Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Honita, 2011. május 21. - szombat 08:39

Péter, az én linda cole nevü vasarlomnak is ugyanilyen emailcime volt,csak lindanice22 volt az eleje. Ne küldj neki semmit! Nem hiszem el hogy ez ellen nem lehet tenni semmit!

Péter, 2011. május 21. - szombat 07:46

Sziasztok. Engem Betty Karen náven keresett meg valaki,és a kamerámat akarta megvenni és nigériába küldetni velem.Az expess-en hirdettem. Mindent fizetett volna,és el is küldtem az adataimat,de végig gyanús volt. Mást is keresett már meg ilyen néven,vagy ez az első?????? bettykaren@blumail.org címről kaptam a maileket.

Honita, 2011. május 20. - péntek 22:21

Most beszeltem abankommal, megnyugtattak, csak utalni tudnak a szamlamra,levenni nem :)

marika1955, 2011. május 20. - péntek 21:50

Én nem vettem semmit észre, hogy használták volna a számlámat. Az internet bank hozzáféréséhez nekem a bank sms-ben küldi a belépőkódot.Így a csalók nem férnek hozzá a számlámhoz. Én sem gondoltam azt, hogy csaló ezért vigyázz!!megnézzem neked, hogy rajta van e a csalók listáján?

Honita, 2011. május 20. - péntek 21:13

En megadtam a bankszamlam adatait, de nem kuldtem el a telefont. A szamlamat letiltsam? Tud valamit ezzel manipulalni? Engem linda cole keresett fel ugyanezekkel a szövegekkel :(

marika1955, 2011. május 19. - csütörtök 08:52

Sziasztok fórumozók! Figyelmeztetni akarok mindenkit!!!! Dannywhiteloancompany cég nem létezik, csalók!!! Én sajnos bedőltem nekik. Hitelt igényeltem.Először kértek 150 USD, majd amikor fizettem újabb és újabb pénzt kértek. Közben csináltam egy nagy hülyeséget is. Elküldtem a személyi igazolványom másolatát meg a bankszámla számomat is mert a bank ezt kérte. Ti NE tegyétek soha!!Azt írta Danny White a álcég vezetője, hogy tetszem neki.Udvarolgatott egy darabig, persze közben én meg fizettem a különböző díjakat,adó, regisztrációs díj, ügyvédi díj.Minden alkalommal az utolsó fizetést írta, és én hittem neki.Elküldte az ő személyi igazolványa másolatát. Egy nagyon jó képű fekete férfi.Szégyellem de beleszerettem.Ezt ki is használta ez a szemétláda.Azt írta eljön Magyarországra a gyerekeivel, mivel meghalt a felesége régen és egyedül neveli a gyerekeket.Minden nap sokszor felhívott telefonon.Volt I love you, missing you meg amit akartok.2010 október 14.-én este azt írta, hogy megvan minden feltétel ahhoz, hogy másnap megkapjam a pénzt. Örültem nagyon és az éjjel alig aludtam, hogy végre hozzá jutok a hitelhez.Erre 15.-én jött egy sms, hogy sajnos a fia balesetet szenvedett és csúszik a hitel. Még zokogott is a telefonba és én hülye meg vigasztaltam.Kérte, hogy utaljak Western Unionnal pénzt a fia kórházi kezelésére, mert különben meghal. Én nem utaltam mert nem volt pénzem, utólag hála istennek.A fia ekkor "sajnos" meghalt.Azt még tudni kell, hogy előzőleg azt írta, hogy két gyereke van.Ebből egy ugye meghalt.Később újra kezdte a pénz kérést a hitelre mert felmerültek még rejtett költségek.Én meg utaltam már fülig szerelmesen.Ekkor már több ezer dollárról beszélünk.Azt írta, hogy januárban jönnek ide az országunkba.Januárban még kellett utalnom fiók aktiválási díjat, hogy 17.-én végre megkapjam a hitelt.Minden alkalommal azt írta, hogy ő fizeti a banknak a kért pénz egy részét segítségül nekem.Majd neki megadom ha megkapom a hitelt.Eljött a 17.-e és én vártam a bankomtól az sms.Ehelyett jött egy email bank igazgatótól, hogy sajnos mr. Danny White és a munkatársai Larry Soso és még néhányan balesetet szenvedtek, miközben vitték az én utalt pénzemet a bankba.Larry Soso meghalt az "én Dannymat" pedig elszállították kezelésre az Egyesült Királyságba.Én vagyok a felelős ezért a balesetért és kell fizetnem 3000 USD a kórházi kezelésekre és a családok megsegítésére.A kisfiával írattak egy levelet is, amiben azt kérte a fiú, hogy anya segíts, hogy apa meggyógyuljon.Az ál igazgató Oyakhire Daniel azt írta, hogy ő fizet helyettem a saját pénzéből 1200 USD.Ekkor betelt a pohár. Követeltem a pénzemet de hiába.Végül Dannyt hazavitték a kezelésről és felhívott.Azt mondta, hogy szeret engem és én a felesége vagyok ezért mindent megtesz, hogy megkapjam a pénzemet.Megint közbe jött egy baleset amiben a 16 éves fia is meghalt.A kettőből már kettő.Én rákérdeztem, hogy igazából hány gyereke is van és milyen idősek.Azt írta, hogy három gyereke van de abból nemrég elveszített egyet így maradt kettő.Az idén elveszített még egyet de mégis maradt egy lány és egy fiú.A tavaly elvesztett gyerekről elfelejtkezett.Nagyon kusza ez az egész és ekkor jöttem rá, hogy átvert engem.Átküldtem a Nigériai Konzulátusra egy csomó levelet és ők írták, hogy átverés az egész.Mindenkinek ajánlom, hogy mielőtt bármit is fizetne járjon utána.Elküldtem a leveleket Miss Young-nak is aki a nigériai 419számmal elhíresült csalásokkal foglalkozik.Már kettő ál UNION bank honlapot is letiltatott a kérésemre. Az utolsót éppen tegnap.Tartom vele a kapcsolatot és ha kéritek utána lehet nézetni, hogy csalókkal álltok e szemben. Tegnap a Konzulátus is írt és ők is azt írták, hogy az újabb UNION banki honlap is hamis.Kérek mindenkit, hogy figyelmeztesse ismerőseit, rokonait és tegyétek fel ti is a fórum oldalakra ahova én nem jutok el ezt a levelet.Vagy küldjétek szét a külföldi országba is ha vannak kint rokonaitok, ismerőseitek. Küzdjünk együtt az ilyen szélhámosság ellen!Dannywhiteloancompany100@gmail.com email cím létező de a mögötte levő cég hamis és a Dannywhiteloancompany47@gmail.com is hamis.dannywhiteloancompany20@gmail.com A cég új honlapja a következő:dannywhiteloancompany.net.tc.EZ szintén átverés!!! Az ál UNION bank honlapja igaz, már letiltott de a címe ez volt:/unionbnkofnigeriaonlinetra.net.tc. A Magyarországon levő nigériai Konzulátus email címe: Itt minden információt meglehet tudni.Én 5000d dollárt utaltam összesen és teljesen anyagi csődbe mentem. Most azon dolgozom, hogy Miss Younghoz hasonlóan megakadályozzam, hogy az emberek a hálójukba kerüljenek.Az én email címem:reveszne55@freemail.hu.Ha valaki szeretne még megtudni valamit ezekről az emberekről vagy szüksége van fényképekre vagy hamis dokumentumokra, hogy megnézze őket én átküldöm ha kéritek.Több mint 9 hónapig kitartóan leveleztünk, közel 3000 levelet váltottunk.Ismerem a levelei stílusát és ez sokat segít nekem.NE ENGEDJÉTEK MAGATOKAT BECSAPNI!!!!!Óvakodjatok még a következő neveket viselő emberektől. Mr Mark Lewis barrister,Mrs aye,Mrs Cecelia johnson. Szerintem még van egy pár név de most hirtelen nem jut eszembe. Kérlek benneteket, hogy vigyázzatok!!! Üdvözlök mindenkit.

Kovács Margit, 2011. május 16. - hétfő 16:13

Zoel Angela ujra akcióban!!most azt irja, hogy Angliában van

küzi, 2011. május 10. - kedd 21:24

Sziasztok Én csak autóvásárlásban próbálkoztam.Rengeteg a csaló,nagyon kell vigyázni.akikkel én léptem kapcsolatba szerintem egyik sem angol.Magyarok(sajnos)innen csinálják és fordítót használnak.Megosztanék egy pár nevet:Prof.Dr.Wolf Singer ,Dr Todd Finerty,Boris,Davide Ant,Zoel Angela...Western Union-on keresztül senki ne utaljon pénzt,még a saját nevére sem.

Roland, 2011. május 03. - kedd 20:50

Sziasztok! Engem Lydia Joy keresett meg a hardver aprón keresztül. Lydiajoy05@gmail.com. tólem mobilt akart venni a fiának. vigyázzatok.

kisorob, 2011. április 29. - péntek 12:47

Engem is megkeresett Cara Lindy néven.....Nikon D3000 gépem vette volna meg jóval többet ajánlott érte mint hirdettem.(és még be is vettem)Akkor fogtam gyanút mikor a bankszámla adataim kérte.Utánanéztem a Nigériai címnek és az irányítószám nem stimmelt(ZIP kód)Nem sokkal később ide jutottam lol.....Am se küldtem volna ha nincs a kezemben a pénz. Hogy mik vannak? OMG.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés