Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ratman, 2016. június 27. - hétfő 13:08

Az semmi, "énrám" már az FBI és az Interpol is körözést adott ki, mivel - és most kapaszkodjon mindenki - az állítólagos "Paypal" felhasználási szabályzatát megszegtem (nem utaltam el egy bizonyos összeget... tök hihető, nem?). Minderről maga a "Paypal" értesített. (Az, hogy amúgy nincs is paypalom, most mellékes.) :D

Gábor, 2016. június 25. - szombat 18:04

Sean Eury egy jófogás hirdetésem alapján keresett meg. Zongorát vett és hamis e-mailt küldött egy PayPal utalásról. 400 euroval akart lehúzni, azt mondta ennyi lesz a zongora szállítási költsége, és ezt én előre rendezzem. Elképesztő mik vannak! Senki ne válaszoljon neki, az a legbiztonságosabb...

Gábor, 2016. június 25. - szombat 18:04

Sean Eury egy jófogás hirdetésem alapján keresett meg. Zongorát vett és hamis e-mailt küldött egy PayPal utalásról. 400 euroval akart lehúzni, azt mondta ennyi lesz a zongora szállítási költsége, és ezt én előre rendezzem. Elképesztő mik vannak! Senki ne válaszoljon neki, az a legbiztonságosabb...

Kidy , 2016. június 22. - szerda 22:13

Ma nálam is bepróbálkozott Mr. Sean. A telefonszam +36/30-344-4421

Ratman, 2016. június 22. - szerda 18:59

seaneury12 úr még mindig dolgozik, (alig pár perce érkezett egy gyanús sms) vigyázzon mindenki!

Ratman, 2016. június 22. - szerda 18:58

seaneury12 úr még mindig dolgozik, (alig pár perce érkezett egy gyanús sms) vigyázzon mindenki!

hhantiscamhungary, 2016. június 19. - vasárnap 17:39

Én is kapcsolatba kerültem velük, még régebben, én nem dőltem be, röviden: más se tegye. Én rendszeresen olvasom ezt a fórumot, így ha valaki valamiben nem biztos, az nyugodtan kérdezhet itt, csak tegyétek hozzá hogy nekem szánjátok a kérdést. Az én scammeremnek drosslerjana@outlook.com az e-mail címe, aláírás nem volt, az e-mail felhasználóneve volt Drossler Jana. Még márciusban írt, PayPal adatokat kér minden e-mailjében.

Újabb adatok, 2016. június 09. - csütörtök 15:36

Egyébként először én is SMS-t kaptam a 06208100251 számról mindkét esetben. Én írtam neki először e-mailt a megadott címre, és arra válaszolt. SMS-ben lehet neki válaszolni, de kb. 1 másodperccel az SMS elküldése után, szintén SMS-ben az jön vissza, hogy nem tudták értelmezni az üzenetemet, küldjem újra. Illetve, hogy ismeretlen kulcsszo. "Elvileg" normál díjas szám. Egyébként Ivett, és Andrea, ha gondoljátok keressétek fel a DiMoCo Hungary Kft. WS név alatt futó sms-számlázó céget, a tudakozó szerint az általatok írt szám az ő számuk. Sok sikert, és mégegyszer: Senki ne dőljön be! Eléggé elnéptelenedett mára ez a fórum, de azért ha találok még ilyen csalókat, azt megosztom itt, hogy akik Google-ön keresnek rá a címre/telefonszámra, azok azért informálódjanak. Egyébként plusz tapasztalat a végére, hogy az "elvileg" PayPal-tól kapott kamu e-mail a spam mappába ment + amit azoknál az e-maileknél, ahol kedves vevőim a kifizetésről beszélnek, és hogy hova utaljak, ott figyelmeztet a Gmail, hogy vélhetően adathalász levél, ami nem teljesen igaz, de tény, hogy kártékony.

Újabb adatok, 2016. június 09. - csütörtök 15:14

Engem is megkeresett később seaneury100@gmail.com, de ez már több sebből vérzett. Ugye én már előtte Drossler Janával is leveleztem, és tartalmilag nagyjáól megegyeztek az e-mailek, pl. a PayPal ál-e-mailben mindkét alkalommal ugyanaz a helyesírási hiba szerepelt, stb. de ennek ellenére nem teljesen szóról szóra ugyanazok voltak a levelek. A dolog ott bukott meg, hogy a szállítási ügynökének az adatai viszont teljes egészében egyeztek azzal, akit Drossler Jana is megadott, és amit az előző hozzászólásban leírtam. Az meg a hab a tortán, hogy bizonyos Mr. Sean Eury nevű vásárlóm először MoneyGram-en kérte a szállítási díjat, később már Western Union-on. Drossler Jana esetében 65ezer forint volt a szállítási díj, Mr. Sean Eury-nál már csak 55ezer. Szerintem úgy van vele, hogy bármennyit, csak utaljak már. :D . Egyébként ruhát hirdettem, ami nem valószínű, hogy kell neki, mert többször kérdeztem, hogy hova akarja vinni és mikor, de erre azt írta, hogy akkor jön a szállító, ha utaltam a pénzt... No comment. Egyébként megadott egy valóban létező szállítási céget, hogy ott dolgozik az ő szállítási ügynöke is, de hamar rájöttem ennek is az igazság-tartalmára, ugyanis még a cég honlapja is figyelmeztet, hogy csalók élnek vissza a cégük nevével. Drossler Janával való levelezésem vége az lett, hogy kértem, hogy linkelje már legyen szíves a terméket, amit megvenne, mert több dolgot is árulok (ez nem igaz :D ), és ezután már nem írt. Mr. Sean Euryval még jelenleg is levelezek, sajnos hiába kértem telefonszámot, nem adott, így hanganyag nem lesz belőle. :/ De azért húzom még az idegeit egy kicsit :D

Újabb adatok, 2016. június 09. - csütörtök 14:55

Sziasztok! Én írtam május 30-án ide, de akkor most pontosítok. Valóban a service@intl.paypal.com csak a FELHASZNÁLÓNÉV, a valódi e-mail cím az Ivett által is írt online@paymentverificaton.org. A PayPal utánzat levélnél azért egy új név van megadva, mert "elvileg" azok az adatok a kedves vevőnk szállítási ügynökének az adatai. Nálam ez volt: Name : James A Roberson City: Orlando State: Florida Zip Code: 32807 Country: USA.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés