Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mike, 2011. április 29. - péntek 11:31

Hello, Engem most talált meg Cara Lindy caralindy04@gmail.com aki Tope Ayomide fiának szeretné az én eos300D-met születésnapjára. Sajnos én megadtam neki az adataimat és a mai napon jött a "bankjától" a visszaigazolás hogy elküldték a pénzt ill. zárolva van az összeg amíg nem küldöm nekik az EMS posta raktári számot. Jó, hogy rátaláltam erre a fórumra és már el is felejtettem ezt az üzletet, bár amíg a pénz nincs a kezemben addig semmit nem adtam volna fel postára. És ezt ajánlom mindenkinek. "Ami túl szép, hogy igaz legyen az valószínűleg nem az"-svindlerek :)

kiscica, 2011. április 25. - hétfő 17:32

Sziasztok! Ugyan ezek történtek velünk is. Egy olcsó kis telefonra "bukott" rá ez a mrsbobbyfranco@gmail.com. Mi is gyanút fogtunk, beütöttük a keresőbe és bebizonyosodott a csalás...

Laci, 2011. április 25. - hétfő 16:36

Sziasztok! Tényleg vigyázzatok, én is majdnem áldozat lettem. Az illető a fenti tájékoztatóban szereplő alak volt Mrs Tracy... Én a keverőmtől szeretnék már megválni, nincs vmi jó állapotban, ezért is csodálkoztam, hogy mégis érdeklődik egy külföldi, aki ráadásul sokkal jobb minőségben és sokkal olcsóbban is szerezhetne ilyet. Csodálkoztam, de örültem, úgyhogy felvettem vele a kapcsolatot. A második emailben már a banki adataimat kérte, itt lett gyanús a dolog. A nagy távolság, a hülyének is egyértelmű ráfizetés és persze a banki dolgok miatt gondoltam muszáj lenne az ürge után nézni. Egész egyszerűen beírtam a googleba az email címet és erre az oldalra kerültem. Örök hálám az cikk készítőjének, 100 ezer forintom (és ha belemten volna még mennyi lenne..) menekült meg, tényleg hálás vagyok. Egy jó tanács az ilyen helyzetekre, ha emailes a kapcsolat vagy van név, mindig üssétek be googleba, mert az ilyenek híresek annyira hogy van rólük egy ilyen cikk, vagy ha esetleg megbízható az illető, megadhatja máshol is az emailjét, amit a google kiad, így több az infónk az eladóról. Még egyszer köszönöm a cikk írójánák, az áldozatoknak meg részvétem :/ Üdv, Laci (18)

Rico, 2011. április 24. - vasárnap 00:12

hello.... én adtam egy számlaszámot az nagyon nagy gáz?! ugyan ez a szitu nigériába kéne küldeni egy telefont! nekem kicsit sántit a dolog. itt a név meg az e-mail cime:katerin jones jahm meg a cime is. Szia köszönöm a levelet, a kifizetést azonnal kedd reggel miatt a húsvéti szünet, így ez a cím fog küldeni az elemet, hogy az alábbi Name: Dare Ogungbe Address: No.. 50 Hospital Road City: Akure State: Ondo State Zip Code: 23 434 Country: Nigeria Telephone: +2348067096713 Amint megkapja a fizetési megerősítő e-mailt az én bank akkor kell menni, és a szállítás az elem a címet, és elküldi a szállítás részleteit a bankom, hogy azok megerősítik, és aktiválja a pénzt a bankszámlájára Köszönöm ahogy olvastam a cikket ebböl gondolom hogy kamu az egész csak gondoltam megosztom Üdv Ádám

Lázi, 2011. április 23. - szombat 10:15

Sziasztok Hasonló email-el találkoztam én is. Mindenkinek aki elolvassa azt tanácsolom ,hogy bármennyire is megvan szorulva pénzel ilyen vevőnek ne dőljön be. Aki angol írással azt írja,hogy Angliába lakik és Nigériába élő valamilyen családtagjának szeretné megvásárolni a terméket.Dupla összeget ajánlanak általába bankszámla számra utalja az összeget amihez nem lehet hozzáférni a termék elküldése után sem. Mindenkinek azt tanácsolom ,hogy inkább itthon adja el az áruját kevesebb biztos pénzért mint külföldre dupla pénzért amit NEM KAP MEG SOHA!!!! Remélem sok embernek tudtam ezzel a hozzászólással segíteni a helyes döntésben. Üdv: Lázi.

Veronika, 2011. április 22. - péntek 11:44

Hello, én is belebotlottam egy nigériaiba... Tegnap feltettem az expresszre egy hirdetést, amire ma jött is a levél, hogy az érdeklődő fiának szeretné a gépet meglepetés ajándékba... Pár percig áltattam magam, hogy hű de jó, eladva :-) aztán jó barátunk a gugli, beírtam a nevet, és íme egy rakás nigériai csalásról szóló cikk. Itt az első levél: "Is the item still available for sale.....?" Persze írtam, hogy még eladó. Erre jött az újabb válasz: Hello, Thanks for your quick response to me email.....and i really appreciate it but i want this item ship to my son in west Africa as a surprise gift and i will be responsible for the shipping cost via EMS i will like to know the item including the shipping cost via EMS to him in Nigeria, and i would prefer to pay for the item via Bank to Bank transfer due the distance between us. So i want you to make inquire with the shipment cost through EMS to my son address below.. Name...Richard Franco Address...No 23 Oba Adesida Road City.....Akure State..Ondo Country..Nigeria Zip code..23434 Tel...2347056825682 I will be waiting for the full total cost of the item and the shipment cost to my son in Nigeria so that i can make the payment to your account as soon as possible.. OR BANK INFORMATION. Bank Name..... Account Name......... Account Number............... Iban....................................... Swift Code...................... Total Cost.................................. I hope to hear from you soonest ... Regards Mrs Bobby Franco Így már teljesen tiszta, hogy kamu az egész. Még ha igaz is lenne, sem adnék bankszámlaszámot, van már Western Union, ami kevéssé kockázatos. Remélem, más is utánanéz ezeknek a dolgoknak, mielőtt belemegy ilyen adásvételbe!

hajoz, 2011. április 19. - kedd 08:43

Sziasztok ! Mr. Sherlock hozzászólásához egy kis adalék : Szó szerint ugyanez történt velem is . Kinéztem az Expressz.hu-n egy csili-vili autót , ami azonban annyira olcsón volt hirdetve , hogy megkérdeztem mailben az " eladótól " hogy mennyi az átvállalandó hitel ? Erre 120 másodpercen belül kaptam tőle egy választ emígyen : Hi Thank you for your e-mail and I want to apologize for my delay in reply. I will try to clearly answer all your questions. First I will mention that the car is found in London uk. The car has been bought by Hungary while I was there age as a programmer at a software company, worked for 1 year. Now I'm in London uk, conversely, because the working contract expired. I will not keep the car in London UK, because the insurance as expensive. The car is all original documentation such as registration certificate in Hungary TUV (technical check) and one other (environmental controls sold) will is valid until 04.2012. It also comes with 2 original keys. I am the second owner of it. I will secure the auto works perfectly, never involved not in any accidents or damage (the service book it). If you are interested in buying it, may be hesitate to contact me. I await your response!! Szia Köszönjük az e-mail és szeretnék elnézést kérni a késedelmes válasz. Megpróbálom világosan válaszolni minden kérdésre. Eloször is beszélve, hogy az autó talált Londonban uk. Az autó már vásárolt Magyarország, míg én ott voltam fiatalabb, mint programozó egy szoftver cég, dolgozott 1 évig. Most én vagyok a londoni uk viszont, mivel a munkaszerzodés lejárt. Nem fogom tartani az autót a London Egyesült Királyság, mivel a biztosítási drága. Az autó összes eredeti dokumentáció, például forgalmi engedély Magyarországon a TÜV (muszaki ellenorzés) és egy másik (környezetvédelmi ellenorzések eladva) lesz érvényes 04,2012. Meg is jön a 2 eredeti kulcsok. Én vagyok a második tulajdonosa is. Én biztosítja az automatikus tökéletesen muködik, soha nem vesz részt semmilyen baleset vagy sérülés (a szolgáltatást megrendelni). Ha érdekli a felvásárlást, lehet habozzon kapcsolatba lépni velem. Várom a választ! Ismerős ?...annyi enertgiát nem pazarol ( nak ) rá , hogy mindenkinek más tartalmú levelet küldjenek . Már ott gyanús volt a dolog , hogy miért kér elnézést a késedelmes válasz miatt , amikor az két percen belül megjött ...? Azért dobtam neki még egy mailt , hogy ez mind szép és jó , de mennyi a hitel ? Erre megint kimerítő választ kaptam , amely kísértetiesen hasonlít a Ms Sherlock által idézettekre . Elrettentésül a két cím , amin leveleztünk : marcovik.cam@hotmail.com

Marika, 2011. április 17. - vasárnap 12:38

Helló mindenkinek! A dannywhiteloancompany20gmail.com ismerős valakinek? Hitelt hirdetnek. Szerintetek ez is egy csalás lehet? Kösz ha valaki segít.

Józsi tata, 2011. április 17. - vasárnap 12:32

Sziasztok! Danny White név ismerős valakinek? George White

Ms Sherlock, 2011. április 16. - szombat 15:07

Vass Norbinak> ird meg a kanadainak, hogy elkuldted.. mar ket hete, hat nem kapta meg? nagyon sajnalod, mivel hasznalt, igy nincs garancia.. >)))) good luck


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés