egy kanadai - egy szerintem itt drágábban beszerezhető + borsos postaköltségű -, magyar hirdetésben kínált telefont?!?! Megadtam a bankszámlaszámom, és kértem a szállítási címet. Először még nem tudta, mondta hogy megkérdezi pontosan, de elfogadta az árat és a szállítási díjat, sőt... Utána azon csodálkoztam, hogy a 75 USD szállítási költség helyett 150 USD-t kínált, hogy biztosan elég legyen... Később megadta a szállítási címet: Jonathan Adedapo No 32 Oba Ogundipe Street, Off Lagos-Ibadan Express Way, Orita Challenge Ibadan, Oyo State, 23402, Nigeria. Rákerestem, hogy egyáltalán hol van, megtalálja-e a postás, ekkor találtam rá véletlenül a fogyasztok.hu-ra, és már meg is kaptam a választ a kanadai-nigériai business rejtélyes kérdéseire. KÉRDÉSEM: Ha csak a bankszámla számom tudja, és szerencsére nem küldtem el a csomagot, akkor ugye nem számíthatok egyéb váratlan kellemetlenségre?

marika1955, 2015. január 18. - vasárnap 09:28

Pofátlanság teteje, hogy most ilyen történettel próbálkoznak ezek a csalók. Senki nem hisz neki, remélem.....

Mrs. Mitchell Staten, 2015. január 18. - vasárnap 05:50

Hello mindenkinek, a nevem Mrs. Mitchell Staten, élek Arkansas és életet érdemes élni kényelmesen nekem és a családomnak, és most én igazán soha nem láttam a jóság mutatta nekem ennyi az életemben, mint én vagyok egy küszködő anya és három gyerek és én már megy keresztül komoly bajban van, mint a férjem találkozott egy szörnyű baleset terhelés két hét, és az orvosok nem azt állítja kell átesnie a kényes műtét neki, hogy képes újra járni, és nem engedhettem meg magamnak a számlát a műtét akkor én elmentem a bank a kölcsön, s most cserben Stating nem nekem van nem hitelkártya, onnan futtatom apámhoz, és azt, hogy mit nem tud segíteni, aztán amikor böngészve találtam Yahoo Answers és én jött szerte a hitel hitelező István Zoltán, aki kölcsönöket megfizethető kamatláb és én már hallott olyan sok csalások az interneten, de ebben én reménytelen helyzet, nem volt más választásom, mint hogy ez a kísérlet és meglepő módon, mi minden, mint egy álom, kaptam kölcsön $ 35.000 USD, és én fizettem a férjem műtét és hála Istennek ma is rendben van, és tud járni, és dolgozik, és a teher már annyira rám többé, és tudjuk etetni is, és a családom boldog ma, és azt mondtam magamnak én nem akarom kiabálni hangosan a világ csodája, hogy Isten velem ezen keresztül istenfélő hitelező István Zoltán és én azt tanácsolom senkinek a valós és komoly igény lejárta keressék fel ezt a istenfélő ember, via e-mail benberry869@gmail.com és azt akarom, hogy mindenki imádkozzon ez az ember nekem köszönöm.

Matus László, 2015. január 07. - szerda 07:09

Te ezt élvezed? Más kommentje ne is látszódjon csak ez?

Hani, 2015. január 06. - kedd 12:28

Sziasztok! John Carick nálam is jelentkezett ma egy hirdetésre! Köszi mindenkinek az infókat!

Hani, 2015. január 06. - kedd 12:28

Sziasztok! John Carick nálam is jelentkezett ma egy hirdetésre! Köszi mindenkinek az infókat!

Hani, 2015. január 06. - kedd 12:28

Sziasztok! John Carick nálam is jelentkezett ma egy hirdetésre! Köszi mindenkinek az infókat!

Zoli, 2015. január 05. - hétfő 22:08

Hello! Velem is a napokban vette fel a kapcsolatot John Carick (carickjohn@gmail.com), a már másoknál is olvasható kérdésével. Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat!

Zosom, 2015. január 05. - hétfő 22:07

Hello! Velem is a napokban vette fel a kapcsolatot John Carick (carickjohn@gmail.com), a már másoknál is olvasható kérdésével. Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés