Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Picuuur, 2015. május 13. - szerda 18:46

carickjohn@gmail.com alatt újra dolgozik az illető tőlem bringát akart venni a Nigériában lévő lányának From: John Carick Date: 2015-05-10 12:40 GMT+02:00 Subject: Re: 16" ... To: Thanks for the mail... Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present and I will like to know the total cost including the shipment fees via (EMS post) to my Daughter. You can as well send me more pictures, Payment will be made via Bank transfer . Regard

Picuuur, 2015. május 13. - szerda 18:44

carickjohn@gmail.com alatt újra dolgozik az illető tőlem bringát akart venni a Nigériában lévő lányának From: John Carick Date: 2015-05-10 12:40 GMT+02:00 Subject: Re: 16" ... To: Thanks for the mail... Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present and I will like to know the total cost including the shipment fees via (EMS post) to my Daughter. You can as well send me more pictures, Payment will be made via Bank transfer . Regard

Marcipan, 2015. május 03. - vasárnap 20:47

A csalás megjelent fordított felállításban is. Német hirdetési oldalon (local24.de) fényképezőgép a piaci árnál olcsóbban. Telefonszám nincs, e-mailre angolul válaszol. Személyes átvételre nincs lehetőség, de szívesen postáz, postaköltség nélkül, akár Magyarországra is. A vázolt ügymenet; Regisztráljuk az adás-vételt egy logisztikai cég oldalán (www.e-t-l.eu) Én, mint vásárló fizessem be a vételárat az E-T-L számlájára (nincs banki utalás csak Western Union és Money Gram) A cég kiszállítja nekem a megvásárolt terméket. Nekem, mint vevőnek 7 napom van ellenőrizni a megvásárolt árut, és az eladó csak akkor kapja meg a befizetett vételárat, ha leigazolom, hogy rendben megérkezett a megvett termék. Az E-T-L cég állítólag egy Dublin-London stb székhelyű angol cég. Érdekes, hogy a honlap domainjét Németországban jegyezték be 2015.04.15.-én egy Német, ingyenesen regisztrálható e-mailcímről. A hírdetést 2015.04.20.-án adták fel (5 nappal a weboldal regisztrációja után!) Miután megírtam az eladónak, hogy a megadott logisztikai cég nem ellenőrizhető, ezért így nem biztonságos nekem az ügylet, szó nélkül elállt az eladástól. Az eladó neve: Kerstin Morgenster Az e-mail, amit használ: kw27067@gmail.com A csaló weboldal: www.e-t-l.eu A domain adatai: Domain Domain name e-t-l.eu Status REGISTERED (What this means) Registered April 15, 2015 Expiry date April 15, 2016 Last update April 15, 2015, 12:50 pm Registrant Language English Email Onsite Name Host Master Organisation united-domains AG Language English Address Phone Fax Email Registrar Organisation united-domains AG Website www.united-domains.de

marika1955, 2015. május 01. - péntek 08:32

A csalók tudnak hamis Paypal számlát gyártani és elküldeni neked a másolatot, erre figyelj oda. Ne higyj neki!! Soha nem fog neked pénzt utalni. Ha kapsz egy emailt Paypal- tól, hogy pénzed érkezett és a megadott linken jelentkezz és ellenőrizd, soha ne tedd! Soha ne lépj be levélben küldött linkről! Ellopják az adataidat és a pénzedet.

Vargabazsaa, 2015. április 21. - kedd 13:01

Jelezném azoknak akik mostanában találták meg az oldalt, hogy még mondig folynak ezek az üzletek. A csaló aki betalált engem Adams smith (gondolom h facebookot ne találjak) az e-mailje: damssmith4@gmail.com nekem paypalra utalná a pénzt, meglátjzk mi lesz, de ameddig nem kapok pénzt (szerintem nem is fogok) addig nem adom fel. Nekem egy kedves postán dolgozó kolléga hívta fel a figyelmemet erre, én meg mondtam, hogy jó lesz ez... Aztán rákerestem azért, és igaza lett. Mostmár szivatni fogom, kérek tőle pénz a postázásra, stb stb... Meglátjuk mi lesz. Köszönöm a cikket!

szabi, 2015. április 17. - péntek 21:58

az új neve john carick, email cime carickjohn@gmail.com.... köszönöm, hogy első találat a google-ben ez az oldal volt :) amúgy a playstatiönökre is fáj a foga :D

419 scam , 2015. március 24. - kedd 00:52

Marika1955 ! December óta több e-mailt is írtam neked a citromail-re, de nem jelentkezel.

419 scam , 2015. március 24. - kedd 00:52

Marika1955 ! December óta több e-mailt is írtam neked a citromail-re, de nem jelentkezel.

xzibit, 2015. március 17. - kedd 16:56

John Carick!!! Csaló! Bikemag apróhirdetésen egy nagyértékű bringát akart elküldetni Nigériába... Szerencsére én se vagyok hülye.. JOHN CARICK!! NIGÉRIAI CSALÁS!!!

marika1955, 2015. március 14. - szombat 09:25

Mrs Farida Stephen! Tudjuk, hogy ez egy csalás. Takarodj innen erről a magyar fórumról!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés