Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ratman, 2016. augusztus 10. - szerda 08:35

A "bankja" vámot terhelt a "megvásárolt" termékre, miután "feladtam" azt a postán - egy nem létező tabletről van szó, kb 30.000 Ft értékben (a vám cirka 22.000 Ft lett volna...) és ezt velem szeretné kifizettetni western unionon keresztül. Csak sajnos amikor küldeném a beszkennelt iratot, vagy nem lehet megnyitni a csatolmányt, vagy olvashatatlan valamelyik mező, vagy nem is jó iratot küldök. Értem én, hogy kell a "bankjának" az adat mielőbb, no de azért ilyen hangnemet megengedni... :)

Újabb adatok, 2016. augusztus 09. - kedd 19:51

Ha tudom, hogy Daniel ilyen idegroncs.. :D Nálam belement a PayPal fizetésbe is, meglátjuk mire jutunk. Én 2 napja levelezek vele. Ratman, azt szabad tudni mi vezetett nála eddig az idegállapotig? :D

Ratman, 2016. augusztus 09. - kedd 14:52

5. nap, azt hiszem Daniel kezd ideges lenni: "You people must be crazy and very stupid for wasting my time, you are both sending me fake shit you called Western union receipt... please tell you idoit Gyula that if he really want his money transfer into his account, he should go and send the 78$ to the address i gave to him and get back to me with a valid original WESTERN UNION RECEIPT.... Have been in Business for a long time and am very familiar with western union...so stop sending me trash you called receipt. Gooday.. " Viszont az FBI és az Interpol még sehol :)

Ratman, 2016. augusztus 04. - csütörtök 06:26

Daniel barátunk kis meglepetésemre banki átutalást erőltet (Scotia Bank), mivel a paypal fiókjával valami baj van. Sajnos azonban ez a bank is visszatartja az összeget, amég el nem indul a csomagocska. Viszont díjazandó dolog, hogy a magyar postai szolgáltatással is beéri, nem akarja mindenáron saját fuvarozócéggel vitetni, úgyhogy talán most meg fogom úszni az FBI és az Interpol közbelépése nélkül az "üzletet". ;)

Tamás, 2016. augusztus 02. - kedd 02:54

Nekem danielfred517@gmail.com címről írt egy magát Daniel-nek nevező nigériai egyén. Startapro.hu -s tablet hirdetésemre jelentkezett, kérdezte, hogy mi az alja az árnak. Kicsit engedtem, leírtam neki egy kedvezőbb árat, és jött is a következő válasz: "Thank so much for the message, i will offer you 29250huf for the cost of the item and the shipment cost via Magyar Postal to Nigeria, so kindly get back to me fast with your bank details or PayPal email so that i can make the payment.. I wait" Először azt hittem, hogy egy nálunk tanuló diák lehet, de amikor Nigériába kérte a csomagot, egyből furcsálltam, hogy miért pont a startapro.hu-n keres tabletet, meg azt is, hogy milyen jól kiszámolta előre a postaköltséget, nekem nem menne ilyen gyorsan. Na most itt tartunk, de azt hiszem nem is válaszolok.

Újabb adatok, 2016. július 30. - szombat 08:29

Van közben egy új "hamis PayPal" e-mail cím is. Ha innen jön visszaigazolás, akkor tudhatjátok, hogy csalás: members@intl-payxoom.com, az ehhez tartozó felhasználónév szintén megtévesztő, ugyanis: member@paypal.com, de -még egyszer- ez csak a FELHASZNÁLÓNÉV. Ja és itt az állítólagos szállítmányozási szakember adatai: Agent Név: Musa Sadisu Abubakar, Város: Deira, Állam: Dubai, Irányítószám: 375851, Ország: Egyesült Arab Emírségek.

Újabb adatok, 2016. július 27. - szerda 10:36

Matt Dave egyébként banki átutalást erőltet, a PayPal nem jó neki. Nekem még egy üres e-mailt is írt... Alig-alig válaszol, de hát így hátha kevesebb embert tud átverni. Ha válaszol, akkor is szűkszavú. Először mindenképpen képet szeretett volna kérni a termékről, utána már csak fizetni akart.

multama, 2016. július 25. - hétfő 11:41

Sziasztok, engem is megtaláltak ezek a kanadai/nigériai csalók. Matt Dave néven, mattpdave01@hotmail.com ezen a mail címen. Furcsa volt nekem is hogy, úgy küldjem a csomagot, hogy még itt sincs a pénz, így hát utána jártam a dolognak. LEGYEN MINDENKI ÉSZNÉL!!! Ezek bárhol próbálkozhatnak.

Ratman, 2016. július 18. - hétfő 11:22

De, hasonló szöveget kaptam én is, csak angolul. (Legközelebb biztos a TEK borítja rám a budiajtót, ha elfelejtek befizetni egy csekket. :D )

Újabb adatok, 2016. július 16. - szombat 15:09

Kis kiegészítés: kaiido.pierre@gmail.com nem egészen ezzel a technikával próbálkozik. Ő még előtte kérdezget, és valószínűleg ő is PayPal-on keresztül próbál csalni. Az ilyen hasonló szövegezésű leveleknél gyakran nem is Nigériába, hanem Kínába kérik az utalást Western Unionnal. AMIRE FIGYELJETEK: Hogyha a válasz e-mailben a PayPal oldalának a linkje szerepel, akkor csak a pénzedet akarják minél előbb. Ha a Posta oldalát, akkor előbb a (főként elektronikai) termékedet, és csak utána a pénzt. Ha egyiket se, még akkor is lehet csalás, csak még előtte levelezget veled egy kicsit. Ez utóbbi lehet kaiido.pierre@gmail.com esetében is. Egyébként egyszer aláírta az üzenetét, egyszer nem. Amikor aláírta, akkor "kaiido" volt az aláírás. Persze gondolom több levelet is írt, több embernek. Jófogáson kerékpárhirdetésre írt. Megjegyzés: Én nem azt hirdetek. :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés