Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Treil, 2018. január 14. - vasárnap 23:33

tamazajare@gmail.com Hátha google kereső idevezeti akiket megprobalnak becsapni. Ez is Bank of Austria, ma írt az egyik hirdetésemre.

Treil, 2018. január 14. - vasárnap 23:32

tamazajare@gmail.com Hátha google kereső idevezeti akiket megprobalnak becsapni. Ez is Bank of Austria, ma írt az egyik hirdetésemre.

Aaron Richard, 2017. december 14. - csütörtök 18:05

Ön üzletember vagy politikus, zenész, diák és gazdag, erős és híres ember. Csatlakozz az Illuminátokhoz, és minden szíved vágyódjon át, Fast Cars, Spot Lights, Money, Influence and Power. Keress $ 1 millió dollárt havi tagsághoz és 1 milliárd dollárért ahhoz, amit csinálni szeretne. Ha érdekel, akkor vegye fel a kapcsolatot: illuminatimembership7@gmail.com vagy hívja / szövege: +1 239-260-4551

gelga, 2017. december 08. - péntek 23:25

Sziasztok, engem is megpróbáltak átverni, egy karórát akart vásárolni a kedves vásárló, fordítós magyar és tört angol nyelvezettel. Royal Bank of Canada hamis e-maillel próbált meg csalogatni, az elsőnek még majdnem be is dőltem, de a másodikban már annyi színt használt és annyiszor leírta, hogy 100% fraud protection hogy gyanús lett. Az első emailjében Bertalan Tamásként mutatkozott be, később Kelvin Smithként, de a kuzinja Solomon David Temitope volt. Elég profi volt. A csaló email címe : tamasbertalan39@gmail.com címe: NAME:SOLOMON DAVID TEMITOPE CITY:IBADAN STATE:OYO COUNTRY:NIGERIA ZIPCODE:+23402 MOBILE NUMBER: +2348106900846 HOME ADDRESS:NO 4 AJEGUNLE STREET LEVENTIS COCA-COLA.. Hihetetlen mik vannak és én még majdnem gyanútlanul elpostáztam..hálistennek annyit tanultam amióta neten árulok hogy addig a posta felé se nézek amíg a pénz nincs előre szépen a számlámon.

Carl Logan, 2017. december 01. - péntek 08:11

Szeretnék értékelni Carl Logan-ot a Lucas Loan Lending Compania-tól, hogy segítsen nekem hitelt vásárolni, stressz nélkül kapok hitelemet a vállalati visszafizetés feltételeinek elfogadása után. Ha pénzügyi segítségre van szüksége, forduljon hozzánk e-mailben. E-mail: lucasloanlendingcompania@gmail.com Whatapp: +1(857)325-5437 Webhely: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

Krisz, 2017. november 26. - vasárnap 15:09

Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra :) Akkor ez is átverés. Jófogáson adnék el. 2 sms-ben e-mail cím küldés: marykate314.outlok.com (az sms-t már töröltem, a számot nem tudom) Aztán ez a levél: Szia , Köszönöm a válaszát. Elégedett vagyok a feltétellel, és elfogadom az árat, tudnom kell velem, hogy van egy hajózási társaságom, aki felkeresi a kifizetést, amint a fizetés teljes, és jóváhagyták a PayPal és a hajózási ügynök lesz az, aki segít nekem kezelni az összes szükséges részletet, hogy befejezhesse az üzletet, amikor eljutnak az otthoni címükre a pick-upért, így meg fogom vásárolni anélkül, hogy meglátnám, majd elintézem annak felszedését miután megkapta a fizetését, és ha nincs számlád a paypal-lal, elég könnyű, biztonságos és biztonságos megnyitni. Csak jelentkezzen be a www.paypal.com weboldalra, a következő részleteket kell megadnia ahhoz, hogy folytassam a fizetést ... PayPal e-mail címe: A teljes neved: Mobilszámod: Lakcím: Ár : Hamarosan a fizetést és az alapok megszerzéséért a Futárszolgálat az otthonában kényelmesen eljut. Send Money, Pay Online or Set Up a Merchant Account - PayPal PayPal is the faster, safer way to send money, make an online payment, receive money or set up a merchant account. paypal.com

István, 2017. november 20. - hétfő 22:50

Jófogáson autót adnék el. Angol szöveg érkezik a +36208100254 számról: "Hello I just saw your advert on jofogas is the car still up for sale? If yes please reply back to my mail henkerobert7@outlook.com thanks." Később írt még három számot: +447031968643 or +447031985650 or +447031950872 (azt írja németországban él, de a számok angolok) Aztán jött a PayPal rész. Hol lehetne felnyomni a szarháziakat? Egyelőre írtam a spoof@paypal.com címre.

Bordás Erika, 2017. november 13. - hétfő 22:07

romanpepe04061@gmail.com és címről próbálták meg hasonló módszerrel kicsalni a fényképezőmet. Email a banktól (Bank Of Austria) átutalt de zárolt számla... Küldök nekik egy képeslapot! ;)

Chris, 2017. november 08. - szerda 14:59

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a €3000 és €80,000,000 Max vagyunk megbízható, eredményes, gyors és dinamikus, 100% garantált kölcsönök .A kamatláb az összes hitelek (3%) ha érdekelt, hogy vissza us.email lapolendersfirm@gmail.com

Forgi, 2017. november 05. - vasárnap 13:59

Sziasztok ! Nálam eddig az alábbi e-mail címekről próbálkoztak fotós cuccok megszerzésével a szokásos módszerekkel : barbaraterrilea@gmail.com romanpepe04061@gmail.com Vigyázzatok ! Csak akkor postázzatok bármit, ha a pénz megérkezett a számlátokra. Üdv Attila


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés