Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ÚA, 2018. május 09. - szerda 12:14

Azt hiszem ehhez a cikkhez az előző két hozzászólás magáért beszél ;)

Camila Rodela , 2018. április 27. - péntek 17:34

Helló, itt vagyok, hogy ezt a jó hírt tegyem fel az egész világra, hogy visszaadtam a férjemet. Múlt hónapban elmentem, amikor a férjem egy újabb nőre hagyott, de amikor találkozom egy barátommal, aki bemutatja nekem Okona prófétát nagy hírvivő a szentekhez, hogy szolgálja, elmondtam Okona próféta problémámat arról, hogy a férjem elhagyott. Csak azt mondta nekem, hogy jöttem a helyes helyre, ha a szívem vágya lesz mindenféle mellékhatás nélkül. Azt mondta nekem, mit kell tennem. Miután megtörtént, a következő 2 napban a férjem felhívta telefonáltam, és sajnálom, hogy már éltem. Annyira boldog vagyok és túlterheltem, hogy meg kell mondanom az egész világnak, hogy Okona próféta segítsen nekem megadni a szívem vágyát. Ha bármilyen segítségre van szüksége, forduljon Okona prófétához a következő e-mail címre: prophetokona@gmail.com vagy WhatsApp a +2348069032895 címen. Olyan sok varázslatot is leadott, (1) Ha az ex-t akarod. (2) nem szükséges házasság felbontása. (3) Az irodában szeretne támogatni. (4) Halálos betegségek gyógyítására van szüksége (5) Ha gyermekeket szeretne. (6) Szeretne gazdagodni. (7) A férjét és a feleségét mindörökké kötni akarja. (8) Ha pénzügyi segítségre van szüksége. (9) feleséget / férjet akarsz

Camila Rodela , 2018. április 27. - péntek 17:34

Kedves Barátaim, Camila Rodela vagyok, és Michiganből, Egyesült Államokból vagyok. Itt vagyok, hogy tanúskodjak a DR.OGAGA ​​KUNTA jó munkáiról az életemben. A férjem és én 27 évig házasodtak meg két gyerekkel. Csak két évvel ezelõtt mindent véget ért.Vágytam a férjemet, és könyörögtem neki, de soha nem hallgatott, szóval számos vallomást tettem erről a varázslatról. Egyesek azt állították, hogy visszaadta az Ex-szeretőjüket, egyesek azt állították, hogy méhét helyreállítja és gyógyítja a rákot és más betegségeket, néhányan azt állították, hogy bűvöletbe veheti a válást, és meggondolhatja, hogy jó munkát végezzen. Ő csodálatos, én is találkozott egy konkrét bizonyságot, ez egy nő Vera nevű, ő tanúskodott arról, hogy hogyan hozta vissza az ő Ex-szeretője, és a végén a bizonysága ő levette az e-mailt. Miután elolvasta mindezeket, úgy döntöttem próbálkozni vele. E-mailben értesítettem, és elmagyaráztam neki a problémámat. És elmondta nekem, mit kell tennem, megtettem, és a férjem visszatért hozzám. Megoldottuk kérdéseinket, és még boldogabbak voltunk, mint valaha DR.OGAGA ​​KUNTA te tehetséges ember vagy, és nem fogom abbahagyni a kiadását, mert ő egy csodálatos ember. Ha bármilyen gondod van, és igazi és valódi varázslót keresel, próbáld meg bármikor, ő a válasz a problémáidra. Kapcsolatba léphet vele e-mailen: ogagakunta@gmail.com és megoldhatja problémáit, mint én. Meg tudja oldani a következő problémákat és még sok más. (1) HA AZ EXTRACK VISELKEDÉSÉT (2) ÉRVÉNYESZTETTE A HUSBANDET, HOGY A DIVORZ LEÁLLÍTÁSA (3) AZ ÜZEMBEVÉTELÉNEK SZERETTSÉGÉT (4) Szeretne a férfiak és a nők futni találni tetszik (5) HA GYERMEKÉRT VAN SZERETNI (6) SZERETNÉL SZERETNI (7) ÉN VESZI A FÉRFÉLKÉNT, AMELYÉN CSATLAKOZNI AZ ÉLETÉBEN (8) SZÜKSÉGES JÓ LUCK SPELL (9) SZÜKSÉGES LOTTERY SPELL (10) SZÜKSÉG JELLEGŰ  ogagakunta@gmail.com

Saja János, 2018. április 14. - szombat 21:51

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-) Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft! Elsőre itt is nagyon adakozónak tűnt. De egyből rákerestem a neten. Beírtam a keresőbe "startapró nigéria" és lám napokig lehetne ezekről a csalássorozatokról olvasni. Az adatai: NAME..Oriowo Olalekan ADDRESS...No 7 Asipa Rd CITY...Oyo Town STATE..Oyo State ZIPCODE..23402 COUNTRY...NIGERIA PHONE....+08161826354 I hope to read from you soon .... Mr Patric Dilan.. Patric Dilan Nem semmi, hogy mivel nem próbálkoznak! Remélem kevesen dőlnek be az ilyen mocskoknak.

Saja János, 2018. április 14. - szombat 21:51

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-) Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft! Elsőre itt is nagyon adakozónak tűnt. De egyből rákerestem a neten. Beírtam a keresőbe "startapró nigéria" és lám napokig lehetne ezekről a csalássorozatokról olvasni. Az adatai: NAME..Oriowo Olalekan ADDRESS...No 7 Asipa Rd CITY...Oyo Town STATE..Oyo State ZIPCODE..23402 COUNTRY...NIGERIA PHONE....+08161826354 I hope to read from you soon .... Mr Patric Dilan.. Patric Dilan Nem semmi, hogy mivel nem próbálkoznak! Remélem kevesen dőlnek be az ilyen mocskoknak.

Saja János, 2018. április 14. - szombat 21:51

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-) Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft! Elsőre itt is nagyon adakozónak tűnt. De egyből rákerestem a neten. Beírtam a keresőbe "startapró nigéria" és lám napokig lehetne ezekről a csalássorozatokról olvasni. Az adatai: NAME..Oriowo Olalekan ADDRESS...No 7 Asipa Rd CITY...Oyo Town STATE..Oyo State ZIPCODE..23402 COUNTRY...NIGERIA PHONE....+08161826354 I hope to read from you soon .... Mr Patric Dilan.. Patric Dilan Nem semmi, hogy mivel nem próbálkoznak! Remélem kevesen dőlnek be az ilyen mocskoknak.

Saja János, 2018. április 14. - szombat 21:50

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-) Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft! Elsőre itt is nagyon adakozónak tűnt. De egyből rákerestem a neten. Beírtam a keresőbe "startapró nigéria" és lám napokig lehetne ezekről a csalássorozatokról olvasni. Az adatai: NAME..Oriowo Olalekan ADDRESS...No 7 Asipa Rd CITY...Oyo Town STATE..Oyo State ZIPCODE..23402 COUNTRY...NIGERIA PHONE....+08161826354 I hope to read from you soon .... Mr Patric Dilan.. Patric Dilan Nem semmi, hogy mivel nem próbálkoznak! Remélem kevesen dőlnek be az ilyen mocskoknak.

Tieff Bertalan, 2018. április 10. - kedd 15:15

Én is most találkoztam eggyel, pontosa ugyanezt akarta eljátszani, de ő Anastasia Gregorin néven próbálkozott. Leírtam neki, hogy akkor küldöm el a telefont, ha a számlámon megjelenik a pénz. És közöltem vele semmilyen más megoldás nem jöhet szóba. Most várom a válaszát, de szerintem nem fog válaszolni.

Tieff Bertalan, 2018. április 10. - kedd 15:11

Én is most találkoztam eggyel, pontosa ugyanezt akarta eljátszani, de ő Anastasia Gregorin néven próbálkozott. Leírtam neki, hogy akkor küldöm el a telefont, ha a számlámon megjelenik a pénz. És közöltem vele semmilyen más megoldás nem jöhet szóba. Most várom a válaszát, de szerintem nem fog válaszolni.

Dávid, 2018. április 05. - csütörtök 20:06

Sziasztok, én sajna rendesen belestem egy ilyen átverésbe. Cheesan Dayo volt nekem is az illető. Csak nekem Írbe kellett küldeni. Sajnos ki is küldtem. Ma kaptam levelet, hogy visszahozatni sajnos nem sikerült mert már kézbesítették. Mit tehetek még ilyenkor? Egyenlőre a "kedves" Gabor Roland nem méltóztatott válaszolni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés