Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Józsi tata, 2011. március 20. - vasárnap 12:00

Helló mindenkinek! Hány dannywhiteloancompany cég létezik, tudja valaki? Olvastam a neten egy párról. Én úgy gondolom, hogy ezek a nigériai hitelintézők mind csalók. Az unokámat is átverték.Western Unionnal kell fizetni és majd egyszer kapsz kölcsönt.Kapott már valaki közületek?Marikának üzenem, hogy jól átvertek téged.Tereld jogi útra és jelentsd fel őket az Interpolnál.Én összefognék a többi átverttel és beírnék a TV-be.Annyi embert átvertek már ezek a nigériai csalók, hogy lehetne csinálni egy órás dokumentumfilmet is.Biztosan sok embernek elmenne a kedve attól, hogy Nigériából igényeljenek hitelt.Előbb vagy utóbb a nigériai csalóknak felkopna az álluk mert a magyarok elküldenék őket az anyjukba.

Marika, 2011. március 20. - vasárnap 11:37

Gábor én is szívesen csatlakoznék hozzád és elmennék Nigériába.Felkeresném Danny Whitet és kikaparnám a szemét.Hova lehet fordulni ha úgy érzed átvertek? Foglalkozik valaki az átvert személyekkel? van erre valami jogi segítség? Vagy van nemzetközi fórum ahol tanácsot adnak?

Marika, 2011. március 20. - vasárnap 11:24

Helló A dannywhiteloancompany cégtől kapott már valaki hitelt? Én beleestem a csapdájukba és pár százezer ft-om bánja.Hitelt kínáltak, először 150 USD kellett utalni és utána mindig többet és többet.Pénzt azt eddig még nem kaptam. Mit tegyek, kihez lehet fordulni?

Tibor, 2011. március 19. - szombat 17:17

Új nevek a "halpiacon" . Lori George georgelori46@yahoo.com honey hills cutehoneyhills@yahoo.com

KOBELA LÁSZLONÉ, 2011. március 19. - szombat 16:20

SEGITSETEK! ENGEM A GARY MORGAN BECSAPOTT MGARY1234@GMAIL.COM NIGÉRIÁBA KÜLDTEM CSOMAGOT A "FIÁNAK"ÉS 140 USA DOLLÁRT A VÁMRA ÉN MARHA.! ELKÜLDENÉM AZ ÖSSZES ANYAGOT AZ INTERPOOLNAK.HOGY CSINÁLJAM?

laci, 2011. március 17. - csütörtök 16:47

Hali, nekem is reagáltak egy drága telefon hirdetésemre persze nigériából. A pénz már csak arra vár hogy a feladott csomagszállítót küldjem el nekik. Azután utalják a pénzt. Ezt az e-mailt kaptam: Szia, A hála az email....Inak azt fogja szeretni, hogy tudd azt én vagyok nagyon érdeklődő a tétel és én azt akarjuk tőled, hogy tudd azt az Am készet hogy adódj te, (11,500,00Bath), mivel a tétel és szállítás EMS ÁLTAL kifejezik Mailt A nyugat-Afrikában levő lányomnak tett szolgálat a címben lent és egy További 2,000 Bath a tétel sürgőssége miatt: Name JOHNSON DAVID, ADRESSE:NO 20 lagereutca, VÁROS:IFE. ÁLLAM:OSUN Ország: NIGERIA ZIP kód: 234036 MEGMOND +2347030509104 A fizetéssel kapcsolatban el fogok járni és csinálni fogom a fizetési asapet Bank Bank Transfer és én azt akarjuk tőled, hogy küldd a részleteket nekem lent annyira én el tud járni és tudja teljesíteni a fizetést asap... Számlatartó név: Számlaszám: Banknév: Dönts meg címet: Bank/Swift kód: Tételnév: Tétel Cost + EMS expressz Post Mail Service:: Várok a válaszod amint lehet úgyhogy el tudok járni és véglegesít az alku Okay....Cos az ezé sürgősen szűkölködött... Köszi. MICHEAL PAUL. Hello, Thanks az email....Inak azt fogja szeretni, hogy tudd, hogy nagyon érdeklődöm a tétel iránt és azt akarom tőled, hogy tudd az készen áll arra, hogy (11,500,00Bath) ajánlja fel neked mivel a tétel és szállítás EMS ÁLTAL kifejezik Mail Service-t a Daughterömnek West Africában az Address Below-ban és további 2,000 Bath a tétel sürgőssége miatt: Name JOHNSON DAVID, ADRESSE:NO 20 lagereutca, CITY:Ife. ÁLLAM:OSUN Ország: NIGERIA Zip Code: 234036 TELL +2347030509104 a fizetéssel kapcsolatban el fogok járni és Bank által csinálni fogom a fizetési asapet Bank Transfernek és azt akarom tőled, hogy küldd a részleteket nekem lent, úgyhogy el tudok járni és tudom teljesíteni a fizetést asap... Számlatartó név: Számlaszám: Banknév: Dönts meg címet: Bank/Swift kód: Tételnév: Tétel Cost + EMS expressz Post Mail Service:: várok a válaszod amint lehet annyira el tudok járni és tudom véglegesíteni az alkut Okay....Cos az ezé sürgősen szűkölködött... köszi. MICHEAL PAUL

Farkas Dorottya, 2011. március 17. - csütörtök 13:07

Sziasztok! Árulok egy használt mobiltelefont az interneten, több oldalon is meghirdettem... Jelentkezett nálam egy Mary Jefferson nevű hölgy, aki azt állítja, hogy az Egyesült Államokban él, és a lányának szeretné a mobilt. Nálam is nagyon könnyen beleegyezett az árba, utalási költséggel együtt, nem is próbált alkudozni. Arról nem beszélve, hogy miért tőlem szeretne telefont venni??? A postaköltség, csomagbiztosítási díj + használt telefon ára... Ennyi pénzből már az Egyesült Államokban egy vadonatúj telefont kapna! Szóval ez is biztos csak egy csalás!!!!!!! Egyébként engem ugyanezzel a technikával - amit itt leírtak - vertek át kb. négy hónapja. Akkor egy laptopot árultam, és megetettek ezzel az e-mailes trükkel, hogy elküldték az utalásról szóló bizonylatot, de csak akkor küldik tovább a pénzt, ha megadtam a csomagszámot, amivel igazolom, hogy úton van az áru. Jól bedőltem neki! Bár ennél az esetnél egy Amerikában élő pasi akarta ajándékul a fiának a laptopot, aki itt él Magyarországon, és az itteni címre kellett küldenem. Végül szerencsémre a kézbesítéskor hibázott a posta, és megtérítették a káromat, de a rendőrség még mindig nyomoz az ügyben. Szóval senkinek se higgyetek, csak akkor adjátok postára a csomagot, ha már megkaptátok érte a pénzt!!!!!!!

erzsi kobeléné, 2011. március 16. - szerda 01:46

A GARY MORGAN 1234@GMAIL.COM CANADÁBOL MONDJA MAGÁT NAGY CSALO SZÉLHÁMOS SZÖVEGLÁDA. VIGYÁZZ MERT BECSAP A NIGÉRIÁBAN ÉLÖ FIÁVAL, ANNAK AKAR VÁSÉROLNI....

kobeláné erzsi, 2011. március 16. - szerda 01:35

hirdettem a f.gépem,jelentkezett garymorgan1234@gmail.com CANADAI fiának akarta venni.A NIGÉRIAI CSALÁSROL IRT CIKK MAJDNEM EGYEZIK,ITT A TORONTOI DOMINIK TD BANKI LOGOS HAMISITVÁNYA szerepel.vigyázz mert becsap,ne válaszolj neki.angolul kezdi...

Landrea, 2011. március 16. - szerda 00:50

Ja, majd el felejtettem, egy másfél millás kocsit akart 431000-ért odaadni. Túl szépnek tűnt!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés