Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Onoooooo, 2016. szeptember 06. - kedd 09:36

Szep napot. Lianajane7@gmail.com rolkuldott sms.tirjak neki email. Butorhurddtes volt a jofogason. Alkudni akart. De jo az armegnezni nem akarta. Regisztraljak a paypal.re. Irtam bolond leszek. Gyere nezd meg fizesd ki vidd el. Ő ejjel dolgozik volt a kifogas. Hosszu hosszu sablon leveleket irt. Mindent megkapok a bank.tol stb. ...... Kezdett gyanus lenni az egesz. Irtam neki h. Ez nem jott ossze. Probalkozzon mashol. Egy csalo. Azota nincs hir. Telefonszamon minden szam letiltva. Csak sms.t kuldd rola. Csalo banda. Portugal odalon van rengeteg story ezzel kspcs.

Etke, 2016. szeptember 05. - hétfő 18:56

Engem is megtaláltak.Én bútort árulok a jófogáson,sms 06303444223 innen írt hogy válaszoljak az emailre email:Lianajane7@gmail.com .Egyből rátért az árra.Megkérdeztem melyik bútor érdekli,többet árulok ,azt mondta az összes.Azaz 23db bútor.(Böszme nagy régi fa szekrények)Megírtam az árat ,jó volt neki .Paypal- számlára szeretne utalni.Adatokat kért.Furcsa volt hogy a bútorokról semmit sem kérdezett.Súly,méret......,mekkora autót küldjön érte. Ő fizeti a szállítást nigériába autóval majd hajóval.Ez nagyon gyanús volt ,mit akar a Dédi bútoraival egy nigériai.Mindegy leveleztünk tovább.A 14. levélben megírta hogy 430 Euró a szállítási kölcség.Megkérdeztem melyik cég viszi el ennyiért, nálunk az országból nem viszik ki ennyiért.Erre nem válaszolt.Jött három kamu email a PaypalTeam a feladó.Átutalták a 1100Eurót ennyi a butor ára ennyi a szállítás .Az utolsó levélben közölte hogy a szállítási kölcséget Én utaljam el előre Western Unionon 430 eurót+50euro utalási díjat és akkor megjelenik a Paypal számlámon a maradék pénz.Ekkor kapcsoltam Utolsó levelemben ezt írtam angolul:Ha-ha-ha ez sajnos most nem nyert!!!!!!!!!!Nem válaszolt nem is értem miért!

Atke, 2016. szeptember 03. - szombat 08:57

Nekem is Gibson úr akarta megvenni a bringámat :)

Atke, 2016. szeptember 03. - szombat 08:57

Nekem is Gibson úr akarta megvenni a bringámat :)

guest, 2016. szeptember 02. - péntek 11:41

Úristen ! ugyan ez a történet,hogy angol és a kuzinjának akarja küldeni nigériába ! éppen már rohantam volna postára lemérni a bicóm mielőtt valaki figyelmeztetett erre ! Gibson Robert nevű 2 email címen is írt azegyik: ilovemusic717@outlook.com a másik amin végül nem válaszolt meg : gibsonrobert717@gmail.com

dave95, 2016. augusztus 31. - szerda 08:46

Nekem egy telefonomat szeretné megvenni az illető. Jó ez az oldal. Itt van az általa küldött szöveg, sokat nem beszéltem vele meg a nyelvtudásom is forditó ezért bocsi, de gondoltam hátha másnak már legalább ismerös lessz ez a beszélgetés és tanul ő is belőle... Tisztelt Segesdi Dávid! Mrs Sandra (gregorins05@yahoo.com, ) üzenetet hagyott Önnek a következő hirdetésével kapcsolatban Nokia Lumia 630 mobiltelefon: Nigériai Hello, is this phone still available for sale and what is the last price in Euro value? please write me at my email only (gregorins05@yahoo.com) Regards, Mrs Sandra Én Hello! The euro would be 65 Euros. It is still very current. Nigériai. Ok, Thanks for the reply. I'm actually purchasing this camera for my phone that is studying in Nigeria for his project purposed. So i want you to calculate the price of the phone with the postage fee to Nigeria through Standard Post Registered Mail for delivery and get back to me with the total cost. Do you have bank account for the payment? I'll provide the delivery address once the payment done. Best regards, Mrs Sandra

dave95, 2016. augusztus 31. - szerda 08:46

Nekem egy telefonomat szeretné megvenni az illető. Jó ez az oldal. Itt van az általa küldött szöveg, sokat nem beszéltem vele meg a nyelvtudásom is forditó ezért bocsi, de gondoltam hátha másnak már legalább ismerös lessz ez a beszélgetés és tanul ő is belőle... Tisztelt Segesdi Dávid! Mrs Sandra (gregorins05@yahoo.com, ) üzenetet hagyott Önnek a következő hirdetésével kapcsolatban Nokia Lumia 630 mobiltelefon: Nigériai Hello, is this phone still available for sale and what is the last price in Euro value? please write me at my email only (gregorins05@yahoo.com) Regards, Mrs Sandra Én Hello! The euro would be 65 Euros. It is still very current. Nigériai. Ok, Thanks for the reply. I'm actually purchasing this camera for my phone that is studying in Nigeria for his project purposed. So i want you to calculate the price of the phone with the postage fee to Nigeria through Standard Post Registered Mail for delivery and get back to me with the total cost. Do you have bank account for the payment? I'll provide the delivery address once the payment done. Best regards, Mrs Sandra

dave95, 2016. augusztus 31. - szerda 08:46

Nekem egy telefonomat szeretné megvenni az illető. Jó ez az oldal. Itt van az általa küldött szöveg, sokat nem beszéltem vele meg a nyelvtudásom is forditó ezért bocsi, de gondoltam hátha másnak már legalább ismerös lessz ez a beszélgetés és tanul ő is belőle... Tisztelt Segesdi Dávid! Mrs Sandra (gregorins05@yahoo.com, ) üzenetet hagyott Önnek a következő hirdetésével kapcsolatban Nokia Lumia 630 mobiltelefon: Nigériai Hello, is this phone still available for sale and what is the last price in Euro value? please write me at my email only (gregorins05@yahoo.com) Regards, Mrs Sandra Én Hello! The euro would be 65 Euros. It is still very current. Nigériai. Ok, Thanks for the reply. I'm actually purchasing this camera for my phone that is studying in Nigeria for his project purposed. So i want you to calculate the price of the phone with the postage fee to Nigeria through Standard Post Registered Mail for delivery and get back to me with the total cost. Do you have bank account for the payment? I'll provide the delivery address once the payment done. Best regards, Mrs Sandra

Újabb adatok, 2016. augusztus 28. - vasárnap 22:57

Young! Még mindig nem kell hitel..Nyugodj. :D Csebzon: A legtöbb üzenet lényege megegyezik azokkal, amiket leírtál, és igen, a cikk megírása óta már kicsit változott a séma, de viszonylag ez a módszer is már kezd beépülni a köztudatba. Július végén az ATV is foglalkozott a dologgal, egy érintett beküldte a leveleit + hozzátettek pár dolgot az itt leírtakból. Kína egyébként valóban "meg van bélyegezve" kicsit, mert hát sok embernek ez lehet a reakciója, hogy miért innen, de hát az egyik leglakottabb ország, ott is megpróbálkozhat valaki, hátha..

Young Walker, 2016. augusztus 27. - szombat 09:10

Helló, Van szüksége sürgős hitel? szerzés hitel ez a cég dinamikus lehetőséget az életben, kínálunk hitel 2% -os, forduljon hozzánk ezen az e-mail cím; {Youngwalkerloanfinance@gmail.com} és Istenben bízunk, mert jók vagyunk abban, hogy megadja hitelt az emberek, akik keresik azt; és mi nem késleltetheti a tranzakció mindig vevőink figyelmét az időben, és mi is nekik a legjobb prioritást kellene mindenkinek, vagy akar tőlünk, kínálunk üzleti hitelek, autó hitelek, kölcsönök és kormányok fizetni számláit, ha az érdekelt nem kap vissza kérni a saját hitel most, {youngwalkerloanfinance@gmail.com} Hitelkérelmi űrlapkitöltési és vissza. (1) Teljes név: (2) Ország: (3) Az a cím: (4) Állami: (5) cenzúrázva: (6) Családi állapot: (7) A legközelebbi rokon: (8) Foglalkozás: (9) Mobil telefonszám: (10) Jelenleg pozícióját munkahelye: (11) Havi jövedelem: (12) A hitel összege Szükséges: (13) Hitel Időtartam: (14) célja hitel: (15) Előfordult előtt alkalmazott ?: (16) Értesz angolul ?: Név: Young Walker Vállalati e-mail: youngwalkerloanfinance@gmail.com Üdvözlettel Mr. Young Walker / MD /


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés