Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kata, 2015. október 14. - szerda 19:56

2015 10. 13. Jófogásos hírdetésemet vásárolná meg Spanyol országból Nigériába. A nigériai cím miatt akadtam erre a cikkre. Számla adatokat kérő és a feladási címet tartalmazó levél: Azonban a fizetési keresztül kell megtenni Bank banki átutalás, mert nagyon biztonságos bármely nemzetközi tranzakciós fogom sürgetni hogy szíveskedjen elküldeni nekem a banki információkhoz való azonnali fizetés kész. Ön is tudja küldeni nekem ezeket az alábbi információkat a fizetés történhet az OK gombra. Számlatulajdonos neve: A bank neve: Fiók IBAN: Tel telefonszám: Ország: Email cím Hogy valaha ezek közül a szállítási címet, hogy a fiam a FedEx. Név: Adekunle Sumisola Cím: No 74 Mokola Város: Ibadan Állam: Oyo állam Ország: Nigéria Zip Code: 23402 Telefonszám: +2349036480599 2015-10-13 23:13

Okos, 2015. október 10. - szombat 18:18

Sziasztok, ma nekem Mike Jeo akarta megvenni az autómat Skóciából emailben.... (racingbazáron hirdettem) mikejeo3@gmail.com. Szerencsére az ilyeneknek nem dőlök már be, rögtön jelentettem a gmail-ben, hogy adathalász email. Jelentsétek ti az ehhez hasonlókat! Üdv, Okos

Kefe, 2015. október 09. - péntek 08:27

fredson James - fieldmarshal222@hotmail.com Ugyanaz a sztori, bringát akar venni a nigériai kislányának ez a gyökér. Vigyázat még mindig aktív, be ne dőlj neki!

Farkas, 2015. szeptember 22. - kedd 15:32

Iggen....És itt a folytatás.! hello am from united kingdoms english ok okay blew the bank detail for payment Account name: Bank account number: Name of the Bank: Swift code total cost+shipping fees! tt van a szállítási cím alatt: Name omotayo akinrodolu Address No 6 Agbowo ui ibadan CITI. IBADAN country NIGERAL Zip code+234 number 07039859542 jelentenem kéne ezt valahol.?

Farkas, 2015. szeptember 22. - kedd 15:31

Ezt a levelet kaptam töle Kedves eladó, Vagyok, UK már megállapodott az ár, amit adtál nekem, hajlandó vásárolni ezt a tételt a saját Unokája iskolás Afrikában, így azonnal láttam, hogy ez a tétel a helyszínen van, forduljon barátom dolgozik Correos Hozzászólás Hivatal a szállítási költség Afrikában, azt mondta, hogy a szállítási költség be........ft tehát azt akarja, hogy kap vissza rám a banki adatait is át a pénzt, ma a teljes költség, valamint a teljes nevét a fizetés. fogok várni, hogy hallani az ön vissza.

Farkas, 2015. szeptember 22. - kedd 15:28

Sziasztok.!Tölem a mai nap szeretné megvásárolni egy fiatalember az unokályának a hirdetésben szereplő S6 edge mobiltelefonom..ami enkem feltünt nagyon hogy mindig majdnem ugyan azt a szöveget irta vissza válasznak.! mit tegyek szerintetek??

Nágel Győző, 2015. szeptember 16. - szerda 21:58

Sziasztok! Nekem az étkező asztal garnitúrámat szerette volna egy bizonyos "GIANNI TONI" megvenni, amely a jófogáson volt hirdetve. Korán reggel SMS-formájában, egy magyar telefonszámról jelentkezett be (+36305555508). Ezt írta:" Hello good morning, regarding your advert on jofogas.hu do you still have the house furniture for sell please reply AT gtoni202@gmail.com". USD-ben kérte az árat, Luxemburgba szerette volna szállíttatni és angol telefonszámot adott meg mint kontakt ((+44) 7024036998 or (+44) 7024088977). Még a fényképes "pontosítást" sem várta meg. Azonnal fizetni akart a Pay-Palon keresztül. Azt írta, hogy, ha nincs pay-palom, akkor hozzak létre egy fiókot. Természetesen nem mentem bele, mert kezdtem gyanakodni és lezártam.

Nágel Győző, 2015. szeptember 16. - szerda 21:57

Sziasztok! Nekem az étkező asztal garnitúrámat szerette volna egy bizonyos "GIANNI TONI" megvenni, amely a jófogáson volt hirdetve. Korán reggel SMS-formájában, egy magyar telefonszámról jelentkezett be (+36305555508). Ezt írta:" Hello good morning, regarding your advert on jofogas.hu do you still have the house furniture for sell please reply AT gtoni202@gmail.com". USD-ben kérte az árat, Luxemburgba szerette volna szállíttatni és angol telefonszámot adott meg mint kontakt ((+44) 7024036998 or (+44) 7024088977). Még a fényképes "pontosítást" sem várta meg. Azonnal fizetni akart a Pay-Palon keresztül. Azt írta, hogy, ha nincs pay-palom, akkor hozzak létre egy fiókot. Természetesen nem mentem bele, mert kezdtem gyanakodni és lezártam. Idézem a többit is: "I'm satisfied with the price & condition. I am buying it internationally to luxembourg and i would pay you through PayPal into your PayPal account directly as it is the fastest & easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about paypal charges as i would be paying for it & about the transportation, i shall arrange for a transport agent to come to your home directly for the pickup. So if you accept this transaction, you should send me your info requested below if you have an account already with paypal or you may send me a PayPal Money Request:- Name : PayPal Email : Mobile Number: Total Price : But if you don't have an account with PayPal just longin to (www.paypal.com) and register with them. When you are done with the registration send me the email used for the registration with PayPal so i can pay into your paypal account immediately and then we can arrange for my transport agent to come for the pick up, after you would have received your money. I will need your home address & telephone number for the pick up to be arranged. i expect your reply soon :) . my tell (+44) 7024036998 or (+44) 7024088977 Thanks,"

Nágel Győző, 2015. szeptember 16. - szerda 21:55

Sziasztok! Nekem az étkező asztal garnitúrámat szerette volna egy bizonyos "GIANNI TONI" megvenni, amely a jófogáson volt hirdetve. Korán reggel SMS-formájában, egy magyar telefonszámról jelentkezett be (+36305555508). Ezt írta:" Hello good morning, regarding your advert on jofogas.hu do you still have the house furniture for sell please reply AT gtoni202@gmail.com". USD-ben kérte az árat, Luxemburgba szerette volna szállíttatni és angol telefonszámot adott meg mint kontakt ((+44) 7024036998 or (+44) 7024088977). Még a fényképes "pontosítást" sem várta meg. Azonnal fizetni akart a Pay-Palon keresztül. Azt írta, hogy, ha nincs pay-palom, akkor hozzak létre egy fiókot. Természetesen nem mentem bele, mert kezdtem gyanakodni és lezártam. Idézem a többit is: "I'm satisfied with the price & condition. I am buying it internationally to luxembourg and i would pay you through PayPal into your PayPal account directly as it is the fastest & easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about paypal charges as i would be paying for it & about the transportation, i shall arrange for a transport agent to come to your home directly for the pickup. So if you accept this transaction, you should send me your info requested below if you have an account already with paypal or you may send me a PayPal Money Request:- Name : PayPal Email : Mobile Number: Total Price : But if you don't have an account with PayPal just longin to (www.paypal.com) and register with them. When you are done with the registration send me the email used for the registration with PayPal so i can pay into your paypal account immediately and then we can arrange for my transport agent to come for the pick up, after you would have received your money. I will need your home address & telephone number for the pick up to be arranged. i expect your reply soon :) . my tell (+44) 7024036998 or (+44) 7024088977 Thanks,"

Beatrix25, 2015. augusztus 26. - szerda 16:29

Sziasztok! Engem Linda Johanssen (linda.johanssen@yahoo.com) talált meg nagyon vigyázzatok vele. Szokásos nagybácsis sztori nigériában, több pénzt ajánl... Csaló!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés