Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Peti, 2016. április 02. - szombat 11:20

John Carick nálam is bepróbálkozott egy biciklivel. Ugyan ez a forgatőkönyv, brit, és nigériában egyetemre járó (tök valószínű, a brittek körében nagyon népszerűek a nigériai egyetemek) unokaöccsének vagy kinek kéne elküldenem a bicót.

Ruru, 2016. március 30. - szerda 19:29

Sziasztok! Engem is megtaláltak, és sajnos csak késōn észleltem, hogy csalàs. Annyira jól elōadta a dolgot, hogy addig el is hittem, amíg a csomag feladását követōen még 82 eurot kellett volna nekem elküldeni, és olyan értelmetlen dolgokkal magyarázta a "bank" amelyeket szinte nem is tudtam értelmezni. Miért kéne még nekem fizetnem, ha én vagyok az, akinek a pénzt meg kéne kapnia? Szerencsére mellettem volt egy igaz barát, s ma megpróbáltuk a postán ezt megakadályozni, de túl okos a csaló, s nem véletlen, hogy a nyomkövetés számát kérte. Milyen furcsa, hogy pont akkor érkezett az email a 82 euroval kapcsolatban, miután màr nem lehetett visszavonni a csomag szállítását, igaz? Ezt követōen a délutánunkat a rendōrségen töltöttük, akik nagyon segítōkészek voltak. Minden adatot megadtam nekik, ahova küldenem kellett a csomagot, a másik címet, ahova a pénzt kellett volna küldeni, illetve a fószer ema címét, ahol leveleztünk. Az már tudatosult bennem, hogy a csomagot már nem látom, s tanultam az esetbōl, nem szabadna mindenirōl a jót (túl jót) feltételeznem, mint ahogy mindig teszem, de nem hagyom annyiban a dolgot a rendōrségnél, mert ha màr én megjàrtam ezzel, legalább kapjàk el a csalókat, és a hozzàm hasonló kissé naív embereket ne tudjàk megvezetni. Ugyan ez egy veszteség, de optimista vagyok, legalább idōben kapcsoltam, s nem voltam olyan buta, hogy a semmiért még 82 eurot kidobjak, mintha én gazdagéktól jöttem volna. Remélem ez egy jó példa arra, hogy ha interneten árulunk valamit azr CSAK orszàgon belül adjuk el. Remélem, hogy hamar megkapják a csalók a méltó büntetésüket.

Roxy, 2016. március 16. - szerda 10:39

Sziasztok. Minket is megtalált egy cipőért Karls Tony nevezetű ember, Usa-ba kérte először. Ír bankban intézte az utalást, aztán Nigeriába kérte a lányának, mindent a cikk leírása szerint. Mindenki csak óvatosan! :( (Mi jófogáson hírdettünk)

Roxy, 2016. március 16. - szerda 10:38

Sziasztok. Minket is megtalált egy cipőért Karls Tony nevezetű ember, Usa-ba kérte először. Ír bankban intézte az utalást, aztán Nigeriába kérte a lányának, mindent a cikk leírása szerint. Mindenki csak óvatosan! :( (Mi jófogáson hírdettünk)

Roxy, 2016. március 16. - szerda 10:38

Sziasztok. Minket is megtalált egy cipőért Karls Tony nevezetű ember, Usa-ba kérte először. Ír bankban intézte az utalást, aztán Nigeriába kérte a lányának, mindent a cikk leírása szerint. Mindenki csak óvatosan! :( (Mi jófogáson hírdettünk)

Andi, 2016. március 15. - kedd 18:03

Sziasztok! Szintén zenész! Ugyan azzal a szöveggel :D :D Figyeljetek .... I really do appreciate your responds , Am From USA ... I am okay with the price i am sending the item to my Daughter over there in Nigeria,am ready to pay any amount for this item , due to the urgency that my Daughter needed this item ok..so am paying you sum of 120euro also with the shipment cost to her address below... However this is my Daughter Address to calculate the shipment cost Name :Olanrewaju Adisat Address : 69 , Ashipa Road City: Oyo Town Zip Code : 23402 County:Nigeria Phone Number :+23408124331264 I will be waiting for your mail today concerning your bank details because i pay your money direct to your account ok.. so reply with your bank details Best regard

VB, 2016. március 15. - kedd 16:10

Sziasztok! Méretprobléma miatt árulok egy menyasszonyi ruhát a jófogáson. Rám talált egy valaki donovan200th@gmail.com email címmel. Se megszólítás, se aláírás (angolul persze) Írtam neki, hogy hogy is tudta elolvasni az én magyar hirdetésemet, és hogy amíg nincs a pénz nálam, addig nem küldök semmit, és azt is bele kell kalkulálni, hogy melyik országba kell küldenem a postaktsg miatt. És vajon hová??? Nigériába... A lányának, de nagyon sürgősen. Minden adatot megadott (persze, ha valós egyáltalán. Az üzenet: I really do appreciate your responds , Am From USA ... I am okay with the price i am sending the item to my Daughter over there in Nigeria,am ready to pay any amount for this item , due to the urgency that my Daughter needed this item ok..so am paying you sum of 300euro also with the shipment cost to her address below... However this is my Daughter Address to calculate the shipment cost Name :Olanrewaju Adisat Address : 69 , Ashipa Road City: Oyo Town Zip Code : 23402 County:Nigeria Phone Number :+23408124331264 I will be waiting for your mail today concerning your bank details because i pay your money direct to your account ok.. so reply with your bank details Best regard Persze, jóval a ruha ára feletti árat akarna érte adni. Nem dőlök be ennek, és figyeljen mindenki erre a címre/ezekre az adatokra is!

S., 2016. március 08. - kedd 17:47

Sziasztok. Tőlem egy Charlotte Daniel (danielcharlotte88@gmail.com) nevű, Kanadában élő személy szeretett volna PLC kártyát venni a Nigériában élő rokonainak. Kb. másfélszeres árat ajánlott postával, ha megadom a bankszámla számomat.

Veronika, 2016. március 05. - szombat 09:51

Sziasztok. Tőlem egy Daniel Charlotte nevű, Kanadában élő személy szeretett volna párnát venni a Nigériában élő rokonainak. Másfélszeres árat ajánlott, ha megadom a bankszámla számomat.

XY, 2016. február 27. - szombat 08:59

Éééés megint megtalált egy....Ramires Lourent. Hihetetlen!! Nem telt el két hét, és itt a másik. De neki már leírtam a magamét! Ismét a topapro.hu-n talált meg, úgyhogy onnan törlöm a hirdetésem. Zoltán, írd le neki, hogy fel van jelentve "nem tudom, hol" :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés