Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Veronika, 2011. április 22. - péntek 11:44

Hello, én is belebotlottam egy nigériaiba... Tegnap feltettem az expresszre egy hirdetést, amire ma jött is a levél, hogy az érdeklődő fiának szeretné a gépet meglepetés ajándékba... Pár percig áltattam magam, hogy hű de jó, eladva :-) aztán jó barátunk a gugli, beírtam a nevet, és íme egy rakás nigériai csalásról szóló cikk. Itt az első levél: "Is the item still available for sale.....?" Persze írtam, hogy még eladó. Erre jött az újabb válasz: Hello, Thanks for your quick response to me email.....and i really appreciate it but i want this item ship to my son in west Africa as a surprise gift and i will be responsible for the shipping cost via EMS i will like to know the item including the shipping cost via EMS to him in Nigeria, and i would prefer to pay for the item via Bank to Bank transfer due the distance between us. So i want you to make inquire with the shipment cost through EMS to my son address below.. Name...Richard Franco Address...No 23 Oba Adesida Road City.....Akure State..Ondo Country..Nigeria Zip code..23434 Tel...2347056825682 I will be waiting for the full total cost of the item and the shipment cost to my son in Nigeria so that i can make the payment to your account as soon as possible.. OR BANK INFORMATION. Bank Name..... Account Name......... Account Number............... Iban....................................... Swift Code...................... Total Cost.................................. I hope to hear from you soonest ... Regards Mrs Bobby Franco Így már teljesen tiszta, hogy kamu az egész. Még ha igaz is lenne, sem adnék bankszámlaszámot, van már Western Union, ami kevéssé kockázatos. Remélem, más is utánanéz ezeknek a dolgoknak, mielőtt belemegy ilyen adásvételbe!

hajoz, 2011. április 19. - kedd 08:43

Sziasztok ! Mr. Sherlock hozzászólásához egy kis adalék : Szó szerint ugyanez történt velem is . Kinéztem az Expressz.hu-n egy csili-vili autót , ami azonban annyira olcsón volt hirdetve , hogy megkérdeztem mailben az " eladótól " hogy mennyi az átvállalandó hitel ? Erre 120 másodpercen belül kaptam tőle egy választ emígyen : Hi Thank you for your e-mail and I want to apologize for my delay in reply. I will try to clearly answer all your questions. First I will mention that the car is found in London uk. The car has been bought by Hungary while I was there age as a programmer at a software company, worked for 1 year. Now I'm in London uk, conversely, because the working contract expired. I will not keep the car in London UK, because the insurance as expensive. The car is all original documentation such as registration certificate in Hungary TUV (technical check) and one other (environmental controls sold) will is valid until 04.2012. It also comes with 2 original keys. I am the second owner of it. I will secure the auto works perfectly, never involved not in any accidents or damage (the service book it). If you are interested in buying it, may be hesitate to contact me. I await your response!! Szia Köszönjük az e-mail és szeretnék elnézést kérni a késedelmes válasz. Megpróbálom világosan válaszolni minden kérdésre. Eloször is beszélve, hogy az autó talált Londonban uk. Az autó már vásárolt Magyarország, míg én ott voltam fiatalabb, mint programozó egy szoftver cég, dolgozott 1 évig. Most én vagyok a londoni uk viszont, mivel a munkaszerzodés lejárt. Nem fogom tartani az autót a London Egyesült Királyság, mivel a biztosítási drága. Az autó összes eredeti dokumentáció, például forgalmi engedély Magyarországon a TÜV (muszaki ellenorzés) és egy másik (környezetvédelmi ellenorzések eladva) lesz érvényes 04,2012. Meg is jön a 2 eredeti kulcsok. Én vagyok a második tulajdonosa is. Én biztosítja az automatikus tökéletesen muködik, soha nem vesz részt semmilyen baleset vagy sérülés (a szolgáltatást megrendelni). Ha érdekli a felvásárlást, lehet habozzon kapcsolatba lépni velem. Várom a választ! Ismerős ?...annyi enertgiát nem pazarol ( nak ) rá , hogy mindenkinek más tartalmú levelet küldjenek . Már ott gyanús volt a dolog , hogy miért kér elnézést a késedelmes válasz miatt , amikor az két percen belül megjött ...? Azért dobtam neki még egy mailt , hogy ez mind szép és jó , de mennyi a hitel ? Erre megint kimerítő választ kaptam , amely kísértetiesen hasonlít a Ms Sherlock által idézettekre . Elrettentésül a két cím , amin leveleztünk : marcovik.cam@hotmail.com

Marika, 2011. április 17. - vasárnap 12:38

Helló mindenkinek! A dannywhiteloancompany20gmail.com ismerős valakinek? Hitelt hirdetnek. Szerintetek ez is egy csalás lehet? Kösz ha valaki segít.

Józsi tata, 2011. április 17. - vasárnap 12:32

Sziasztok! Danny White név ismerős valakinek? George White

Ms Sherlock, 2011. április 16. - szombat 15:07

Vass Norbinak> ird meg a kanadainak, hogy elkuldted.. mar ket hete, hat nem kapta meg? nagyon sajnalod, mivel hasznalt, igy nincs garancia.. >)))) good luck

Ms Sherlock, 2011. április 16. - szombat 15:03

Kedves Nomano és a többi barátom. Az autócsalókról szóló témában szeretnék hozzászólni. A híres Express.hu találtam egy pár tök jó és szupi olcsó autót, gondoltam „veszek” egyet. Így hát írtam 4 címre és terméseztessen válaszokat is kaptam. Az egyik a már említett Dam. Névtől jött, akinek számtalan hotmailos címe van. A szöveg Opel Zafirához és Mazda RX8 hoz a már Nomanó által említett: Hi    Thank you for your e-mail and I want to apologize for my delay in reply. I will try to clearly answer all your questions. First I will mention that the car is found in London uk. The car has been bought by Hungary while I was there age as a programmer at a software company, worked for 1 year. Now I'm in London uk, conversely, because the working contract expired. I will not keep the car in London UK, because the insurance as expensive. The car is all original documentation such as registration certificate in Hungary TUV (technical check) and one other (environmental controls sold) will is valid until 04.2012. It also comes with 2 original keys.  I am the second owner of it. I will secure the auto works perfectly, never involved not in any accidents or damage (the service book it). If you are interested in buying it, may be hesitate to contact me. I await your response!! Szia     Köszönjük az e-mail és szeretnék elnézést kérni a késedelmes válasz. Megpróbálom világosan válaszolni minden kérdésre. Eloször is beszélve, hogy az autó talált Londonban uk. Az autó már vásárolt Magyarország, míg én ott voltam fiatalabb, mint programozó egy szoftver cég, dolgozott 1 évig. Most én vagyok a londoni uk viszont, mivel a munkaszerzodés lejárt. Nem fogom tartani az autót a London Egyesült Királyság, mivel a biztosítási drága. Az autó összes eredeti dokumentáció, például forgalmi engedély Magyarországon a TÜV (muszaki ellenorzés) és egy másik (környezetvédelmi ellenorzések eladva) lesz érvényes 04,2012. Meg is jön a 2 eredeti kulcsok. Én vagyok a második tulajdonosa is. Én biztosítja az automatikus tökéletesen muködik, soha nem vesz részt semmilyen baleset vagy sérülés (a szolgáltatást megrendelni). Ha érdekli a felvásárlást, lehet habozzon kapcsolatba lépni velem. Várom a választ! Tök szupi, minden ami az „álmaim” autóját képviseli. Elkezdtünk levelezni, és hát egy bibi: az autó Londonban van így hát volt olyan kedves a eladó,hogy felajánlott egy Cargo Trans céget akik lehozzák helybe, lesz rá 3 napom,hogy megnézzem és ha szimpi akkor az autóval együtt lejön a szerződés, aláírom a cég az összeggel együtt elszállítja. Ha nem szimpi nekem akkor visszaviszik az autót. WOW! Micsoda szerviz!!!! És a szállítás? A kifizetendő összeg 20%, tehát 800EU ami terméseztessen visszajár, ha nem kell a kocsi. mi lehet a gond? Nos sorolom: 1. a Mazda és az Opel és ki tudja még mennyi autónak Dam az első tulajdonos. 2. TÜV , mint műszaki vizsga csak a nemeteknél szerepel, hogy TÜV .. az angolok azt sem tudjak e három betű mit jelent! 3. Cargo Trans Ltd. /akik már elküldték a befizetésre váró számlát/ egy olyan cég aminek bár van hivatalos honlapja és nagyon csili villi, de ha jobban megnézed akkor más Cargo cégektől összelopott infót tartalmaz, a télszámok hibássak, a címék okésak. Ja és egy amerikai domain lapon hozták létre ami ingyenes webszerkesztésre jó. Itt a honlap. 4. 4. az eladót David Lampnak hívják. Mellesleg:) 5. 5. az a utalandó összeget terméseztessen Western Unionon keresztül kell utalni. És képzeld egy Hant Petersson nevű úriembernek, aki érdekes módon London a 10. Dean Streeten lakik..ahol a Cargo Trans londoni székhely is van és ahol egyénként Pizza Express Jazz található. De cuki! És ha jártál Londonban akkor tudnád, hogy ez egy nagyon drága szórakozó utca és semmi -féle Cargo Trans nem lesz ott található :))) bebebe 6. 6. szóval, játszunk.. Én „belementem”, mondtam hogy tetszik a kocsi és utalom, de már is holnap a pénzt. Erre kaptam egy levelet,hogy az autó már el lett küldve. Tök jó! Nem baj hogy még délután pontosítottunk, de az autó már délelőtt 10kor el lett küldve.. Na mondjuk nem az OPEL Z afira 1.9a miről az expressz szolt, hanem egy 2.2 TDI , gondoltam sebaj, egy modellel jobb és ugyan abban az árban. Persze hogy nem az igazi címem és nevem alatt fut az egész. 7. 7. Mára kiderült, hogy az autó Franciaországban megrekedt, kérdi, hogy befizettem e az összeget? Hát majd estére befizetem.. 8. 8. most várok, hogy „érkezzen „ meg a kocsi, és ha nincs itt akkor reklamálok, sorri, nincs jármű,vissza a pénz! 9. Ami érdekes ez a David nagyon készséges, mert garanciául még utlevel szkennelt változatát is elküldte.. Ha nem láttál igazi Brit útlevelet, bedőlsz.. de ha igen, akkor rájössz, hogy hamis identitást használnak, meghamisítva az adatokat. Ami fontos: A Western Union mindig figyelmesített, hogy soha de senkinek ne küldjél az átutalt összegről szkennelt vagy faxolt másolatot, mert bárki bármikor felhasználja a személyes adataidat. Az az utalandó fél részére mindig kapsz egy jelkódot amivel a másik fél feltudja venni a pénzt! A másik svinlikém egy Dr Todd Finnerty, akinek ez a szövege: I hope you understand english language, because in don't speak hungarian...I have listed the car on this hungarian web site, because the car has hungarian documents. The owner of the car was my brother, that was student in Hungary and he died in September in a tragic motorcycle accident in London during the summer holiday. My brother had an apartment  with garage rented in Hungary and the car is still there. I want to sell it, because I must renounce at this apartment that cost me 500 eur/month and I cannot do it until I'll sell the car. I have a mandate from the notary recognized by the Hungarian authorities, which allows me to sell the car in my brother's behalf, but for that i must travel again in Hungary.   The car is like new and the pictures are recent made (9 days ago), I was in Hungary to meet with a person from Gyor that was interested to buy the car and he never show up to the meeting point on Ferihegy International Airport, never answered to my calls or my e-mails. I was very disappointed, because i took free days from my work, i have spent some money for this trip, for a bad joke. I hope that you are a person of good faith and if you are really interested to buy car write me back, because i don't want to make the same mistake 2 times. I wait your e-mail if you are interested to buy the car to be able to fix a date when I must travel to Hungary, so that you will be able to inspect the car and to buy it if you'll like it na most ö viszont van egy érzésem Angliában élő magyar, mert tipikus fordítási hibákat tesz a leveleiben . Az összeg amit Westernen át kell utalni a következőképpen működik: 1. a rokonod átutal 625.000ft a TE számládra.. csak hogy Todd lássa, meg van a pénz és komolyan gondolod a vásárlást. 2. Mihelyst a Westeres átutalásról elküldöd neki a beszkennelt copyt, ő már is foglal repijegyet és tüstént Budapesten terem. 3. Együtt elmentek megnézni az autót, ha szimpi elballagtok kivenni az eddig letétben lévő 625.000ft ot és a maradékot pedig Kpben hozd. 4. Aláírjátok a szerzi és Te egy szuper olcsó autó boldog tulajdonosa leszel. Mi a hiba, hiszen nem kér a nevére pénzt.. hát az, hogy mihelyst megkapta a Westernes papírodat, hamisít egy igazolvány, azt tudnod kell,hogy az Egyesült királyságban nincs Személyi, nincs Lakcímkártya és hasonlók, egy jó kis hamis Passporttal mindent el tud intézni. Tehát „ virtuálisan” Te fogod felvenni a pénzt. Megint csak soha senkinek ne küldj pénzt föleg nem Westrnes papirt amin a személyiséged FONTOS dataid vannak!!! Tölle még nem „vettem” kocsit, de majd irok. Az egyik Opel Zafira ami az Expressz lapján volt egy magyar rendszámú kocsi, az a bibi, hogy egy autokereskedő áruja. Hogyan tudom, ne kérdezd, megvannak a saj't csatornáim. Szoval, Let's play!!!

Vass Norbert, 2011. április 15. - péntek 00:52

Tőlem most akar megvenni egy telefont dupla áron, mert Kanadában még ennél is drágább. Egyszerűen nem kopik le...

Dávid, 2011. április 14. - csütörtök 14:26

Engem is megtaláltak. Ami túl szép... Az én csalóm: Hello Looking forward to hearing from you, am Mrs larah Mary and I'm from the UK, i am very interested in buying this item to my son , I will like to know the total cost for the item with the shipment to my son in Nigeria through EMS speed post office ok ... Send me your bank details, so I am ok to pay for the product ... made Bank Name Account No. Holder Name Tel No Country Total cost Here my son is following address: - Name: - Yesumen Akani Address :---- Enuwa Road Ojude Oba City :------- Ile-Ife State :------ Osun State 23 436 Zip Code :------ Country :---- Nigeria Tel No: - +2348186264543 I want you give me your bank details, so I can made the payment forthe item and I want you can give me the photo of the item, I of Confirm thing ok, I would wait sooner for your mail . Wait

Tünde, 2011. április 13. - szerda 22:30

sziasztok!Engem is megtalált egy nigériai!katerin jones a neve,nigéria dare ogunbe!felajánlott nekem 100usd egy xbox házért!furcsáltam hogy jófogáson minek vásárol ez?aztán ugye mivel kevés a pénzünk sajnos jol jött volna egy jó áron eladott dolog!kért adjam fel,küldjem a tértivevényt!Feladtam egy üres dobozt,küldtem a tértit,majd irt hogy utalás elindul 24orán belül!(ennek 7napja)semmi!sőt már csak azt bánom nem nyomtam bele egy kis barnát a dobozba megérdemelné!!!Természetesen semmi pénzt nem kaptam,és ma jött egy levél,angolul hogy a bank küldi,és elnézést a késést de küldjek 20fontot hogy aktiválhassák a pénzt ami a kellemetlenségek miatt nem 100usd hanem már 250usd!kérdem én miért nem küldi a pénzt és vonja le abbol a 20fontot?aztán jött a köv lépés,egy nagyon közeli ismim olyan hivatalaos helyen dolgozik ahol feljelentést tehettünk,és egy szakember segítségével ip cím alapján megpróbálják kideríteni a kilétét az illetőnek!Én csak azért haragszom magamra hogy 36évesen bedőlök ilyen szar senki csalónak!!!Nagyon remélem hogy elkapják,és hogy ÁTKOM amíg él üldözni fogja!!!!!!vigyázzatok emberek,sok ilyen mocsok van!SAJNOS:(

Nonomano, 2011. április 13. - szerda 11:10

Sziasztok! Tegnap találtam két szép és olcsó autót. Ma reggel kaptam választ... Az elsőnél ez a cím volt megadva: angel.karmali@hotmail.com, de a válasz innen jött: davi.lamask@hotmail.com a név, DAM. ennyi. A levél: Hi Thank you for your e-mail and I want to apologize for my delay in reply. I will try to clearly answer all your questions. First I will mention that the car is found in London uk. The car has been bought by Hungary while I was there age as a programmer at a software company, worked for 1 year. Now I'm in London uk, conversely, because the working contract expired. I will not keep the car in London UK, because the insurance as expensive. The car is all original documentation such as registration certificate in Hungary TUV (technical check) and one other (environmental controls sold) will is valid until 04.2012. It also comes with 2 original keys. I am the second owner of it. I will secure the auto works perfectly, never involved not in any accidents or damage (the service book it). If you are interested in buying it, may be hesitate to contact me. I await your response!! Szia Köszönjük az e-mail és szeretnék elnézést kérni a késedelmes válasz. Megpróbálom világosan válaszolni minden kérdésre. Eloször is beszélve, hogy az autó talált Londonban uk. Az autó már vásárolt Magyarország, míg én ott voltam fiatalabb, mint programozó egy szoftver cég, dolgozott 1 évig. Most én vagyok a londoni uk viszont, mivel a munkaszerzodés lejárt. Nem fogom tartani az autót a London Egyesült Királyság, mivel a biztosítási drága. Az autó összes eredeti dokumentáció, például forgalmi engedély Magyarországon a TÜV (muszaki ellenorzés) és egy másik (környezetvédelmi ellenorzések eladva) lesz érvényes 04,2012. Meg is jön a 2 eredeti kulcsok. Én vagyok a második tulajdonosa is. Én biztosítja az automatikus tökéletesen muködik, soha nem vesz részt semmilyen baleset vagy sérülés (a szolgáltatást megrendelni). Ha érdekli a felvásárlást, lehet habozzon kapcsolatba lépni velem. Várom a választ! A MÁSODIK innen jött: brad0morison@googlemail.com, a közismert Brad Mores-től :D A sztori a már ismert és 2010-ben is használt sablon: Hello, A járművet még eladó ezen az áron. Ez jó állapotban van, nincs műszaki sérülés, sem karcolás vagy horpadás, nem rejtett hiba. Jön az összes eredeti kulcs, kézikönyvek, karbantartási könyv, téli gumik és az összes magyar dokumentumot. Az autó volt a bátyám, aki Magyarországon élt, a bátyám halt meg 3 hónappal ezelőtt egy hülye motorbalesetben . Én nagyon szomorú, a fájdalom nagyon nagy nekem, ez volt az egyetlen testvérem, és én szerettem őt nagyon. Élek az Egyesült Királyságban, Glasgow és az autó velem. Felesége adott nekem az autót eladni, mert költözött az otthonom, és nem tudja használni, hogy itt az Egyesült Királyságban, mert itt a kocsik már a kormánykerék jobb oldalán. Ő nem akar meggazdagodni a halála az én testvérem, hogy miért tettem alacsony áron . Ez a magyar modell, valamint a dokumentumok és a lemezeket, azt az összes adót fizetett, és most az összes irat és dokumentum van a nevem, ha meg akarja vásárolni, hogy nincs semmi gond, mert én küldi az autót az Ön országában és én majd fizetni a szállítási adók. További részletek várom, hogy küld nekem egy választ. Köszönöm! PS: Nagyon sajnálom a rossz magyar, ha tud angolul, hogy jobb lesz nekem. Ne dőljetek be neki, az expresszen jeleztem a szabálytalan hirdetést. Kíváncsi vagyok, hogy leveszik-e...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés