Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Elvira, 2011. március 29. - kedd 19:57

Ajánlom, hogy a termékek külföldi eladása esetén Western Union átutalást kérjetek - és küldje el a tranzakció számot, valamint az egyéb adatokat (nevét, címét, átutalt összeget)- akár azzal az indoklással is, hogy nincs deviza számla. Igaz, hogy ez a legdrágább szolgáltató, de a legmegbízhatóbb. Ha küldi a pénzt, akkor azt azonnal fel lehet venni, illetve azonnal kiderül a csalás. A csaló - ha ragaszkodsz a Westend Unionhoz - szó nélkül odébb áll, nem próbálkozik tovább.

Robi, 2011. március 25. - péntek 15:53

Szintén engem is megtalált egy vélhetőleg csaló Nigériából!A neve:Mrs Morgan Gibson! Az expresszen megtalálta a mobil híedetésemet és jelentkezett, hogy a fiának akarja születésnapjára! Írtam neki,ha előre utalja a vételárat plusz a légiposta költségét akkor mehet a dolog! Küldtem neki a számlaszámot majd másnap küldött egy állítólagos banki elismervényt, hogy átutalta az összeget és postázzam azonnal a mobilt erre a névre és címre! Name...Lekan Gibson Address...No 20 Oba-Adesida Road City.....Ondo State.. Akure Country..Nigeria Zip code..23434 Gondoltam én,majd hülye leszek! Majd küldöm a csomagot mikor számlámon az utalt összeg!Itt olvasgattam és feltünt, hogy az összes csaló "vásárló" neve MORGAN!Figyelmébe ajánlottam, hogy elég népszerűek itt Magyarországon és nem kellene hamisított okiratokat küldözgetni e-mailban mert ugyebár egy banki kivonat átszerkesztése is csalás és büncselekvény és szerintem okirat hamisításnak számít! Szóval mindenki figyeljen oda mert könnyen megkárosíthatják ha nem gondolkozik és ahogy látom sokan bedöltek nekik!

szotilla, 2011. március 25. - péntek 12:13

Engem is megtalált egy csaló Nigériából. Neve:mrs bobby franco.e-mail címe:mrsbobbyfranco@gmail.com Tőlem playstation 2 gépet akart venni az egyik hírdető oldalról.Majdnem bedőltem,de ti is figyeljetek erre.

kobela lészloné, 2011. március 23. - szerda 19:58

MÁTÉ-tol kérdezném:2011 január 09 vasárnap levelével kapcsolatban kérdésem, hogyan tudom továbbitani a gary morgan anyagát a az INTERPOL FELÉ elöre is köszönöm.

Tomi, 2011. március 21. - hétfő 21:24

sziasztok tud nekem valaki valamit mondani jessica sharon ról e-mail címe sharon200@blumail.org

Józsi tata, 2011. március 20. - vasárnap 12:00

Helló mindenkinek! Hány dannywhiteloancompany cég létezik, tudja valaki? Olvastam a neten egy párról. Én úgy gondolom, hogy ezek a nigériai hitelintézők mind csalók. Az unokámat is átverték.Western Unionnal kell fizetni és majd egyszer kapsz kölcsönt.Kapott már valaki közületek?Marikának üzenem, hogy jól átvertek téged.Tereld jogi útra és jelentsd fel őket az Interpolnál.Én összefognék a többi átverttel és beírnék a TV-be.Annyi embert átvertek már ezek a nigériai csalók, hogy lehetne csinálni egy órás dokumentumfilmet is.Biztosan sok embernek elmenne a kedve attól, hogy Nigériából igényeljenek hitelt.Előbb vagy utóbb a nigériai csalóknak felkopna az álluk mert a magyarok elküldenék őket az anyjukba.

Marika, 2011. március 20. - vasárnap 11:37

Gábor én is szívesen csatlakoznék hozzád és elmennék Nigériába.Felkeresném Danny Whitet és kikaparnám a szemét.Hova lehet fordulni ha úgy érzed átvertek? Foglalkozik valaki az átvert személyekkel? van erre valami jogi segítség? Vagy van nemzetközi fórum ahol tanácsot adnak?

Marika, 2011. március 20. - vasárnap 11:24

Helló A dannywhiteloancompany cégtől kapott már valaki hitelt? Én beleestem a csapdájukba és pár százezer ft-om bánja.Hitelt kínáltak, először 150 USD kellett utalni és utána mindig többet és többet.Pénzt azt eddig még nem kaptam. Mit tegyek, kihez lehet fordulni?

Tibor, 2011. március 19. - szombat 17:17

Új nevek a "halpiacon" . Lori George georgelori46@yahoo.com honey hills cutehoneyhills@yahoo.com

KOBELA LÁSZLONÉ, 2011. március 19. - szombat 16:20

SEGITSETEK! ENGEM A GARY MORGAN BECSAPOTT MGARY1234@GMAIL.COM NIGÉRIÁBA KÜLDTEM CSOMAGOT A "FIÁNAK"ÉS 140 USA DOLLÁRT A VÁMRA ÉN MARHA.! ELKÜLDENÉM AZ ÖSSZES ANYAGOT AZ INTERPOOLNAK.HOGY CSINÁLJAM?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés