Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2011. június 17. - péntek 17:39

Ildi nagyon szívesen ! Én már megjártam és ezért segítek olyan embereknek akiket megkörnyékeznek ezek a hamis csaló személyazonosságú emberek. Senki ne fizessen Western Unionnal!!! Higgyetek nekem ez átverés. Óvakodjatok a dannywhiteloancompany cégektől is !!! Szemét mocskos gazember Danny White a cég vezetője és Oyakhire Daniel a nem létező bankjának igazgatója is.Soha nem adnak hitelt és mindig azt írják, hogy a végső és egyetlen fizetés. De ez nem így van. Újabb és újabb pénzt kérnek különböző költségekre.

Ildi, 2011. június 17. - péntek 15:58

Ennek a felhívásnak köszönhetően én sem estem bele a csalók csapdájába!Köszönöm annak aki ezt feltette!Elképesztő milyen emberek vannak! :(

marika1955, 2011. június 16. - csütörtök 15:18

http://419.bittenus.com/donate.htm Subscribe to 419.bittenus.com by Email Ezen a címen sok mindent megtudhattok a nigériai csalókról. Rengeteg igazolványkép és különböző hamis dokumentumok is találhatók.Én ma kaptam egy emailt, hogy lottó nyertes vagyok.Továbbítottam Miss Youngnak és jött a válasz, hogy ez átverés.http://419.bittenus.com/11/6/shelllotterynotification.html. Nézzétek meg, ugyanazt a levelet kaptam én is, mint amit Miss Young már feltett a honlapjára. Érdemes utána nézni mindennek, én már csak tudom, elhihetitek. Én nagyon sokat fizettem a butaságom miatt.VIGYÁZZATOK !!!!

marika1955, 2011. június 14. - kedd 14:06

Sziasztok! Dobó Attilának és még azoknak az embereknek üzenem, hogy ne fizessetek Western Unionon keresztül egy centet sem senkinek. Én is megjártam a dannywhiteloancompany céggel, ők is csalók.Hitelt kínálnak de átverés az egész. Nekem is megvan az összes befizetési számlám de semmi esély arra, hogy visszakapom a pénzemet.Danny White telefonszáma:23/48068258438. Ez a szám valóban él és angolul beszél is a fickó de furcsa angol az övé.Én minden dokumentumot átküldtem a Nagykövetségre.Hogy átverés, ezt a nigériai Konzulátustól tudom.Én felvettem a kapcsolatot velük és ők megírták nekem. Tehát vigyázzatok !!!!

Kurucsó Mónika, 2011. június 13. - hétfő 05:28

Sziasztok! Én jelenleg is levelezéseb vagyok a "Nigériai" vásárlómmal. Köszönőm a figyelmeztetéseket, így én nem leszek a csalások áldozata. A levele és a cím ahová kérte a meghirdetett terméket: Mrs Tanny Lisa Thanks for the swift respond, I want you to calculate the total cost of the item including the shipping by EMS POST to my son over there in Africa then i will know what to offer you. Name: Saka Abiola Address:- No 10 Kabiawu Street mokola City:- Ibadan State:- Oyo Country:- Nigeria Zip-Code:- 23402 Tell:+2348071502264 I will be making the payment by Bank Transfer okay. Thanks Számomra is érdekes volt, hogy Nigériából jelentkeztek egy expresszben megjelenő hirdetésre.

Dobó Attila, 2011. június 09. - csütörtök 23:43

Az lenne kérdésem mit tudok tenni ha már bele estem a csalásba mert én most vagyok kapcsolatba Dávid boss-al megvan minden feladási példányom.Van esély hogy a pénzem vissza kapjam? Köszönöm

átfogó Átverés gyűjtemény , 2011. június 08. - szerda 14:26

http://warezlinks.eu/bb/forum/109-atveresek-a-neten/

szabonemaca, 2011. június 08. - szerda 13:07

Dannywhiteloancompany cég hamis. nem nyújtanak hitelt csak lenyúlják a pénzeteket. Western Unionnal ne küldjön senki pénzt semmilyen hitelt kínáló hamis cégnek sem. Engem is átakartak vágni de a lányom írt az igazi nigériai Union Banknak. Ekkor derült ki az is, hogy nincs Oyakhire Daniel bankigazgató egyik nigériai banknál sem. Vigyázzatok ti is!!!

Nem kell felhívni.., 2011. június 08. - szerda 09:18

Bandi létezik olyan szolgáltató hogy A1 SMS-web-ről ingyenes Magyar 20-30-70 telefonokra + A világ összes mobiltelefonjába. Ráadásul anonym .A szám nem kamu. Akkor lenne kamu ha válaszban azt kapnám "nem" létező szám , vagy nincs bekapcsolva , de mikor megkapja a telóról vissza jön egy válasz üzenet(jel) hogy MEGKAPTA. Érted ? Gondolom igen. :) De ha többet akarsz tudni a web-sms-ről akkor itt megteheted www.a1.net

Bandi, 2011. június 07. - kedd 22:53

Vagy lehet a telefonszám is kamu (mert ki hívna fel egy nigériai számot jó drágán), és egy nigériai virágárus kapja a szép kis sms-eket.. :) Sztem felesleges írosgatni, inkább az emailekre.. én visszaírtam neki h "Megtettem a szükséges lépéseket. Az FBI nemsokára kapcsolatba fog lépni veled, ne lepődj meg és nézz a hátad mögé. Üdv" persze angolul, mert úgy írt.. Amúgy látszik h google-val fordították le magyar nyelvre mert a "Hallgassa meg a fiam" az a "here is my son's address" lenne, amit úgy írtak le szintén rosszul h "HEAR my son address" vicc :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés