Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

gergovajas, 2011. április 08. - péntek 01:46

Ma engem is betaláltak.Az expresszen hirdettem.Furcsáltam h egyből 2 külföldi jelentkezik 2 különböző termékre.nemértettem mivan ezekkel az angolokkal, s mér mind2 nigériába akarja küldeni a csomagot..Az egyik SANDRA SIMPSON, a MÁSIK GARRY SMITH!Sajna a számlaszámom megadtam de nem postáztam semmit.remélem nem lesz baj belőle!

Csilla, 2011. április 06. - szerda 14:19

Ági amit te le írtál nekem is ugyan így volt pont a mai napon. Neked utalt pénzt a számládra??? Mert én hülye sajnos megadtam neki a bankszámlaszámomat de nem jött semmi. Irtál neki e-mailt???

Csilla, 2011. április 06. - szerda 14:14

Sziasztok! Jófogás.hu-ra fel tettem mini laptop-ot és erre fel Nigériából akarták meg venni "Dare Ogungbe" az uj név mert meg adtam neki a bankszámlaszámomat de pénzt nem küldött rá. Így majd ha küld pénzt fel adom neki a csomagot. Ez pontosan a mai napon történt.

Ági, 2011. április 06. - szerda 11:25

Sziasztok! Engem is megtaláltak minap,a fényképezőgépünket áruljuk. Furcsáltuk az egészet a párommal,hihetetlennek tűnt,hogy egy nigériai ember egy magyar oldalon talál számára megfelelőt. Levelezésbe fogtunk vele,a mellékes kérdéseinkre soha nem válaszolt!!! Gyanus volt,de mivel annyira kötötte az ebet a karóhoz,már közel álltam a csomag szállitás költségének megkérdezéséhez a helyi postán,sőt regisztrálni akartam a paypal-on is.De a kiváncsiság,és mivel a "tiszta"üzleteket szeretem keresgélni kezdtem,és a google-n a nigériai szónál máris beadta a csalást,így talátltam rá erre az oldalra,amiért nagyon hálás vagyok! Szóval egy új név,és cím amire figyeljetek oda magyarul írt, és ne dőljetek be!!!! Csak egy kis idézet a levelekből: > Javier Rafeal írta: >>Szia köszönöm a levelet, az a szállítmány cím Afrikában OK így >>mindössze annyit kell tennie, most justt az Ön számára, hogy írjon >>nekem vissza a teljes összeget, amit szeretne, hogy azt kínálja >>eladásra, és most, beleértve a szállítási költség, és mail me vissza a >>banki vagy paypal részleteket, hogy én is folytathatja a fizetés a >>banki lehető legrövidebb időn belül >> >>On 4/5/11, wrote: >>> >>> Helló!Ez komoly, hogy Nigériába küldjem a fényképezőgépet?Hivtam ezt a >>> számot a telefonomról és magyarul senki nem szólt bele.Te honnan tudsz >>> magyarul? A postaköltség oda sok >>> lenne szerintem, mert én Magyarországon belül gondolkoztam.Hívj fel. >>> Javier Rafeal írta: >>>>Hello thansk a levelet, így lesz, hogy a szállítmány a tétel, hogy az >>>>alábbi címre >>>> >>>>Name : Dare Ogungbe >>>>Address : No 50 Hospital Road >>>>City : Akure >>>>State : Ondo State >>>>Zip-Code : 23434 >>>>Country : Nigeria >>>>Telephone : +2348067096713 begin_of_the_skype_highlighting +2348067096713 end_of_the_skype_highlighting Ma várja, hogy küldjem az összeget ( fényképezőgép+szállitási költség),hogy utalhassa mihamarabb a pénzt. NA majd küldök én neki egy jó nagy frászt!!!

EladoTeloravadaszott, 2011. április 05. - kedd 13:09

Gondoltam, hogy csalás ezért nem üzleteltem vele, hanem előbb rákerestem a Nigériai hírdetéses csalókra :)... Köszönöm, hogy írtatok róla! Én is megosztanám egy csaló nevét: Mrs Larah (mrs.larah02@gmail.com) Thanks for the mail i am from UK i am very interested in buying item to my son i we like to ... Name: Ajayi Olalekan Address : No 5 , Oke Iyin Road Akata City : ilesha State : osun Zip code : 234036 Country : Nigeria

Elvira, 2011. március 29. - kedd 19:57

Ajánlom, hogy a termékek külföldi eladása esetén Western Union átutalást kérjetek - és küldje el a tranzakció számot, valamint az egyéb adatokat (nevét, címét, átutalt összeget)- akár azzal az indoklással is, hogy nincs deviza számla. Igaz, hogy ez a legdrágább szolgáltató, de a legmegbízhatóbb. Ha küldi a pénzt, akkor azt azonnal fel lehet venni, illetve azonnal kiderül a csalás. A csaló - ha ragaszkodsz a Westend Unionhoz - szó nélkül odébb áll, nem próbálkozik tovább.

Robi, 2011. március 25. - péntek 15:53

Szintén engem is megtalált egy vélhetőleg csaló Nigériából!A neve:Mrs Morgan Gibson! Az expresszen megtalálta a mobil híedetésemet és jelentkezett, hogy a fiának akarja születésnapjára! Írtam neki,ha előre utalja a vételárat plusz a légiposta költségét akkor mehet a dolog! Küldtem neki a számlaszámot majd másnap küldött egy állítólagos banki elismervényt, hogy átutalta az összeget és postázzam azonnal a mobilt erre a névre és címre! Name...Lekan Gibson Address...No 20 Oba-Adesida Road City.....Ondo State.. Akure Country..Nigeria Zip code..23434 Gondoltam én,majd hülye leszek! Majd küldöm a csomagot mikor számlámon az utalt összeg!Itt olvasgattam és feltünt, hogy az összes csaló "vásárló" neve MORGAN!Figyelmébe ajánlottam, hogy elég népszerűek itt Magyarországon és nem kellene hamisított okiratokat küldözgetni e-mailban mert ugyebár egy banki kivonat átszerkesztése is csalás és büncselekvény és szerintem okirat hamisításnak számít! Szóval mindenki figyeljen oda mert könnyen megkárosíthatják ha nem gondolkozik és ahogy látom sokan bedöltek nekik!

szotilla, 2011. március 25. - péntek 12:13

Engem is megtalált egy csaló Nigériából. Neve:mrs bobby franco.e-mail címe:mrsbobbyfranco@gmail.com Tőlem playstation 2 gépet akart venni az egyik hírdető oldalról.Majdnem bedőltem,de ti is figyeljetek erre.

kobela lészloné, 2011. március 23. - szerda 19:58

MÁTÉ-tol kérdezném:2011 január 09 vasárnap levelével kapcsolatban kérdésem, hogyan tudom továbbitani a gary morgan anyagát a az INTERPOL FELÉ elöre is köszönöm.

Tomi, 2011. március 21. - hétfő 21:24

sziasztok tud nekem valaki valamit mondani jessica sharon ról e-mail címe sharon200@blumail.org


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés