Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szabi, 2011. február 03. - csütörtök 17:15

Sziasztok!Megtalált engem is ez a gyökér! dbanjoro11th@gmail.com Azt írta hogy ő Kanadai,de az árút egy barátjának kel küldeni Nigériába! Ide: Name: Akani Olalekan Address : NO 12,obalende raod City : ijebu ode State : Ogun Country : Nigeria Zip code : 234037 Phone Number :+ 2348052371086 Nagyon vigyázatok,ha nem néztem volna utána a neten,egy pár százezertől szabadított volna meg!

Gábor, 2011. január 28. - péntek 10:08

Hát esküszöm addig basztatnak,amíg rá nem szánok 2 havi fizetést és kimegyek Nigériába!Van eggy újjabb csaló is.vagy is ugyan az csak más néven.:Garry Smith.Ezek ilyen kis mitugrálszok lehetnek!De fel akasztom őket.És most is küldi.Hova tudnám át irányítani ahol le is buknak?

Gy.Szabó Ferenc, 2011. január 27. - csütörtök 11:41

Akkor még egy név a listához: Dr Carlos John A történet kisértetiesen ugyanaz. A számlaszámot és a bankot akár meg is adhattam neki, mást úgyse kap. (Ugyanazok az adatok a honlapomon is szerepelnek, CSAK ezekkel úgyse tud mit kezdeni) Mindenesetre elkeserítő a fantázaitlansága ezeknek a LÉNYEKnek... Itt a fiának akarja ajándékozni a postaköltségnél OLCSÓBB videokamerát... :) Nem lehet ezeket valahogy hatóság útján elkapni? Bosszant az erőszakossága, naponta többször írogatja hogy mi lesz már? :S

Ricsi, 2011. január 20. - csütörtök 13:31

Nekem az olympos gépem vennék meg igy hetente kétszer. Hello Friend My name is mr gary morgan.from Canada.let me know if this item is still available for sale and give me the total cost in Euro

F.Lilla, 2011. január 18. - kedd 21:28

ez a "minél előbb" nálam is megjelent a szövegben:) én egy LG kp500ast hirdettem. Még bele is mentem volna, hogy elküldöm Nigériába, persze miután tisztában vagyok vele, hogy megérkezett a pénz, csak hogy idő közben eladtam egy budapesti emberkének. Éppen ezért felajánlottam Garry Smithnek (miután magától jelentkezett, holott én nem válaszoltam legutóbbi emailére) egy másik telefont. Hirtelen mindkét telefon kellett neki. Először az ugrott be, hogy találtam egy gazdag idiótát, aki mindent megvesz. Majdnem megírtam neki, hogy még van egy piros hastáncruhám is, meg még körül akartam nézni, mit tudok rásózni, de közben gyanút fogtam. Nézelődtem, míg rá akadtam erre az oldalra. Poénból írtam neki emailt egy kamunévvel, kamu bankszámlaszámmal. Erre szó szerint ugyanazt a szöveget kaptam, amit pár sorral feljebb láthatunk. Néhány óra múlva megjött a banktól az igazolás, hogy a pénz át lett utalva, és egy email Garrytől ugyanazzal a szöveggel, amit fent láthatunk. Elég szánalmas, hogy ebből él... Remélem kedves honfitársaim, nem fogtok Nigériába küldeni semmit, csakis akkor, ha a pénz biztosra megérkezett a számlátokra! Persze a legelső, ami fura volt, hogy minek kell a fiának rózsaszín telefon...???!!!

Gy.Gábor, 2011. január 18. - kedd 18:24

most jelentkeztek 1 hirdetésemre.amerikai hapsi,nigériába kéri a csomag küldését,előre fizet.Gary Morgan néven. az ár köztel kétszeresét akarta fizetni ha minél elöbb feladom postán.

Szemes István, 2011. január 17. - hétfő 13:42

Sziasztok! Engem is megtaláltak telefon vétel miatt a következők: Garry Smith , marthins , Christana Potter" <mrs.christana1010@gmail.com. Természetesen semmit nem küldtem, bár tőlem is kértek minden banki adatot szép formanyomtatványokon.Remélem tudtam segíteni. Vigyázzatok velük.

Dani, 2011. január 10. - hétfő 21:36

Kedves Máté! Nekem is ez a John Willson írt. Örömmel hallom, hogy az interpol a nyomába eredt. Meg tudnád mondani, hogy juthat el az ember az interpolhoz, hogy foglalkozzanak is vele, mert gondolom, ha küldök egy sima levelet, dobják a kukába,nem? Nem mintha küldözgetni akarnék, csak sose lehet tudni, egyszer mikor jön jól az életbe. ;)

Máté, 2011. január 09. - vasárnap 13:35

Hát ehhez én is hozzá tudok tenni. Egy keverőt akart megvenni tőlem de elégé bebuktattam és a leveleket átirányítottam az Interpol-nak. Akik nagy örömmel fogadták őket és állítólag a feladó IP címét lekövetve nyomon vannak. I really do appreciate your responds ,Am john wilson Chicago, USA..... I will like to offer you sum of 150euro and also am sending the item to my daughter over there in Nigeria..i will be paying you via bank transfer direct to your account ... Name... Account Number... Iban... Swift code... However this is my daughter address Name : Adisat Yussuf Address:# 14 Lalubu Street, Oke Ilewo State : Ogun State City :Abeokuta Country:Nigeria Zip code : 234036 Phone number : +23408091842738 I will be waiting for your bank details so that i can make the payment immediately ..

..jaj.., 2011. január 09. - vasárnap 09:20

Zoli,addig nem veszünk autót míg nem látom, csak akkor vegyél autót , ha itt a tulaj mivel a pali halott , gyakorlatilag nem is tudnátok lepapírozni mert szigorúak az adásvételi követelmények jogosan,továbbá kicsit netzes az ajánlat hogy fizesd ki előre míg nem is láttad a werdát, az okmányiroda el sem fogadná az adásvételi szerződést , ha az összes papír rendben a kocsi is tulajdonos nem egyértelmű , a másik alvázszám motorszám és nem volt már hosszába és keresztbe szétvágva ami elég gyakori. Gázosanak tűnik a dolog , én nem vágnék bele :) Rengeteg autó van eladó , banki elkobzott autó van bőven vagy vám által elkobzott ,sok jó kocsi van .üdv stb.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés