Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Landrea, 2011. március 16. - szerda 00:48

Ezt a jó kis sztorit is Brad Mores néven akarták velem megetetni! Szerencsére alapos vagyok :)

Landrea, 2011. március 16. - szerda 00:47

Hello, A járművet még eladó ezen az áron. Ez jó állapotban van, nincs műszaki sérülés, sem karcolás vagy horpadás, nem rejtett hiba. Jön az összes eredeti kulcs, kézikönyvek, karbantartási könyv, téli gumik és az összes magyar dokumentumot. Az autó volt a bátyám, aki Magyarországon élt, a bátyám halt meg 3 hónappal ezelőtt egy hülye motorbalesetben . Én nagyon szomorú, a fájdalom nagyon nagy nekem, ez volt az egyetlen testvérem, és én szerettem őt nagyon. Élek az Egyesült Királyságban, Glasgow és az autó velem. Felesége adott nekem az autót eladni, mert költözött az otthonom, és nem tudja használni, hogy itt az Egyesült Királyságban, mert itt a kocsik már a kormánykerék jobb oldalán. Ő nem akar meggazdagodni a halála az én testvérem, hogy miért tettem alacsony áron . Ez a magyar modell, valamint a dokumentumok és a lemezeket, azt az összes adót fizetett, és most az összes irat és dokumentum van a nevem, ha meg akarja vásárolni, hogy nincs semmi gond, mert én küldi az autót az Ön országában és én majd fizetni a szállítási adók. További részletek várom, hogy küld nekem egy választ. Köszönöm! PS: Nagyon sajnálom a rossz magyar, ha tud angolul, hogy jobb lesz nekem.

Seres Roland, 2011. március 08. - kedd 14:50

Sziasztok! Engem is megkerestek ezek a "becsületes" vásárlók...:S Majdnem megszívtam ,de persze addig amíg nem jött volna a pénz addig úgysem küldi az ember, vagyis én biztos nem....Csak túl jó ajánlatokat tesznek, TÚL SZÉP,HOGY IGAZ LEGYEN...mondhatni .Nekem ezt küldte: De ezek után már tényleg utána néztem, hála ennek a netnek ,meg a tapasztalatoknak...van jó illetve rossz oldala is... Figyeljen mindenki... Üdv:Roli 1# Hello Thank for your prompt respond am located here at Alberta in Canada i am very much interested in buying your item urgently for my son schooling in Abroad as a Birthday Gift coming soonest for him and also to show him the way i care about him so i will like you to know that i will pay you 500Euro for the item including the shipment cost via Ems speed post 3-5days to my son schooling in Abroad. I will be paying you through Bank (Bank to Bank Transfer ) which is a fast, safe and reliable method of payment.. so awaiting for your fast response as fast as possible ok.. Thanks. Mrs Jenney 2# Hello Thank for the mail ok no problem i want you to send me your full Bank information these way so that once i received your full Bank Detail i will immediately go to my Bank at Royal Bank of Canada to proceed with the Transfer of the money to your Bank account without any delay ok..kindly get back to me with these detail below for the payment to be made as fast as possible ok.... Hear is my son Shipping Address Name: Sunday chibuzor Address No. 46, OKE - Ayadi STREET, City: Ondo State: Ondo ZIP code: 23402 Country: Nigeria Phone Number: +2348075549070 Here is the information i need for the payment below: Account Holder Name...... Account Number............ Bank Name.............. Bank Address............ Country................ your mail.............. your mobile number...... Item Name............. item cost:.........500Euro you can send me your full bank information , so once i receive the details i will go ahead with the payment with my Bank at Royal Bank of Canada and then i after you get the payment.you can go and made the shipment of the item to my son via Ems speed post 3-5days so awaiting for your full Bank information for the payment to be made as fast as possible ok. Thanks. Mrs Jenney

Bacsó Anett, 2011. március 01. - kedd 23:33

A következő neve Dr. David Smith Canadából, akinek Nigériában van a lánya, ugyanez a duma, csak tőlem fűtőpaneleket akart. Csak feltűnt, hogy Afrikában plusz 50 fokban ki az a hülye aki fűteni akar, ezért utána néztem. Hát ennyi, nekem szerencsém volt hálistennek.

eugen, 2011. március 01. - kedd 17:57

Rám is rám leltek uj név AUGUSTO OLIVIERA 95 RUE SAINT-LUIS 9558 BENIN VIGYÁZATOK!!!! 2011.03.01

Szklenár Ferenc, 2011. február 28. - hétfő 20:02

Még jó hogy előbb ezt olvastam el, mert nekem is érdeklődik egy telefonomra egy ilyen Nigéria. Csak nekem Vanessa Grace és Kanadából szeretné ha a fiának küldeném el Nigériába a telefont. Nekem gyanús volt, nem is adtam meg a bankszámlaszámom és kikötöttem, hogy utalja Paypal-ra vagy Moneybookers-re. Ez az egyik e-mail csak hogy ha valaki találkozna hasonlóval. " Hello Thank for the mail ok no problem i can also make the payment to you through PayPal so i want you to get back to me with your PayPal money request so that once i received i will immediately proceed with the Transfer of the money to your PayPal account without any delay ok.. Hear is my son Shipping Address Name: Sunday chibuzor Address No. 46, OKE - Ayadi STREET, City: Ondo State: Ondo ZIP code: 23402 Country: Nigeria Phone Number: +2348075549070 so awaiting for your PayPal information for the payment to be made as fast as possible ok.. Thanks. Mrs Vanessa" Szóval figyeljetek ezekre a kis Nigéria xxxxx-okra!

tibi, 2011. február 28. - hétfő 12:03

Engem is megtaláltak!!!! Egy bizonyos Margaret Susan néven!!!! Elösször nem értettem én se hogy mit akar egy amerikai az expressz-es hirdetésemmel!!! De örültem neki hogy eltudom adni a Macbookomat!!! Aztán párlevél váltás után valamiért rákerestem az e-mail címére a googleba!!! (gondolom ismeritek ezt az új 21.századi mondást, miszerint amit a gugli nem talál az nemis létezik!!!) Hát a drága Susanról talált.. és szembesültem is vele hogy ez a Nigériai csalásos biznisz!!! "Ő a főnöke fiának akarta a gépet" Hihetetlen komolyan.... Most jött megtőle az igazolás hogy átutalta a pénzt!!!....... Persze akkor lásson Macbook-ot mikor én küldök neki!!! Akkor aztán sokáig várhat!!! Szoval MARGARET SUSAN az illető!!!!(margaretsusan54@gmail.com)

C Lupus, 2011. február 27. - vasárnap 11:44

Jah még valami.Emberünk az autós biznic-el most Brad Mores néven üzemel!!! ezzel az e-mail címmel.Vigyázzon mindenki .Senki ne higyje ,hogy 1 egy millás autót megkap 300 -ért .Angliában se hülyék az emberek ennyire.

C Lupus, 2011. február 27. - vasárnap 11:33

Sziasztok. Na az autós manus megvan nekem is méghozzá jelenleg levelezek vele.Hagy irkáljon.Én meg kérdezgetek de nagyon nem akar válaszolni .érdekelne engem is ez az interpól felé történő átirányítás .Már amennyiben lehetséges.köszönöm ha válaszol valaki. Ha nem a mocskot akkor is irkáltatom :))))

mónika88, 2011. február 24. - csütörtök 08:25

Engem is megtaláltak ezek a csalók. Ezt írta: Good Afternoon, Am happy to hear from you, Mark David is my name am from United Kingdom and i want you to know that i want to buy this item for my daughter in Nigeria,so i will offer you $300Usd for the item with the shipment to my daughter in Nigeria via LOCAL POST OFFICE ok...also send me your bank details so i can made the payment for the item ok... Bank Name Account No Holder Name Tel No Country Total cost Here is my daughter address below:- name:- Yesumen Akani address:---- 24 Oju oja ilesha city:------- Ilesha state:------ Osun State zip code:------23436 country:---- Nigeria and i want you to send me your bank details so i can made the payment for the item and i want you to send me the photo of the item so i can confirm of the item ok i will be waiting for your mail sooner regard A csalók adatai: Mark David md1543668@gmail.com és Mrs Bobby Franco mrsbobbyfranco@gmail.com Óvakodjatok...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés