Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ratman, 2016. november 25. - péntek 13:41

danielfred517@gmail.com Aki mellesleg szerintem egyben Robert Gibson úr is, mert nagyon hasonlítanak az emailezési szokásaik... :)

Ratman, 2016. november 25. - péntek 13:21

DanielFred barátunkkal immár legalább 3 hónapja "üzletelek", nem hittem volna, hogy ennyire kitartó a srác. :D Aki esetleg kapcsolatban van még vele, küldjön egy meleg baráti üdvözletet neki, biztosan unatkozik, ha ennyire elhivatottan küzd a pénzéért! :P

szilvi, 2016. november 24. - csütörtök 18:53

Sziasztok, kb. 1 hete hirdettem egy bútort a jófogáson. Jelentkezett is Jose Gomes, telszám:06303444223, emailezgetés, angolul, írta, hogy ő szeretné a bútort, de belföldre szállítatná. De Paypalon utalna mert neki az lenne a jó, külföldön van egy projekten dolgozik.Mindent fizet stb. Nekem hihetőnek tűnt, jó volt az előadás. Megcsináltam a Paypalt a számlához, persze küldtem néhány adatot, mivel kérte, hogy a szállítók felhívnak minket időpontegyeztetés miatt, illetve hoznak egy szerződést isamit aláírunk, hogy az adásvétel megtörtént. Küldte is az emailt, hogy elküldte az utalást, saját összeg+ elküldte a szállítás költségét is, ami 160.000.- huf. Aztán írta, hogy elküldi a szállító nevét akinek át kellene utalnom a pénz money grammon. De jeleztem, hogy nem erről volt szó, utaltassa vissza a pénzt magának.Válasz:sajnos a paypal nem engedi a törlést.Jelzem a pénz nem érkezett meg a számlára, illetve függőben sem volt.Közben a paypaltól kaptam üzenetet, hogy utaljam a pénzt / amit nem is értek/ Kaptam még néhány emailt a "Jose"-tól, hogy várja a visszaigazollást, meg így a paypal meg satöbbi, 24 órán belül.Tulajdonképpen akkor kaptam volna meg a pénzem ha átutalom, megelőlegezem a szállítási költséget. Erre nem voltam természetesen hajlandó. Ja, és a magyar telefonszám ami addig ki volt kapcsolva, arról kaptam 2 üzenetet is, hogy nagyon várja az utalást, az igazolást...azt várhatja...Ami igazán gyanússá tette az egészet, hogy miért ad meg valaki belföldi szállítmányozás céljából egy görög nevet?, Miért én utaljak az ő általa megbízott szállítmányozási cégnek?Miért nem külön adta meg az utalást? Persze nekem is küldött a személyigazolványárólfotót, amin ott vannak az adatai Közben rákerestem a neten, igazándiból nem találtam hirtelen rávonatkozó dolgot, biztosan rosszul kerestem. Aztán az egyik közeli ismerősöm az emailcíme szerint googlizott és akkor jött a felismerés, hogy ez egy csalás...persze amúgy sem szerettem volna meghitelezni azt a 160.000.- forintot. Sajnos biztosan másokkal is emaiezget, mert megkért, ha emailt küldök írjam a tárgyhoz a nevemet. Hála a magasságosnak, nem írtam ki a teljes nevemet.Nem is tudomtegyek e feljelentést vagy sem?

Zoli, 2016. november 24. - csütörtök 14:23

Üdv! Én is majdnem csalás áldozata lettem 1 hónapja. Az oldalon már megemlített jpercs12@gmail.com email címről egy Jose Gomez nevű csaló próbált meg megrövidíteni egy bizonyos összeggel, amikor az egyik hazai internetes oldalon hirdettem valamit eladásra. Először egy sms-t írt angol nyelven, majd e-mailt váltottunk, végül a google hangouts-on cseteltünk. Az utolsó pillanatban rájöttem a dologra szerencsére, és feljelentettem.

Újabb adatok, 2016. november 22. - kedd 09:27

E-mail cím lemaradt, anettszab101@gmail.com

Újabb adatok, 2016. november 22. - kedd 09:23

Akkor ismét itt. Román oldalakon próbálkozik, "Mrs szabo anett" néven.. Szokásos sztori, PayPal-lal fizet, szállítást ő intézi, csak ő hozzátette hogy az otthonába, Magyarországra akarja szállítani a terméket. Belementem. Majd jött a PayPal visszaigazolás (paypal@intltransfer.co.uk címről), hogy utaljak 400 eurót a szállítás miatt Athénba (amit a PayPal, és Szabó Anett is Görögországnak írt, de irányítószám alapján: Athens, Georgia, USA). Plusz érdekesség, hogy Anett annyira megbízott bennem, meg lelkes volt a vásárlás miatt, hogy fizetésnél még elküldte a személyigazolványát is befotózva, amely szerint egy debreceni születésű nő. Nem látszott rajta, hogy szerkesztve lenne a kép (vagy nagyon profin volt megcsinálva), igazából minden adat olvashatóan szerepelt rajta (születési hely, anyja neve, kiállítási dátum, aláírás, szem.ig.szám, stb.), akkor már valószínűbb, hogy egy elhagyott személyi került hozzájuk valahogy, esetleg az illető járt Amerikában, és ott hagyta el/lopták el tőle. Egyébként a PayPal-tól most én is megkaptam, hogy fizessem be 24 órán belül, vagy korlátozzák a fiókomhoz való hozzáférést/jogi lépéseket tesznek.

Szemfüles, 2016. november 16. - szerda 21:38

Jófogáson feladtam egy üzlet árukészletét berendezéssel vagy anélkül eladásra. 2-3 napon belül jött az sms a "szokásos" számról 30/3444223 angol nyelven, hogy a meghirdetett bútor érdekli Jose nevű urat és megadta jpercs12@gmail.com email címet, hogy emailben válaszoljak, megvan e még a bútor. Válaszomban rákérdeztem, hogy csak a bútor érdekli vagy az egész árukészlet. Természetesen minden érdekelte. A gyanakvásom azon, kívül, h nem a jófogáson keresztül keresett meg, mivel az árukészlet 4000db magyar nyelvű könyv. Felmerült a kérdés bennem, hogy mit akar egy csak angolul levelező ember, 4000db magyar könyvvel? Ezt követően még volt egy levélváltás amiben válaszában közölte, hogy meg sem nézi a megvásárolni kívánt bútort, mivel a munkája nem engedi, de miután paypallal fizet, küldi a szállítási ügynököt és elszállítottja a megvásárolt bútorokat könyvekkel. Ekkor lett igazán gyanús és így kerestünk rá a telefon szám, a névre, amiből kiderült, hogy több embernél próbálkozik a csalással. A "mindent felvásárló" férfi neve Jose Gomes. Remélem ezek az üzenetek időben eljutnak a hasonló képen járó eladókhoz és nem dőlnek be neki,

Panni, 2016. november 15. - kedd 21:19

Sziasztok! Én az almapiac.hu-n hirdetek és onnan kaptam ROBERT GIBSON-tól egy üzenetet. Nekem elsőre gyanús volt. Nem is írtam neki többet. Címe: gibsonrobert717@gmail.com

Roland, 2016. november 15. - kedd 20:37

Nekem is Robert Gibson írt, két email címről is: robertgib222@gmail.com gibsonrobert717@gmail.com Az alábbi címet adta meg: James Philip, PMB 17 Beside Niser, U. I/ Ojoo Road, Ojoo, State: Oyo state, City: Ibadan, Zipcode : 23402, Country: Nigeria

Roland, 2016. november 15. - kedd 20:37

Nekem is Robert Gibson írt, két email címről is: robertgib222@gmail.com gibsonrobert717@gmail.com Az alábbi címet adta meg: James Philip, PMB 17 Beside Niser, U. I/ Ojoo Road, Ojoo, State: Oyo state, City: Ibadan, Zipcode : 23402, Country: Nigeria


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés