Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mária Ádám, 2018. február 25. - vasárnap 16:01

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

Biszi, 2018. február 14. - szerda 17:14

Az előttem szólót ismételném. Pont ma jött jófogásos átverés Csehországból Cheesan Dayo névvel. Átutalásról érkezett levél Bank of Austria címzettől, de a hozzá tartozó email cím @europe.com ami nem a banké. Az adatai: Name: Cheesan Dayo Address: Suite #14674 Slevacska 476/2A City: Rumburk Post Code: 40801 Country: Czech Republic

Oli, 2018. február 11. - vasárnap 18:27

Nálam is ez nyomorult próbálkozott: tamaz04061@gmail.com valamilyen idióta emailcímről küld levelet először a Bank of Austria ami a Unicreit lenne, de kamu az egész. Ez a cím pedig valami gyárépület csehországban: This is shipping address: Name: Cheesan Dayo Address: Suite #14674 Slevacska 476/2A City: Rumburk Post Code: 40801 Country: Czech Republic Jófogáson próbálta a laptopot amit hirdetek lenyúlni.

bilibok, 2018. február 04. - vasárnap 23:40

Az én eladó iPhonpmra is jött egy érdekes levél, szintén Nigériába kérnék a készüléket. Ime: Hi, Thanks for the reply. I'm from United Kingdom? I'm actually purchasing this phone for my son that is studying in Nigeria for his project purposed. So i want you to calculate the price of the phone with the postage fee to Nigeria through Standard Post Registered Mail for delivery and get back to me with the total cost. Do you have bank account for the payment? I'll provide the delivery address once the payment done. Best regards, Mrs Anastasia Nem is válaszoltam neki, ez is a csaláspróbálkozások egyike!

Claudia, 2018. január 28. - vasárnap 14:31

Sziasztok! Én ma futottam bele egy Kenyai vásárlóba, de azonnal éreztem, hogy itt valami nem stimmel. Utána néztem és igazam lett. Kamu nő: Melissa Lincoln (email cím: melissalincoln120@gmail.com) néven a lányát, Charity Kamunya-t lepné meg.

VagyokValaki, 2018. január 17. - szerda 12:47

Jófogáson hirdettem. +36208100254 számról jött angolul SMS, hogy adjak email címet, megveszi a cuccomat. lovetthenry2019@outlook.com Gyanús lett, hogy Telenoros magyar számról miért kell angolul írni, de azért válaszoltam az SMS-re. Válaszában azt írta az Egyesült Államokba kérné a cuccomat. Na ezt már nem vettem be. Még jó, hogy idetaláltam, nem bosszankodom legalább. Ez a blog már majdnem 8 éves. Hogy lehet az, hogy a csalók nem buktak még le. Még mindig próbálkoznak, sajnos.

VagyokValaki, 2018. január 17. - szerda 12:46

Jófogáson hirdettem. +36208100254 számról jött angolul SMS, hogy adjak email címet, megveszi a cuccomat. lovetthenry2019@outlook.com Gyanús lett, hogy Telenoros magyar számról miért kell angolul írni, de azért válaszoltam az SMS-re. Válaszában azt írta az Egyesült Államokba kérné a cuccomat. Na ezt már nem vettem be. Még jó, hogy idetaláltam, nem bosszankodom legalább. Ez a blog már majdnem 8 éves. Hogy lehet az, hogy a csalók nem buktak még le. Még mindig próbálkoznak, sajnos.

AnnMaryT, 2018. január 15. - hétfő 20:31

Startaprón hirdettem egy telefont...Aztán jöttek a furcsaságok.Kanadai,de nigériai nagybácsinak lenne a telefon!!!:OPersze oda kellene küldeni,de nem jól vàltottam át a pénzt,azt se vette észre,hát szóval sok sebből vérzett a sztori.Utalás napjan reggel írt,hogy nem engedte a bank USD-ban utalni a pénzt,csak euróban,ami ugye még drágább is,így 300 USD helyett 300 eurót küldött.Deeeee fel kéne adni előbb a csomagot és a bank majd ezutàn utalja a teljes összeget!!!Pfff egy vilàg omlott bennem össze hogy mit ne mondjak!Egyrészt a kedves nigériaiak és tàrsaik miatt,mert át akartak vágni,másrészt meg magam miatt...mert majdnem hagytam magam egy új telefon reményében áthintáztatni!Az e-mail cím màr önmagában érdekes volt a név miatt:sandragravizts@yahoo.com!!! És a bank neve Bank of America!

AnnMaryT, 2018. január 15. - hétfő 20:29

Startaprón hirdettem egy telefont...Aztán jöttek a furcsaságok.Kanadai,de nigériai nagybácsinak lenne a telefon!!!:OPersze oda kellene küldeni,de nem jól vàltottam át a pénzt,azt se vette észre,hát szóval sok sebből vérzett a sztori.Utalás napjan reggel írt,hogy nem engedte a bank USD-ban utalni a pénzt,csak euróban,ami ugye még drágább is,így 300 USD helyett 300 eurót küldött.Deeeee fel kéne adni előbb a csomagot és a bank majd ezutàn utalja a teljes összeget!!!Pfff egy vilàg omlott bennem össze hogy mit ne mondjak!Egyrészt a kedves nigériaiak és tàrsaik miatt,mert át akartak vágni,másrészt meg magam miatt...mert majdnem hagytam magam egy új telefon reményében áthintáztatni!Az e-mail cím màr önmagában érdekes volt a név miatt:sandragravizts@yahoo.com!!!

AnnMaryT, 2018. január 15. - hétfő 20:29

Startaprón hirdettem egy telefont...Aztán jöttek a furcsaságok.Kanadai,de nigériai nagybácsinak lenne a telefon!!!:OPersze oda kellene küldeni,de nem jól vàltottam át a pénzt,azt se vette észre,hát szóval sok sebből vérzett a sztori.Utalás napjan reggel írt,hogy nem engedte a bank USD-ban utalni a pénzt,csak euróban,ami ugye még drágább is,így 300 USD helyett 300 eurót küldött.Deeeee fel kéne adni előbb a csomagot és a bank majd ezutàn utalja a teljes összeget!!!Pfff egy vilàg omlott bennem össze hogy mit ne mondjak!Egyrészt a kedves nigériaiak és tàrsaik miatt,mert át akartak vágni,másrészt meg magam miatt...mert majdnem hagytam magam egy új telefon reményében áthintáztatni!Az e-mail cím màr önmagában érdekes volt a név miatt:sandragravizts@yahoo.com!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés