Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Újabb adatok, 2016. július 15. - péntek 10:51

Na akkor következő emberünk. Kerékpárokra vadászik a Jófogáson. Aláírás nincs, e-mail cím: kaiido.pierre@gmail.com.

Újabb adatok, 2016. július 11. - hétfő 13:14

Nnah, megjelent "a nigériai csaló" a róluk szóló cikk alatt. Végülis tök hihető. Ezek után 1000% hogy őket fogom választani (irónia) , főleg hogy egy ilyen nagyon profi nigériai hitelezővel már egy fórumozó megosztotta a tapasztalatait. De akkor röviden: leveleztek, megadod az adataidat, emberünk látja hogy megbízol benne, mond egy dátumot hogy kb. mikor jelentkezik újra, akkor tényleg jelentkezik de hirtelen eszébe jut hogy ilyen-olyan költségek miatt S.O.S. át kell utalnod egy (általában 50-200ezer forintig terjedő) összeget Western Unionnal Nigériába, és amennyiben nem utalsz, csúszik a kifizetés, és később kapod meg a hitelt. És így megy addig, amíg az áldozat fizet. Pénzt sohasem kapsz. Tulajdonképpen ez is a "419-Scam" egyik fajtája, hasonlóan a Magyarországon népszerűvé vált apróhirdetési csaláshoz, amiről a cikk is szól. Tehát, nem tanácsos hitelt kérni tőlük. Egyébként a fogyasztok.hu oldalt rendszeresen spamelik a hülyeségeikkel, merem remélni, hogy - legalább ezek után - senki nem fizet.

Bishop, 2016. július 11. - hétfő 09:10

Helló, Én Bishop t, d Jakes, egy privát kölcsön hitelező, aki életet ad időt lehetőséget hitelek. Szüksége van egy hitel sürgősen ki fizeti az adósságait, vagy szüksége van egy kölcsön, hogy fokozza az üzleti? Meg kellett volna utasítani a bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy jelzálog? keres többet, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémák a múlté. Mi pénzt adnak kölcsön az rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, hogy fektessenek be az üzleti egy 2% -os. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi az a megbízható és a kedvezményezett segítséget, és lesz hajlandó felajánlani a hitel. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen: (bishopjakesloancompany@gmail.com)

Anita, 2016. július 07. - csütörtök 16:23

Sziasztok! Én is jófogáson hirdetek, szintén menyasszonyi ruhát, Sean Eury (seaneury111@gmail.com) nálam az alábbi telefonszámmal jelentkezett sms-ben, magyarul: +36707177500. Sztori ugyanaz, mint a már leírtak, tőlem 200Eurot akart szállítási díjként kicsalni, amit állítólag elutalt pluszban a díj mellé paypalon keresztül. Azóta is zaklat, előbb kedveskedő kérlelő levéllel, azóta már a jogi lépésekkel fenyegetőzik. Sajnos én csak ezután kezdtem el utánakeresni a telefonszámnak és az e-mail címnek, de úgy látom, nem vagyok egyedül a problémával :(

Újabb adatok, 2016. július 05. - kedd 11:36

Ratman, nem egy ilyet kaptál teljesen véletlenül? :D "Azt észleltük, hogy megértsük, hogy nem áll szándékában átadása" valamennyi "Ft szállítási díj az ellenőrzés a tranzakció közted és Sean Eury . PayPal szívből ajánljuk, hogy töltse ki a tranzakció a következő 24 órában, mint elmulasztása azt eredményezi, hogy a korlátozó fiókja hozzáférés és jogi lépéseket (ek) ellen személyesen, ahogy azt már letöltöttük az összes személyes adatait adatbázisunkból és készek vagyunk arra, hogy megfelelő jogi lépéseket (ek) ellen. Mi már tájékoztatta az FBI és az Interpol a megsértése PayPal utasításait, és a felhasználók megállapodás törvény az 2004-es törvény, együttműködve a világ bűnüldöző szerv. Ön várhatóan reagálnak ebben a vitában, mielőtt a következő 24 órában a szükséges Money Gram Részletek a megfelelő ellenőrzést.. Lépjen kapcsolatba PayPal ügyfélszolgálatot ide kattint vagy válaszoljon erre az e-mail segítségével a válasz gombra a postafiók és jegyezze fel a fenti tranzakció azonosítóját gyors felismerése ezt a tranzakciót. Tisztelettel, A PayPal csapat." Jók a megérzéseim, hogy ugyanezt kaptad angolul?

Újabb adatok, 2016. július 05. - kedd 11:27

Benjamin Milner (ja.minerr@gmail.com) még mindig aktív. Kivételesen nem sablonokból, előre megírt leveleleket küld, hanem rendesen, arra válaszol amit kérdeztem. Bár kicsit mintha ideges lenne, de az lehet azért mert már emlékszik rám hogy más álnévről is már levelezett velem :D . A termék (laptop) előre utalását kéri. Leírta hogy a fiának kéne a gép Angliába. Erre én kértem a címet, leírtam a pontos árat, megkérdeztem hogy utánvéttel akar-e fizetni (ezt elrontottam kicsit. :D ajándékot utánvéttel, ebbe később ő is belekötött), sőt jó fej voltam mert még azt is megírtam hogy van egy ismerősöm aki a Postán dolgozik, és ő tudna nekem segíteni ha valamit nem értek. Rekt :D . Emberünk válasza megcímzés, aláírás nélkül, főként angolul, + 2 szó magyarul :D : leírja, hogy előre utalással fizetne, mert nem tud egy ajándékot utánvéttel, + leírja, hogy ok, de a "Hungarian Post" és az "EMS Magyar Posta" két különböző cég. :DD . magyarul azt akarja, hogy postai ismerősömtől még véletlen se kérjek segítséget. Mondjuk ezen nem lepődöm meg. Már szerintem gyanakszik.

Boglárka, 2016. július 03. - vasárnap 10:56

Sziasztok!Én is hirdetek egy esküvői ruhát a Jófogáson, és szintén magyarul, seaneury111@gmail.com aláírású illető keresett meg sms-ben. Később angolul írt e-mailt. :( Nagyon örülök, hogy erre az oldalra bukkantam, mert nem gondoltam volna, hogy így is átverik az embereket. A telefonszám, amiről írt: +36 20 810 0251.

Boglárka, 2016. július 03. - vasárnap 10:56

Sziasztok!Én is hirdetek egy esküvői ruhát a Jófogáson, és szintén magyarul, seaneury111@gmail.com aláírású illető keresett meg sms-ben. Később angolul írt e-mailt. :( Nagyon örülök, hogy erre az oldalra bukkantam, mert nem gondoltam volna, hogy így is átverik az embereket. A telefonszám, amiről írt: +36 20 810 0251.

Boglárka, 2016. július 03. - vasárnap 10:55

Sziasztok!Én is hirdetek egy esküvői ruhát a Jófogáson, és szintén magyarul, seaneury111@gmail.com aláírású illető keresett meg sms-ben. Később angolul írt e-mailt. :( Nagyon örülök, hogy erre az oldalra bukkantam, mert nem gondoltam volna, hogy így is átverik az embereket. A telefonszám, amiről írt: +36 20 810 0251.

Andrea, 2016. július 01. - péntek 07:53

Sziasztok! Egy antik hegedűt árulok a jófogáson és engem MAVRIC NUSRET keresett meg telefonon magyar számról sms-ben angolul, majd egy SEAN EURY szintén sms-ben, de "Magyarul". Már gyanús volt kezdetektől, de amikor a másik is írt és szinte ugyanazt...már tudtam hogy kamu. Folyamatosan a Paypalt erőltetik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés