Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Itt vannak, 2010. augusztus 05. - csütörtök 19:53

Nekem is majdnem a laptopom bánta. Nigériába akarta küldetni egy angol személy a rokonának. Holnap mentem volna feladni. Hát már nem megyek csak a bankba új kártyáért. Biztos ami biztos.

Tanúlságos, 2010. június 30. - szerda 15:13

Tegnap egy hosszú levelezés és a Posta EMS levélküldô szolgálatával folytatott telefonbeszélgetés után vált világossá, hogy majdnem csalás áldozata lettem. Fényképezôgépet akart venni tôlem egy fiatal lány, aki az amerikai útlevelét is elküldte személyazonossága igazolása végett. Nigériába kellett volna postáznom a gépet, de a Posta felhívta rá a figyelmemet, hogy olvassak utána a neten, mielôtt bármit is postára adok Nigériába. Köszönöm a Magyar Postának!

Magyar Lászlóné, 2010. június 24. - csütörtök 20:05

Engem, jól rá szedett a családon belül egy ember,arra kért nem jár semmiféle kötelezettséggel, csak menjek vele az Oriflame Kft-be lépjek be tagnak,aztán vitt ide oda vásárolgatni.Mondván ha küldik a csekket, akkor ő majd rendezi-hát mégse rendezte,egyszer csak kapok egy csekket a CreditControl Kft-től 17 000 fr ról.Felsorolásban az áll 9000-ezerért vásároltam ,plusz késedelmi olusz járulék.Rohantam az Oriflame Kft,és előadtam panaszom,ők valami fantasztikus kedvességgel, jegyzőkönyvet vettek az esetről.Megbeszltük, nem tehetek mást mint részletre havi 3000fr fizetek.Kisnyugdijas révén, ennyi maradt havonta a kasszámban.Közben felhívták a családtagot, hajlandó e- fizetni.Két hónap múlva újból jegyzőkőnyv, egy még kedvesebb irodavezetővel,minden nagyon elegáns minden nagyon szép,minden nagyon humánusnak tünt.Most ismét egy újabb levél a Credit kft-től 23.000fr-de már jönnek is foglalni.Én telefon a Creditnek.ők sajnálják de nem kaptak abból a bizonyos jegyzőkőnyvekből semmit,se a részletekről, nem értesitettek senkit.Úgy tünik ezt a pazar körülményeket, csak igy tudják fent tartani.Nem ismerem a terméküket, de soha nem is vennék,ilyen /negédes/közönbös emberektől.Nagyot csalódtam bennük.

Magyar Lászlóné, 2010. június 24. - csütörtök 19:20

Ritkán utazom az örsvezérre,de gondolván, ha már arra van dolgom, be megyek a Skálába bevásárolni, többek közt egy csomag hekket is.Gyakran vásárolom ezt a tipust,általába nem kerül 700-800 fr egy csomag.De ezt a kivételes elszámolást,csak othon vettem észre,a blokkon ez állt 0,74 dg,/800frt/kg ja, na én fizettem 1600-frt- ot.Aznap,sokan keresgéltünk kissebb csomagokat,dupla áron.Valahol őrizem a blokkot,ha ismét arra járok csak kérek magyarázatot.Remélem valaki hamar észrevette a hibát,és azóta ki javították.

XYZ, 2010. június 16. - szerda 09:40

Nálam is próbálkoznak egy djbörzés hirdetésemre,Mrs Wendy Joe névvel.

Baga, 2010. június 09. - szerda 23:26

Engem Mr John környékezett meg. Túl jó áron akarta megvenni, hogy igaz legyen. Továbbá meg Nigériába nem küldök semmit amíg nincs kezemben a pénz így nem kap semmit.

Anti, 2010. május 07. - péntek 11:50

Egyszer én is kaptam egy levelet, amivel meg akartak kopasztani. Elvittem a rendörségre, ott meg néztek rám hogy most mit csináljanak ezzel.Mondtam nekik, hogy talán dolgozhatnának egy kicsit, de azt meg egyáltalán nem értették.

oszy, 2010. április 27. - kedd 09:51

Én tegnap csak 2 levelet kaptam Mrs. Dolphin Smith-től, de egy héten legalább 1x kapok. Már az elején gondoltam, hogy csalás az egész, így nem is foglalkoztam a levéllel, ment a kukába.

Kari, 2010. április 27. - kedd 08:54

Nálam Mrs. Dolphin Smith és Engr Tony Raymond próbálkozott ugyanezzel a módszerrel. Tony 1000Eurót akart adni a használt Nikon D40 vázamért. Ez egy kicsit gyanús volt.. :D

János, 2010. április 27. - kedd 00:58

Most éppen a Pixinfo.com-on próbálkoznak ugyanezzel a telefonszámmal, természetesen más névvel. Most éppen egy ír nevű állítólag Angliában élő hölgy akarja Nigériában tanuló fiának küldetni az árut. A lényeg, hogy a címzett Nigériában van, és ugyanaz a telefonszáma. Én is úgy akadtam erre a cikkre, hogy beírtam a számot a google-ba. Ugyanis furcsa, hogy valaki hajlamos kifizetni az akár 20 ezer Ft-os postaköltséget is, ahelyett, hogy használt helyett új árut venne Angliában potom pénzért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés