Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2011. június 19. - vasárnap 18:47

Ezt a levelet kaptam ma.Tisztelt Hölgyem! A céget próbáltam megtalálni a brit internetes cégnyilvántartásban, de sajnos nem létezik. Az interneten nagyon sokféle, anyagi haszonszerzést célzó csalással próbálkoznak. Ezek között is viszonylag „jelentős hírnévre” tettek szert a Nigériára visszavezethető esetek. Még a magyar sajtó is foglalkozott ilyen ügyekkel. A Külügyminisztérium is igyekszik ilyen és hasonló csalásokra felhívni a közvélemény figyelmét a honlapján. (http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Fontos+utazási+tanácsok/fontos_utazasi_tanacsok_orsz.aspx?d=Aktu%c3%a1lis&c=102&z=Afrika )

marika1955, 2011. június 19. - vasárnap 18:42

Ez a cím egy nem létező cég címe és telefonszáma. Ma kaptam az angol Konzultól egy emailt amiben közli, hogy ilyen cégbejegyzés nincs az UK-ban. Kéri, hogy vigyázzak ezek csalók és a pénzünket akarják. Tehát vigyázzatok ti is.Best regards Dr. Terry Ribeiro (Director General) THE OFFICE OF THE DIRECTOR GENERAL Danny White Loan Company INC 25 Bradford Road, London NW6 4BT. UK. Phone: +447024065721 email: ribeiroemprestimoagencia3@hotmail.com Your sure step to financial freedom!!!

marika1955, 2011. június 18. - szombat 19:45

maryjanehelpfundz@gmail.com Új csaló a láthatáron. Vigyázzatok!!!

szabonemaca, 2011. június 18. - szombat 19:42

Vigyázzatok :danpeterlender12@yahoo.com emailcím írójára is.Hitelt ajánl de átverés az egész.Amerikai hitelt kínál. Előbb vagy utóbb biztosan fizetni kellene Western Unionnal.

djkay, 2011. június 18. - szombat 19:25

nekem is adtak ma ajánlatot ,de elküldtem a picsába. már laptopra is irtak régebben, elég hülye aki bedöl hogy magyar oldalról akar venni nigériába bármit is.......

marika1955, 2011. június 17. - péntek 17:39

Ildi nagyon szívesen ! Én már megjártam és ezért segítek olyan embereknek akiket megkörnyékeznek ezek a hamis csaló személyazonosságú emberek. Senki ne fizessen Western Unionnal!!! Higgyetek nekem ez átverés. Óvakodjatok a dannywhiteloancompany cégektől is !!! Szemét mocskos gazember Danny White a cég vezetője és Oyakhire Daniel a nem létező bankjának igazgatója is.Soha nem adnak hitelt és mindig azt írják, hogy a végső és egyetlen fizetés. De ez nem így van. Újabb és újabb pénzt kérnek különböző költségekre.

Ildi, 2011. június 17. - péntek 15:58

Ennek a felhívásnak köszönhetően én sem estem bele a csalók csapdájába!Köszönöm annak aki ezt feltette!Elképesztő milyen emberek vannak! :(

marika1955, 2011. június 16. - csütörtök 15:18

http://419.bittenus.com/donate.htm Subscribe to 419.bittenus.com by Email Ezen a címen sok mindent megtudhattok a nigériai csalókról. Rengeteg igazolványkép és különböző hamis dokumentumok is találhatók.Én ma kaptam egy emailt, hogy lottó nyertes vagyok.Továbbítottam Miss Youngnak és jött a válasz, hogy ez átverés.http://419.bittenus.com/11/6/shelllotterynotification.html. Nézzétek meg, ugyanazt a levelet kaptam én is, mint amit Miss Young már feltett a honlapjára. Érdemes utána nézni mindennek, én már csak tudom, elhihetitek. Én nagyon sokat fizettem a butaságom miatt.VIGYÁZZATOK !!!!

marika1955, 2011. június 14. - kedd 14:06

Sziasztok! Dobó Attilának és még azoknak az embereknek üzenem, hogy ne fizessetek Western Unionon keresztül egy centet sem senkinek. Én is megjártam a dannywhiteloancompany céggel, ők is csalók.Hitelt kínálnak de átverés az egész. Nekem is megvan az összes befizetési számlám de semmi esély arra, hogy visszakapom a pénzemet.Danny White telefonszáma:23/48068258438. Ez a szám valóban él és angolul beszél is a fickó de furcsa angol az övé.Én minden dokumentumot átküldtem a Nagykövetségre.Hogy átverés, ezt a nigériai Konzulátustól tudom.Én felvettem a kapcsolatot velük és ők megírták nekem. Tehát vigyázzatok !!!!

Kurucsó Mónika, 2011. június 13. - hétfő 05:28

Sziasztok! Én jelenleg is levelezéseb vagyok a "Nigériai" vásárlómmal. Köszönőm a figyelmeztetéseket, így én nem leszek a csalások áldozata. A levele és a cím ahová kérte a meghirdetett terméket: Mrs Tanny Lisa Thanks for the swift respond, I want you to calculate the total cost of the item including the shipping by EMS POST to my son over there in Africa then i will know what to offer you. Name: Saka Abiola Address:- No 10 Kabiawu Street mokola City:- Ibadan State:- Oyo Country:- Nigeria Zip-Code:- 23402 Tell:+2348071502264 I will be making the payment by Bank Transfer okay. Thanks Számomra is érdekes volt, hogy Nigériából jelentkeztek egy expresszben megjelenő hirdetésre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés