Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Melinda, 2016. február 11. - csütörtök 14:47

Tőlem is pont ma ugyanígy menyasszonyi ruhát akart venni egy kanadai nő az unokatestvérének Nigériába. Bakker, jó hogy volt olyan kedves a postai ügyfélszolgálaton a hölgy, hogy szólt nézzek rá erre az oldalra. De gáz.

Tímea, 2016. február 11. - csütörtök 11:41

Tőlem ma akart menyasstonyi ruhát venni az unokatestvérének egy kanadai nő nigériéba kellett volna postázzak, amikor a postaköltségnek szerettem volna utánajárni akkor akadtam rá erre a fórumra. Name.. Juliet Tony Address.. 3, Aderibigbe Street U.I City.. Ibadan State.. Oyo Country.. Nigeria Zip Code.. 23402 Köszönöm a segítséget és nyilván nem megyek bele ebbe az "eladásba".

Horváth József, 2016. január 19. - kedd 13:49

Tőlem a héten akart venni John Carick a lányának Nigériába. Nem adtam, majd ha megjelenik a számlámon a pénz. Szerencsére.

Horváth József, 2016. január 19. - kedd 13:44

SZiasztok, Még mindig aktuális. Tőlem a héten akartak megvenni bringát. Szerencsére nem adtam. John Carick volt az illető neve.

László, 2016. január 12. - kedd 13:03

John Carick nálam is jelentkezett, a kamerámat akarja megvenni. Még levelezünk, egész jól szórakozom... :)

László, 2016. január 12. - kedd 13:02

John Carick nálam is jelentkezett, a kamerámat akarja megvenni. Még levelezünk, egész jól szórakozom... :)

Gábor, 2015. december 31. - csütörtök 12:19

John Carick ( carickjohn@gmail.com ) dh bringát vett volna tőlem 2015.12.27.-én jelentkezett. Rákerestem az email címére és ezt az oldalt dobta ki, úgyhogy köszönöm nektek. ez volt az első levele: Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present and I will like to know the total cost including the shipment fees via (EMS post) to my Daughter. You can as well send me more pictures, Payment will be made via Bank transfer . ​Regard

Földi Ádám, 2015. december 24. - csütörtök 14:35

Carick John Szintén iPad minit akart tőlem venni, csak most a lányának, de gyanús lett, hogy azt sem érdekelte ez ipad air vagy ipad mini. gerardfilip56@gmail.com musulori@gmail.com mail címeken próbálkozott.

Földi Ádám, 2015. december 24. - csütörtök 14:35

Carick John Szintén iPad minit akart tőlem venni, csak most a lányának, de gyanús lett, hogy azt sem érdekelte ez ipad air vagy ipad mini. gerardfilip56@gmail.com musulori@gmail.com mail címeken próbálkozott.

Mészáros Attila, 2015. december 24. - csütörtök 11:08

Benjamin Peter Tőlem egy Macbook Pro Retinát szeretett volna megveddi ez az afrikai manó :) unokatestvérének. Keresgettem hogy Nigériába mi a felhozatal és itt jutottam ki,természetesen minden nagyon hihető volt egy darabig amíg rá nem kerestem atelefonszámra amit megadott. +2348180294471 Name: Newton Gabriel Address: YK09 box Dugbe State: Oyo State City: Ibadan Postal Code: 23402 Country: Nigeria Természetesen ilyen szám nem létezik!!!!! Mellékelem az állítolagos befizetési bizolylatát!!!! ---------- Forwarded message ---------- From: service@intl.paypal.hu. Date: Thu, Dec 24, 2015 at 8:27 AM Subject: PayPal Instant Payment Received (Transaction ID-TF0000366374088ID). To: peeben19@gmail.com PayPal Have you received a New Fund! Dear Tényi Magdolna, This message confirms that the sum of 345,000.00 HUF has been sent to you by Benjamin Peter via Online Payment Services. Below are the instructions you must follow to get the money unlocked into your bank account. Please find the necessary Payment Details below: Reversals : This method of payment can not be reversed. Status : Pending - Awaiting Shipment Receipt Scanned Copy. Seller Protection - Eligible ***Transfer Receipt Confirmation*** BUYER'S ACCOUNT DETAILS Account Name Account Number Bank Name Account Type Payment Type Amount Transfer Benjamin Peter 891248902** BANK OF ENGLAND® Current Account Secured 345,000.00 HUF Transaction Summary: Item Amount 330,000.00 HUF Shipping Fees 15,000.00 HUF Total 345,000.00 HUF TRANSACTION ID TF0000366374088ID Quantity 1 Item Description Macbook Pro Shipping Company EMS SpeedPost Shipping Address Name: Newton Gabriel Address: YK09 box Dugbe State: Oyo State City: Ibadan Zip Code: 23402 Country: Nigeria Account Details for Remittance Account Name: Tényi Magdolna IBAN: HU10918001-00000069-58710000 Swift Code: BACXHUHB Bank Name: UniCredit Bank Email: meszarosattila7501@gmail.com Country: Hungary Important Note: This PayPal® payment of 345,000.00 HUF has been deducted from the buyer's account and has been "APPROVED" but will not be credited to your account until the shipment reference/tracking number is sent to us for verification. This security measure is embark on, due to the fact that the buyer was subscribed under PayPal User Protection Policy so as to secure the buyer's transaction. We alert you to tell you your money is been "Pending" since we have not received any Reference Tracking details for the shipment verification. Warning: Do not provide the Reference Tracking details to the buyer till we confirmed the Postage and your account been credited. Note: We advise you to get back to us with the Reference Tracking details once the goods is been posted at service@intl.paypal.com before your funds can be Processed. You have to undergo through this process due to security measure and to ensure safety on the both side. Thank you for using PayPal! The PayPal Team. PayPal Email ID: P542.0


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés